Πιλοτικό πρόγραμμα με τίτλο «ΕυΚίνησις» εξελίσσεται σε Δήμους της Αττικής με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, που στοχεύει στην προαγωγή της Υγείας και επιδιώκει να ενημερώσει και να αφυπνίσει τους πολίτες για τους κινδύνους που εγκυμονεί η καθιστική ζωή και να τους παρακινήσει προς έναν πιο υγιή, ενεργό και αθλητικό τρόπο ζωής.

Μέρος αυτού του προγράμματος αποτέλεσαν οι τρεις δράσεις με τίτλο «Ανοιχτές Μέρες Άθλησης για Όλους» που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Οκτωβρίου σε τρεις δήμους της Αττικής, στο Αττικό Άλσος Γαλατσίου, τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού και τον Δήμο Λαυρεωτικής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής Πέτρος Φιλίππου εκπροσώπησε την Περιφέρεια Αττικής στο Λαύριο, όπου ενήλικες και παιδιά επιδόθηκαν σε τρέξιμο, ενεργό βάδισμα και ποδηλασία, σε προκαθορισμένη διαδρομή και σε ασφαλές περιβάλλον, συνοδεία γιατρών, φυσικοθεραπευτών και γυμναστών.

Σε δήλωσή του ο Π. Φιλίππου τόνισε ότι η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε να υλοποιήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα ως απάντηση στις διαπιστώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σύμφωνα με τις οποίες η καθιστική ζωή είναι εξίσου επικίνδυνη για την υγεία όσο το κάπνισμα και η παχυσαρκία. «Με το πρόγραμμα αυτό στόχος είναι η προαγωγή της υγείας στον εργασιακό χώρο και η προώθηση ενός νέου τρόπου ζωής με επίκεντρο την υγεία και την άθληση. Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να ενεργοποιείται δυναμικά προς αυτή την κατεύθυνση έχοντας ως επιδίωξη τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών, την προαγωγή ενός νέου, δραστήριου τρόπου ζωής με πρακτικές δια βίου άθλησης και την ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού και ως απώτερη φιλοδοξία να εμπνεύσει ένα νέο μοντέλο εργασίας, ένα νέο μοντέλο ζωής», επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής.

Στη συγκεκριμένη δράση συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του Δήμου Λαυρεωτικής, καθώς και οι υπεύθυνες του προγράμματος Μπέττυ Στρατικοπούλου και Χριστίνα Παπαϊωάννου.

Σημειώνεται ότι της δράσης «Ανοιχτές Μέρες Άθλησης για Όλους», προηγήθηκε εκπαίδευση των εργαζομένων της Περιφέρειας (ανά περιφερειακή ενότητα) που ασκούν καθιστικό επάγγελμα για τη σωστή εφαρμογή κινητικών διαλειμμάτων κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Οι δράσεις θα κορυφωθούν με τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ Άθλησης και Αναψυχής, για τον αθλητισμό και την υγεία, που θα πραγματοποιηθεί από 23 έως 25 Οκτωβρίου στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο (Ευελπίδων 2, Κυψέλη), όπου για τρεις ημέρες οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε περισσότερα από 11 αθλήματα και σε ένα πλούσιο πρόγραμμα παράπλευρων δράσεων για μικρούς και μεγάλους.

Πληροφορίες: http://www.eykinisis.gr

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 174 guests και κανένα μέλος