Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, ο 1ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου στον Προφήτη Ηλία Υμηττό στο Κορωπί, την Κυριακή 17 Μαΐου 2015 που διοργάνωσε η ομάδα πολιτών, συλλόγων και ΝΠΔΔ, «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΟΡΩΠΙΟΥ» υπό την αιγίδα του Δήμου Κρωπίας, με την υποστήριξη του ΣΠΑΥ και πολλών άλλων ιδιωτικών, αυτοδιοικητικών εθελοντικών συλλογικών φορέων. Ο ορεινός αγωνιστικός δρόμος απόστασης 11,6 χλμ διεξήχθη γύρω από τον Προφήτη Ηλία Υμηττού, στο οροπέδιο του οποίου βρίσκεται το σπουδαιότερο ανασκαμμένο μνημείο που ανήκει στον αρχαίο Δήμο Σφηττού και περιλαμβάνει τους ναούς του Ομβρίου Διός και του Προόψιου Απόλλωνα, με αθροιστική ανάβαση τα 360 μέτρα (μέγιστο ύψος τα 505 μέτρα), με σημαντικές απαιτήσεις αντοχής και εμπειρίας κίνησης σε ορεινό πεδίο.

Όπως δήλωσαν οι διοργανωτές, «ο αγώνας έγινεσε   μία πανέμορφη περιοχή στην οποία δύο μέγιστες Ιδέες της Ανθρωπότητας, η Ειρήνη και ο Πολιτισμός , δύο από τα μεγαλύτερα παγκόσμια κοινωνικά κινήματα ο Αθλητισμός και ο Εθελοντισμός , το φυσικό περιβάλλον και η καλή διάθεση τόσο των διοργανωτών όσο και των συμμετεχόντων αθλητών/τριών συναντήθηκαν, δημιουργώντας ένα μίγμα που ανέδυε ευτυχία».

Στον αγώνα συμμετείχαν 213 αθλητές και αθλήτριες.


Νικητές ήταν κατά ηλικιακή κατηγορία και φύλο:

koropi-aponomhΣτους άνδρες 18-35, πρώτος αναδείχθηκε ο Χριστόφορος Γεωργόπουλος (Syros runner) δεύτερος, ο Γεώργιος Μπάτας (Oρειβατικός σύλλογος Σπάτων) και τρίτος ο Ανέστης Ηλιάδης.

Στις γυναίκες 18-35, πρώτη έκοψε το νήμα του τερματισμού, η Αθανασία Αθηναίου, δεύτερη ήρθε η Χριστίνα Rightweiser ενώ στην 3η θέση κατετάγη η Γεωργία Περβολαράκη (Εθνικός Γυμναστικός Σύλλογος).

Στους άνδρες 36-45, πρώτος αναδείχθηκε, ο Δημήτριος Σαμπάνης (Go Sport), δεύτερος, ο Γεώργιος Μακρυπούλιας και τρίτος ο Χαράλαμπος Κάγκαλος. Στις γυναίκες 36-45, πρώτη ήρθε η Άννα Τσιολάκου, δεύτερη η Πανωραία Παπαλεξίουενώ την 3η θέση κατέλαβε η Σταματίνα Ντούνη.

koropi-ethelontesΣτους άνδρες 46-55, πρώτος αναδείχθηκε, ο Ανδρέας Μπέσας, δεύτερος ο Πέτρος Κουκόλης (INTER Πατησίων)και τρίτος, ο Σπύρος Καλύβας (Α.Ο. Αυλώνας).

Στις γυναίκες 46-55, πρώτη ήρθε η Ζήνια Σανούδου, δεύτερη η Χρυσούλα-Δήμητρα Ταβουλάρη και στην 3ηθέση κατετάγη η Ντορίν Γκάβρα.

Στις γυναίκες 55+, πρώτη ήρθε η Jianping Gong, τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Μανωλία Μιχαλογιαννάκη (ΕΟΣ Αχαρνών) και την 3η θέση κατέκτησε η Παρασκευή Λεπούρη. Στην κατηγορία +55 των ανδρών πρώτος έκοψε το νήμα, ο Νικόλαος Μπρόκος (Σ.Α.Π.ΠΑ.Ζ), δεύτερος κατετάγη ο Κώστας Μυλωνάς (ΟΛΥΜΠΙΟΙ Ν.Ιωνίας) και τρίτος, αναδείχθηκε ο Ιωάννης Μπάγιος (ΤΕΦΑΑ ΕΚΠΑ). Η αναλυτική κατάταξη όλων των αθλητώ-τριών που συμμετείχαν και όλων των νικητών επισυνάπτεται στο www.e-koropi.gr

Στις 10:20 διεξήχθη ο δεύτερος αγώνας, « 1ος λαϊκός - παιδικός δρόμος - δρόμος ελεύθερου περπατήματος» απόστασης 4,2 χλμ. σε αγροτικούς δρόμους και σε άσφαλτο. Στον αγώνα συμμετείχαν 100 και πλέον αθλητές/τριες , παιδιά και πολίτες διαφόρων ηλικιών.


