O Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, υποδέχτηκε για πρώτη φορά το XTERRA Greece Championship. Μια διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ) του Δήμου και την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου.
 
Ο χώρος εκκίνησης, τερματισμού και οι διαδρομές του αγώνα στους δασικούς δρόμους και μονοπάτια της πόλης με τις πανοραμικές εικόνες του Σαρωνικού Κόλπου, εντυπωσίασαν από την πρώτη στιγμή τους αθλητές και όλοι ανυπομονούσαν να ζήσουν την αξέχαστη εμπειρία μιας διοργάνωσης υψηλού επιπέδου που σπάνια βλέπουμε στη χώρα μας.
 
Αθλητές από 23 χώρες του κόσμου, 25 κορυφαίοι επαγγελματίες αθλητές και αθλήτριες και οι περισσότεροι Έλληνες τριαθλητές που έχουν πάρει ποτέ μέρος στη διοργάνωση, βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου 16.5 στη γραμμή εκκίνησης στην ακτή Βουλιαγμένης. Στην ίδια τοποθεσία, που το καλοκαίρι του 2004 είχε φιλοξενηθεί το αγώνισμα του Ολυμπιακού τριάθλου.
 
XTerra Post Race10
 
Την Παρασκευή 06 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου των επαγγελματιών αθλητών, παρουσία του Δημάρχου 3Β Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, του Τechnical Director του XTERRA World Tour David Νιcholas, και του Race Director της XTERRA στην Ελλάδα Κων/νου Κουμάργιαλη.
Η συμμετοχή των αθλητών ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αγγίζοντας αριθμούς ρεκόρ για τη διοργάνωση, η οποία μετά από τρία χρόνια διεξαγωγής της στη λίμνη Πλαστήρα «μετακόμισε» στο Δήμο 3Β.
 
Το Σάββατο, ο Δήμαρχος, έδωσε την έναρξη του αγώνα και εκατοντάδες αθλητές έπεσαν στο νερό για το πρώτο άθλημα της κολύμβησης, 1500 μέτρων και 750 μέτρων αντίστοιχα.
Ακολούθησε η ορεινή ποδηλασία, για την στροφή 15 χιλιομέτρων (μια στροφή για την μικρή απόσταση και 2 στροφές για την μεγάλη).
 
Περισσότεροι από 150 εθελοντές υποστήριξαν τον αγώνα σε συνεργασία με τις δυνάμεις της Τροχαίας, της Δημοτικής αστυνομίας και ανθρώπων του Δήμου, που είχαν τοποθετηθεί κατάλληλα σε όλα τα σημεία της διαδρομής.
Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με το τρέξιμο των 5 χιλομέτρων για την μικρή απόσταση και των 10 χιλιομέτρων για την επίσημη απόσταση του αγώνα. Η διαδρομή στο λόφο πάνω από την Λίμνη Βουλιαγμένης, δυσκόλεψε τους αθλητές, δοκίμασε τις αντοχές τους και ήταν αυτή που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.
Τα τελευταία 200 μέτρα του αγώνα πραγματοποιήθηκαν μέσα στην Πλαζ Βουλιαγμένης, πάνω στην αμμουδιά της, χαρίζοντας μοναδικές εικόνες στους εκατοντάδες λουόμενους που δεν σταμάτησαν να επευφημούν και να χειροκροτούν τους αθλητές που πλησίαζαν το τέρμα.
 
XTerra Post Race18
 
Στους άνδρες, πρώτος το νήμα έκοψε ο Ισπανός Roger Serrano, αφήνοντας για ελάχιστα δευτερόλεπτα 2ο τον συμπατριώτη του και τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή του XTERRA, Ruben Ruzafa. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Γάλλος Brice Daubord, ο οποίος τερμάτισε μόλις 20 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ruben Ruzafa. Ο νικητής του περυσινού XTERRA Greece Championship, Kris Coddens, κατέλαβε την 6η θέση.
Στις γυναίκες, με ένα σπριντ στα τελευταία μέτρα, το νήμα έκοψε η Τσέχα Helena Erbenova, πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2015, αφήνοντας δεύτερη τη Brigitta Poor από την Ουγγαρία και τρίτη την Ελβετή Ladina Buss.
Από Ελληνικής πλευράς, την καλύτερη εμφάνιση στους άνδρες είχε ο Σταμάτης Ρώμας κερδίζοντας και τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος και στις γυναίκες η Νάντια Συντζανάκη κατακτώντας όχι μόνο τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ελλάδος, αλλά και την πέμπτη θέση Γενικής στις γυναίκες.
Μετά το πέρας του αγώνα οι αθλητές ανέκτησαν τις δυνατότητές τους, με απολαυστικό γεύμα ζυμαρικών, σουβλάκι και αναψυκτικών, αλλά και μασάζ για χαλάρωση...
 
Η ημέρα έκλεισε με τις επίσημες απονομές και το καθιερωμένο After Race Party by Red Bull, το βράδυ του Σαββάτου στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης.
Ο Δήμαρχος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την επιτυχία της διοργάνωσης, συνεχάρη προσωπικά όλους τους αθλητές και συντελεστές του αγώνα και έδωσε ραντεβού με όλους για το 2017.
Το XTERRA Greece Championship 2016 ήταν μια πραγματικά μοναδική διοργάνωση υψηλού επιπέδου, που δεν είχε σε τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχες διοργανώσεις του εξωτερικού.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 192 guests και κανένα μέλος