Οι βετεράνοι τα δίνουν όλα για να δείξουν ότι αντέχουν σε καλό αγωνιστικό επίπεδο, οι ανεξάρτητοι μοχθούν για να βελτιωθούν στην ενασχόληση-χόμπι και όλοι μαζί «έντυσαν» το 7ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα με τις καλύτερες εικόνες. Δίπλα τους φυσικά η Πολίχνη Θεσσαλονίκης, που αγκάλιασε τους αγώνες κι εξασφάλισε τις κατάλληλες συνθήκες στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, ο Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, που ανέλαβε με επιτυχία το οργανωτικό κομμάτι, αλλά και η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, υπό την αιγίδα της οποίας έγινε η διοργάνωση. Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα αποτέλεσε την κορύφωση της φετινής δραστηριότητας των βετεράνων - ανεξαρτήτων και ανέδειξε τους πρωταθλητές στα ατομικά και τα ομαδικά αγωνίσματα. Μετείχαν 184 αθλητές και ο αριθμός είναι ρεκόρ στα χρονικά του θεσμού...

Ήταν η δεύτερη φορά, μετά το 2012, που η Θεσσαλονίκη φιλοξένησε το Πανελλήνιο βετεράνων-ανεξαρτήτων και η επιλογή της Πολίχνης, με το ευρύχωρο γυμναστήριο και τα 16 τραπέζια, αποδείχτηκε εξαιρετική. Για το θετικό αποτέλεσμα κόπιασαν επίσης εθελοντές και διαιτητές. Τυπώθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια, αφίσες, μοιράστηκαν αναμνηστικά μπλουζάκια των αγώνων, σάντουιτς και νερά. Η αγωνιστική δράση κράτησε συνολικά κάτι λιγότερο από 20 ώρες και στη διάρκειά της οι φίλοι του αθλήματος παρακολούθησαν ουκ ολίγα θεαματικά και αμφίρροπα ματς. Άλλωστε γι’ άλλη μια χρονιά έδωσαν το «παρών» και μεγάλα ονόματα της ανδρικής κατηγορίας από το κοντινό ή μακρινό παρελθόν, όπως οι: Χρήστος Λάμης, Ντανιέλ Τσιόκας, Άγγελος Μακρής, Γιάννης Κορδούτης, Γιώργος Καρύτσας και Σταύρος Πλακαντωνάκης. Επίσης, στις γυναίκες αγωνίστηκε πρώτη φορά η Βάνια Ζάνεβα, καταξιωμένη αθλήτρια της Α1 εθνικής κατηγορίας και διεθνής παλιά με την εθνική Βουλγαρίας, ενώ ο Γιώργος Μουχθής έγινε ο πρώτος αθλητής με αναπηρία (σ.σ. είναι και διεθνής), που φτάνει στο τρόπαιο σε αυτή τη διοργάνωση!

Ζωηρό ήταν το ενδιαφέρον του δήμου Παύλου Μελά, στον οποίο ανήκει η Πολίχνη. Την Κυριακή επισκέφτηκε το γυμναστήριο ο δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης και σε σύντομο χαιρετισμό του στάθηκε στη σημασία τέτοιων αθλητικών εκδηλώσεων όχι μόνο για την κοινότητα των βετεράνων, αλλά και για τα μηνύματα που περνάνε στα παιδιά. Ο Π.Ο.Φ.Επ.Α. απένειμε τιμητική πλακέτα στον δήμαρχο για την προσφορά του δήμου στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Στους αγώνες ήταν προσκεκλημένος και ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης. Την ομοσπονδία εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου και πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Χρήστος Τριγωνάς, ο οποίος βρέθηκε στους αγώνες το Σάββατο.

Οι νικητές σε κάθε ηλικιακή κατηγορία:

Στους βετεράνους:

Άνδρες 40-49 ετών:

1. Αλέξης Πήττας
2. Γιώργος Πετρόχειλος
3. Γιάννης Κελιαφάνος, Τάσος Δασκαλόπουλος
Άνδρες 50-59:
1. Κώστας Χολής
2. Γιώργος Καρύτσας
3. Μανώλης Δεβετζής, Περικλής Σταυρόπουλος
 

Άνδρες 60+:

1. Άγγελος Μακρής
2. Τάσος Πουλιέζος
3. Βασίλης Νιάρχος, Δημήτρης Ανυφαντάκης
 

Ενιαία γυναικών:

1. Βάνια Ζάνεβα
2. Βάκη Σταθά
3. Έλενα Παπαδάκη, Ρένα Φυλακούρη

Στους ανεξάρτητους (όπου συγχωνεύτηκε η κατηγορία 60-64 με την 65+):

Άνδρες 18-39 ετών:

1. Γιώργος Μουχθής
2. Πασχάλης Γλώσσης
3. Αχιλλέας Ζαφείρης, Παναγιώτης Πολυχρονόπουλος
 

Άνδρες 40-49:

1. Νίκος Ραμπότας
2. Θοδωρής Θεοδωρίδης
3. Νίκος Καρακασίδης, Λευτέρης Ευαγγελίδης
 
Άνδρες 50-59:
 
1. Γιάννης Παπαδογεώργης
2. Λουκάς Γιαλούρης  
3. Πέτρος Κωνσταντίνου, Ηλίας Κατσιβέλης
 

