Την Κυριακή 23/10/2016 ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Βούλας διοργάνωσε τον πρωτότυπο παράκτιο αγώνα για σκάφη ανοικτής θαλάσσης με την ονομασία «ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΟ 2016». Η διαδρομή του αγώνα περιελάμβανε ένα τρίγωνο μεταξύ σημαδούρας μπροστά από τις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΒ, σημαδούρας στο Πρασονήσι (Υδρούσα) και σημαδούρας στο Καβουρονήσι. Ένα τρίγωνο που τα σκάφη έπρεπε να κάνουν 2 φορές.

gourounopoulo2016a

Τα 56 συμμετέχοντα Ιστιοπλοϊκά σκάφη, συγκεντρώθηκαν έξω από τις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΒ περιμένοντας το σήμα εκκίνησης του πρώτου σκάφους που είχε προγραμματιστεί για τις 11:00. Στο συγκεκριμένο αγώνα τα σκάφη εκκινούν διαδοχικά, καθένα με δικό του χρόνο και η σειρά τερματισμού τους είναι και η τελική κατάταξη.

Αλλά ας δούμε πώς προέκυψε ο “Αγώνας Γουρουνόπουλο”.

Πριν 16 χρόνια, οι συντελεστές του ΝΑΟΒ, είχαν την ιδέα να κάνουν έναν αγώνα με επινίκιο ένα ψημένο γουρουνόπουλο και πράγματι, τον υλοποίησαν. Στον αγώνα συμμετείχαν μόνο σκάφη του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Βούλας. Η άμιλλα ήταν πολύ μεγάλη και ο ενθουσιασμός των συμμετεχόντων ακόμη μεγαλύτερος! Ετσι ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, τέτοια που “ζήλεψαν” και άλλοι Όμιλοι και ζήτησαν να επεκταθεί για να συμμετέχουν· και έτσι έγινε.

Από τότε, ο “αγώνας γουρουνόπουλο” καθιερώθηκε, από τους πρώτους διασυλλογικούς αγώνες και συμπεριλαμβάνεται στο επίσημο πρόγραμμα αγώνων ανοικτής θάλασσας της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Για την ιστορία ο πρώτος νικητής της πολυπληθέστερης κατηγορίας με Κυβερνήτη τον Γιάννη Συκάρη, ήταν το σκάφος ΒΑΝΑ ΒΙΟΛΕΤΤΑ 3 και πήρε και το επαμειβώμενο έπαθλο που ήταν ένα γουρούνι σε μορφή κουμπαρά.

Στους τρεις πρώτους νικητές δόθηκε και από ένα ΣΩΒΡΑΚΟ με τα ονόματα των σκαφών που συμμετείχαν.

Την προσδοκία για το ξεροψημένο γουρουνόπουλο, έπαθλο για τους 3 πρώτους νικητές του αγώνα συνόδευε μετά τις 13.00 και το μικρό σύννεφο καπνού από τις 5 ψησταριές που προετοίμαζαν τα εδέσματα για το ρεφενέ-πάρτυ, που ακολουθεί μετά το τέλος του αγώνα το οποίο πραγματοποιήθηκε και φέτος στις εγκαταστάσεις του ομίλου με τραγούδι, χορό και ζωντανή ορχήστρα που την αποτελούσαν αγωνιζόμενοι ιστιοπλόοι.

Οι τρεις πρώτοι νικητές:
ΒΑΝΑ ΒΙΟΛΕΤΤΑ 3  - Ι. ΣΥΚΑΡΗΣ - ΠΟΙΑΘ
ALSOUMA-Allianz - Θ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ - ΠΟΙΑΘ
ΑΝΑΧ - Ν. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ - ΝΟΤΚ
 
gourounopoulo 16.a

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 93 guests και κανένα μέλος