Λαμπερό φινάλε για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χάντμπολ «ΛΟΥΞ CUP U13» στη Πάτρα, που ολοκληρώθηκε με τεράστια οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία. Ο Α.Ο Άνοιξης Χάντμπολ, στην παρθενική του συμμετοχή, στάθηκε επάξια ανάμεσα στους 35 συλλόγους που έλαβαν μέρος απ' όλη την Ελλάδα και μάλιστα δέχθηκε πολλές προσκλήσεις από ομάδες της επαρχίας, για φιλοξενία και συμμετοχή σε αγωνιστικά τουρνουά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Οι μικροί αθλητές και αθλήτριες της ομάδας Χάντμπολ του Α.Ο. Άνοιξης ξεπέρασαν τις προσδοκίες με την συνέπεια, την ομαδικότητα, αλλά και την αγωνιστικότητά τους, κατακτώντας τη 12η θέση στις Παγκορασίδες Β΄ (γενν. 2002/2003) και τη 15η θέση στους Παμπαίδες Β΄ (γενν. 2002/2003) σε πανελλήνια κλίμακα. Αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία των «λιλιπούτειων» αθλητών του Α.Ο.Α στη κατηγορία “ΜΙΝΙ” (γενν.2004/2005 & 2006), που μπορεί να τερμάτισαν στην τελευταία 8η τιμητική θέση του πανελλήνιου πρωταθλήματος, αλλά με το πάθος και τη δίψα τους για χάντμπολ, απέσπασαν το θαυμασμό και το χειροκρότημα όλων των προπονητών, αθλητών και διοικητικών παραγόντων του ελληνικού χάντμπολ.

Κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, τα παιδιά, με πρωτοβουλία του προπονητή της ομάδας και Ομοσπονδιακού Προπονητή Ανάπτυξης της ΟΧΕ Κώστα Κότσιρα, είχαν την ευκαιρία να κουβεντιάσουν και να φωτογραφηθούν με τα αστέρια του χάντμπολ, που τίμησαν με την παρουσία τους το τουρνουά, όπως τον Πρωταθλητή Ευρώπης Μόμιρ Ίλιτς, τον πρώην αρχηγό της Εθνικής και Πρωταθλητή Ελλάδος Αλέξη Αλβανό και την MVP της Α1 Γυναικών, Διεθνή, Λαμπρίνα Τσάκαλου.

Για την ιστορία, τις τρεις πρώτες θέσεις ανά κατηγορία κατέλαβαν οι ομάδες:

Παμπαίδες Β΄: 1η ΠΑΟΚ, 2η ΕΣΝ Βριλησσίων, 3η Διομήδης Άργους

Παγκορασίδες Β΄: 1η Α.Ο Προσουτσάνης, 2η ΓΑΣ Καματερού, 3η Εθνικός Κοζάνης

Μίνι: 1η ΓΣ Κορωπίου, 2η ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ, 3η Ορμή Λουξ

hand bowl2Ο Αρχηγός της αποστολής και Γενικός Αρχηγός της ομάδας Παμπαίδων Β΄ του Α.Ο Άνοιξης, Γιάννης Χριστόπουλος, κατά την υποδοχή της ομάδας στην Άνοιξη, δήλωσε: «Επιστρέψαμε γεμάτοι από νίκες και ήττες. Επιστρέψαμε με τα κορίτσια μας να ανεβαίνουν στη 12η θέση στην Ελλάδα και τα αγόρια μας στη 15η. Επιστρέψαμε με τα μικρά μας να κοντράρουν στα ίσια ομάδες ΜΙΝΙ με ιστορία 6 και 7 ετών! Αλλά κυρίως επιστρέψαμε γεμάτοι εμπειρίες. Πιστεύω πως τα παιδιά μας μεγάλωσαν! Το τι ακριβώς ήταν για τα παιδιά αυτές οι 5 μέρες, το περιγράφουν απόλυτα τα κλάματα της Νάσιας στο λεωφορείο και η κουβέντα του Κων/νου στο σπίτι: "Δεν ήθελα να φύγουμε!"».