Άνδρες 60+:

1. Ευάγγελος Λυκουρίνος
2. Παναγιώτης Παγουρτζής
3. Γιώργος Γιοβάς, Χριστόφορος Ρίζος
 

Ενιαία γυναικών:

1. Μίρκα Κούκα
2. Σοφία Ξυγάλα
3. Άννα Καζαντζόγλου, Αναστασία Κωστακοπούλου
 
 

Το Σάββατο έγιναν οι αγώνες του ομαδικού. Στο πρωτάθλημα Ελλάδας ο Άκτωρ ήταν το φαβορί και το έδειξε στην πράξη. Αρχικά επικράτησε στο 1ο γκρουπ κι ένα από τα ματς, που τράβηξαν τα βλέμματα ήταν εκείνο του ομοσπονδιακού προπονητή και παλιού πρωταθλητή Ελλάδας του απλού εφήβων Κώστα Βατσακλή με τον πρώην πρωταθλητή Ελλάδας του απλού ανδρών κι επί σειρά ετών διεθνούς αθλητή Ντανιέλ Τσιόκα (τη νίκη πήρε ο δεύτερος με 3-1 σετ). Στον τελικό επιβλήθηκε με 5-0 του Α.Ο. Νέμεσις από τη Θεσσαλονίκη, που είχε κυριαρχήσει στο άλλο γκρουπ. Την πρωταθλήτρια ομάδα του Άκτωρα αποτέλεσαν οι Χρήστος Λάμης, Μιχάλης Παγώνης, Κώστας Βατσακλής, Ηλίας Κατσιβέλης και Κώστας Χολής. Η Νέμεσις παρέταξε τους Παντελή Ελευθεριάδη, Αλέξη Πήττα, Χρυσόστομο Μακέδα και Κώστα Ζέρβα. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η αναμέτρηση του πρώην πρωταθλητή Ελλάδας του απλού εφήβων Παγώνη με τον πρώην δευτεραθλητή του ίδιου αγωνίσματος Πήττα, που έληξε 3-2 σετ. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Κροκόδειλοι Φλώρινας επικρατώντας 5-2 στον «μικρό» τελικό του Άπαιχτους Καβάλας.

Στο Κύπελλο Π.Ο.Φ.Επ.Α. υπήρχε επίσης φαβορί και επιβεβαιώθηκε. Το Πάνθεο από την Αθήνα πανηγύρισε έναν ακόμα τίτλο σε ομαδικό επίπεδο, καθώς μετά την πρωτιά στο 1ο γκρουπ, νίκησε στον τελικό 4-1 τους Pong Viveurs. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πάντως, θα γινόταν πιο απειλητική αν ισοφάριζε το σκορ σε 2-2 στο αμφίρροπο διπλό με τους Γραμμένο/Στάλεβα να συναντούν Κορδούτη/Κ. Βουτσινά (οι δεύτεροι επικράτησαν με 3-2 σετ). Πρωταγωνιστής όπως πάντα για το Πάνθεο ο παλιός αρχηγός της εθνικής ομάδας ανδρών Γιάννης Κορδούτης, τον οποίο πλαισιώνουν οι Κώστας Βουτσινάς, Λουκάς Γιαλούρης και Παντελής Θεοδώρου. Οι Pong Viveurs, που είχαν τερματίσει 1οι στο 2ο γκρουπ, στηρίχτηκαν στους Βάνια Στάλεβα, Νίκο Γραμμένο, Γιάννη Αργυράκη, Γιάννη Λάμπρου και Κώστα Βουβαλίδη. Την 3η θέση στο Κύπελλο κατέκτησαν οι Βετεράνοι του Α.Ο. Γαλήνη Πάτρας, που έχουν στη σύνθεση τους Σωτήρη Ζήκο (ομοσπονδιακός προπονητής στο κλιμάκιο επιλέκτων), Κώστα Ζήκο, Σπυρίδωνα Ζορμπαλά και Βασίλη Παπαδημητρίου. Στο ματς για τις θέσεις 3-4 κατέβαλλαν με 4-1 τους Αετούς Κομοτηνής.

Το βράδυ του Σαββάτου ο Π.Ο.Φ.Επ.Α. οργάνωσε την καθιερωμένη γιορτή του σε γνωστό ξενοδοχείο. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Π.Ο.Φ.Επ.Α. απένειμε τα έπαθλα στους πρωταθλητές και τους Κυπελλούχους Ελλάδας, όπως και στις ομάδες, που πρώτευσαν σε πρωτάθλημα και Κύπελλο σε όλες τις περιφέρειες: Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Δυτική Ελλάδα, Κρήτη και Πελοπόννησο. Τέλος, τους αγώνες κάλυψε χτες με πολλά πλάνα και δηλώσεις η ΕΡΤ-3 και πρόκειται να δείξει το ρεπορτάζ τη Δευτέρα ή την Τρίτη στο χρονικό διάστημα από τις 6μ.μ. έως τις 6.45. Η ΕΡΤ-3 ασχολήθηκε και την Παρασκευή με τη διοργάνωση και στο πλαίσιο αθλητικής εκπομπής μίλησαν στο στούντιο της Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του Π.Ο.Φ.Επ.Α. Σταύρος Πλακαντωνάκης και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του Ομίλου

Γιάννης Αργυράκης.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 120 guests και κανένα μέλος