Πανελλήνιο Κύπελλο Optimist

 

Η μεγάλη γιορτή της ιστιοπλοΐας (Πανελλήνιο Κύπελλο Optimist) ολοκληρώθηκε με την τελετή λήξης και την απονομή των επάθλων στους νικητές, το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015, στο Ανοιχτό Θέατρο του Λιμένα Παλαιάς Φώκαιας.

Για τέσσερεις ημέρες, περισσότεροι από 300 αθλητές, ηλικίας έως 11 ετών, από 60 ναυτικούς και ιστιοπλοϊκούς ομίλους από όλη την Ελλάδα, συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Κύπελλο Optimist 11χρονων «ΡΕΣΤΕΙΑ 2015». Ο Δήμος Σαρωνικού είχε την τιμή να συνδιοργανώσει και να φιλοξενήσει, για πρώτη φορά, μια τόσο μεγάλη αθλητική διοργάνωση, πανελλήνιας κλίμακας. Η άψογη συνεργασία ανάμεσα στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, τον Δήμο Σαρωνικού, τον Ναυτικό Όμιλο Π. Φώκαιας «Πυθέα», τον Ναυτικό Όμιλο Λαγονησίου και τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Αναβύσσου – Παλαιάς Φώκαιας επισφραγίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου με τη μεγάλη γιορτή λήξης των αγώνων.

restia-15-dimarxosΤο άψογο κλίμα συνεργασίας αλλά και την αρτιότητα της όλης διοργάνωσης επεσήμαναν στους χαιρετισμούς τους ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γ. Σωφρόνης, ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ι.Ο. Τέλης Αδαμόπουλος και οι Πρόεδροι των Ναυτικών Ομίλων του Δήμου Σαρωνικού, εκφράζοντας τα συγχαρητήρια αλλήλοις.

«Συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα γνώρισαν τον Δήμο μας και πέρασαν μερικές όμορφες ημέρες στο γραφικό λιμανάκι της Παλαιάς Φώκαιας, στον κόλπο της Αναβύσσου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Η ζωντάνια και το πάθος των μικρών αθλητών για το αγαπημένο τους άθλημα μας πλημμύρισε με αισιοδοξία και πλούτο συναισθημάτων.

...Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να πραγματοποιούνται ανάλογες δράσεις στον Δήμο μας, δράσεις που ενισχύουν το αίσθημα εξωστρέφειας και καλλιεργούν φιλικές σχέσεις με άλλες πόλεις της Ελλάδας», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος στον χαιρετισμό του.

Στη συνέχεια ο Τέλης Αδαμόπουλος, Αντιπρόεδρος της Ε.Ι.Ο. μίλησε για την ιστορικότητα του αθλήματος της ιστιοπλοΐας, εξήρε τη σημασία του αθλητισμού ως κοινό στοιχείο που ενώνει τους λαούς και διδάσκει τα παιδιά βασικές αξίες.

Ακολούθησε η απονομή των επάθλων στους νικητές, στις κατηγορίες των κοριτσιών και των αγοριών.

Στην κατηγορία των αγοριών τις τρεις πρώτες θέσεις κατέκτησαν:

1ος Αναστάσιος Γκαρίπης, Ο.Φ.Θ.

2ος Φάνης Ζήσης, Ν.Ο. ΧΙΟΥ

3ος Βασίλης Λιβάς, Ν.Ο.Κ.

Κατηγορία κοριτσιών:

Δήμητρα Βαρθολομαίου, Ν.Ο.Κ.Β.

Βάσω Βλαχάκη, Ν.Ο.Γ.Κ.

Μαρία Βογιατζοπούλου, Ν.Α.Ο.Κ.Θ.

Το συγκρότημα Νέων Παλαιάς Φώκαιας έντυσε μουσικά την όμορφη βραδιά, ενώ στη συνέχεια προβλήθηκε η ταινία – ντοκιμαντέρ «Τα Παιδιά του Ανέμου».

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους οι Διοικητές των Α.Τ. Καλυβίων και Αναβύσσου, ο εκπρόσωπος των Π.Υ. Ανατολικής Αττικής, του Λιμενικού Σταθμού Π. Φώκαιας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 160 guests και κανένα μέλος