Ο Γενικός Αρχηγός της ομάδας Παγκορασίδων Β΄, Γιάννης Γκιουρές, αναφερόμενος στην 12η θέση των κοριτσιών, δήλωσε: «Θερμά συγχαρητήρια σε όλους κι όλες που συνέβαλαν σ' αυτήν την τεράστια επιτυχία! Και του χρόνου ακόμα πιο ψηλά! Στην Πάτρα ζήσαμε αξέχαστες στιγμές, στιγμές χάντμπολ, αφιερωμένες στους πρωταγωνιστές, τους αθλητές μας.»

Τέλος, η Γενική Αρχηγός της ομάδας ΜΙΝΙ, Κατερίνα Αυγέρη, που επωμίστηκε και το ρόλο της … μάνας του λόχου του Α.Ο Άνοιξης, μετά την επιστροφή της αποστολής, δήλωσε: «Θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους γονείς που μου εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους! Και στα παιδιά που με εμπιστεύτηκαν για λίγο σα ...γονιό τους! Η κούραση είναι μια πραγματικότητα, όπως όμως και οι ανεπανάληπτες στιγμές που ζήσαμε! Και του χρόνου γεροί και περισσότεροι!»

Ο Προπονητής της εξέλιξης και της επιτυχίας του Α.Ο Άνοιξης Κώστας Κότσιρας, επισήμανε: «Η διοργάνωση ήταν πραγματικά υψηλού επιπέδου και η συμμετοχή της ομάδας μας σε αυτή, ανέβασε τον Α.Ο Άνοιξης και τα παιδιά ένα επίπεδο πιο ψηλά στο άθλημα του χάντμπολ. Πλέον ο Α.Ο. Α και το σήμα του είναι αναγνωρίσιμο σε όλη την χαντμπολική Ελλάδα. Τα αποτελέσματα της συμμετοχής των παιδιών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα φανούν με την νέα αγωνιστική χρονιά.»

«Η κατάταξη των ομάδων και οι πρωτιές στο πρωτάθλημα, δείχνουν ότι η περιφέρεια αναπτύσσεται ταχύτατα. Ομάδες όπως ο Διομήδης Άργους, ο Α.Ο Προσουτσάνης και ο Εθνικός Κοζάνης στα κορίτσια, αλλά και ομάδες προερχόμενες από περιοχές της Αττικής, ανάλογες πληθυσμιακά με το Διόνυσο, όπως είναι το Κορωπί ή τα Βριλήσσια, μπορεί να πρωταγωνιστήσουν στο ελληνικό χάντμπολ. Παιδιά υπάρχουν πολλά στο Δήμο μας και τα ταλέντα στο άθλημα του χάντμπολ μπορεί να είναι κρυμμένα. Τα 5 παιδιά που έχουν κληθεί στα κλιμάκια της Εθνικής Ελλάδος, στο σύντομο χρόνο λειτουργίας της ομάδας χάντμπολ, το αποδεικνύουν. Αρκεί όλα τα παιδιά να δοκιμάσουν για μία φορά να παίξουν χάντμπολ.

Η επιβράβευση των παιδιών, πέρα από την προοπτική μοριοδότησης στις πανελλήνιες εξετάσεις ή τη στελέχωση των Εθνικών Ομάδων, είναι οι εμπειρίες που μπορούν να αποκτήσουν από τη συμμετοχή σε πανελλήνια πρωταθλήματα κι αυτή τη δυνατότητα τη δίνει μόνο το άθλημα του χάντμπολ» επανέλαβε για μία ακόμη φορά ο Υπεύθυνος Ανάπτυξης Χάντμπολ του Α.Ο Άνοιξης Μάριος Λουκάτος.

Η Διοίκηση του Α.Ο Άνοιξης Χάντμπολ, ευχαριστεί τους χορηγούς της ομάδας BIC VIOLEX, εκπαιδευτικό οργανισμό EUROSUCCESS, παιδικό σταθμό Δροσοσταλίδες και το μέλι «ΜΕΛΙΜΑ», για την πολύτιμη υποστήριξη και βοήθεια στο τμήμα χάντμπολ. Εύχεται σε όλους καλό καλοκαίρι και ανανεώνει το ραντεβού για το τέλος Αυγούστου, με την έναρξη της προετοιμασίας των ομάδων για τη νέα αγωνιστική περίοδο.


Στοιχεία Επικοινωνίας Α.Ο. Άνοιξης Χάντμπολ

Τηλέφωνο: 6944935144, 6944866067 Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.




Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 273 guests και κανένα μέλος