Αναψε η φλόγα των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων, για το «Λιλεχάμερ 2016» στο Καλλιμάρμαρο την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου σε μια συμβολική τελετή, που διοργάνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
 
Η αφή της φλόγες έγινε με τον παραδοσιακό τρόπο, στα χέρια της Πρωθιέρειας Κατερίνας Λέχου, η οποία την παρέδωσε στον πρώτο Λαμπαδηδρόμο, αθλητή χιονοδρομίας Γιώργο Καρακάση, ακολούθησε πορεία εντός του σταδίου με αθλήτριες και στη συνέχεια παρεδόθη στον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) Σπύρο Καπράλο, ο οποίος την παρέδωσε στην πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων του Λιλεχάμερ, Σίρι Χάτλεν για να ξεκινήσει η λαμπαδηδρομία επί νορβηγικού εδάφους.
Της αφής της φλόγας προηγήθηκε χορευτικό από τις Ιέρειες με τίτλο «Κόρες» που εμπνεύστηκε η Χορογράφος των Τελετών της Φλόγας, Άρτεμις Ιγνατίου σε μουσική του συνθέτη Γιάννη Ψειμάδα, ενώ τους Εθνικούς και τον Ολυμπιακό Ύμνο απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων.
 
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής κατά τον χαιρετισμό του τόνισε: «Πέρα από το εορταστικό και πανηγυρικό μέρος της Τελετής, γίνεται σήμερα μία υπόμνηση, ότι αυτός ο τόπος γέννησε τα πιο υψηλά ιδανικά, τις πιο μεγάλες αξίες του Ολυμπισμού στην πιο υπέρτατη μορφή των Ολυμπιακών Αγώνων. Είναι μία υπόμνηση προς όλους, ότι αυτός ο τόπος, παρά τις δυσκολίες, αντιμετωπίζει με αισιοδοξία το παρόν και ατενίζει με ελπίδα το μέλλον.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 105 guests και κανένα μέλος