Η εκκίνηση και ο τερματισμός έγιναν στο αθλητικό κέντρο SANSIRO (τέρμα της οδού Σφηττού) , το οποίο αποτέλεσε την βάση της διοργάνωσης με γραμματεία και κέντρο επικοινωνίας ενώ διέθεσε και τα αποδυτήριά του για την εξυπηρέτηση των αθλητών.

Την έναρξη των αγώνων έκαναν ο εκπρόσωπος της Συνεργασίας και οργανωτικός υπεύθυνος των αγώνων Αθανάσιος Πουλάκης. Ενημέρωσε για τους κανονισμούς των αγώνων, τις καιρικές συνθήκες και τη διασφάλιση της ασφάλειας των αθλητών σε όλη την ορεινή διαδρομή. Αφέτης ήταν η πρόεδρος του ΝΠΔΔ Σφηττός, συνδιοργανωτής και δημοτική σύμβουλος Αδαμαντία Μάλλιου. Την ευθύνη κινητοποίησης των εθελοντικών ομάδων πολιτικής προστασίας των Δήμων είχε το μέλος της Ε.Ε του ΣΠΑΥ και αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Πολιτικής Προστασίας Θοδωρής Γρίβας.

Οι περισσότεροι στόχοι των διοργανωτών ικανοποιήθηκαν: Επιτεύχθηκε μία πολυεπίπεδη συνεργασία μεταξύ, Δήμου Κρωπίας, Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, ιδιωτικών φορέων-χορηγών/υποστηρικτών και εθελοντικών οργανώσεων πολιτικής προστασίας από την αυτοδιοίκηση, τον χώρο της παροχής πρώτων βοηθειών, εθελοντικής διάσωσης και ιατρικής εποπτείας. Η συμμετοχή ήταν πολύ καλή και ικανοποίησε τους διοργανωτές. Δήλωσαν συμμετοχή 370 αθλητές/τριες από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό θέτοντας έτσι τις βάσεις για μια διοργάνωση που μπορεί να εξελιχθεί σε αθλητικό γεγονός με πανελλήνια, ευρωπαϊκή και διεθνή απήχηση. Η γνωριμία με το αξιόλογο δασικό-ορεινό οικοσύστημα του Υμηττού, η ανάγκη προστασίας και διαφύλαξής του και ιδιαίτερα των κεντρονότιων κορυφών του και η ανάδειξη του πολιτιστικού μνημειακού θησαυρού του αποτέλεσαν άλλη μια δέσμη στόχων που είχαν θέσει οι διοργανωτές. Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Ν. Κιούσης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την διοργάνωση και εντυπωσιασμένος από την μεγάλη συμμετοχή εθελοντικών ομάδων και την άρτια οργάνωσή τους. Όπως είπε ο αγώνας αυτό αποτελεί «οδηγό» για ανάλογες διοργανώσεις ως προς την επάρκεια, σε ιατρική υποστήριξη και διασωστική μέριμνα, σε εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης των αθλητών καθώς και στα μέτρα πυρασφάλειας και προστασίας του οικοσυστήματος και των μονοπατιών. Μπράβο στους χορηγούς και υποστηρικτές θερμά συγχαρητήρια στους εθελοντές.

 
Ο αγώνας ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου Κρωπίας και υποστηρίχθηκε από τους: Σύνδεσμο για την Προστασία και Ανάπτυξη Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ), το Αθλητικό Κέντρο SANSIRO Koρωπί Club, τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος (Σ.Ρ.Ε), Λατομεία ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΑΕΒΕ, FLEXOPACK, ΜΟΥΧΑΛΗΣ Α.Ε, ΕLBISKO, ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ Κέντρο Θεραπείας & Αποκατάστασης, την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Μαρκοπούλου-Κουβαρά (ΕΠΟΜΕΑ), την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (Ε.Δ.Ο.Κ), την Πολιτική Προστασία Δήμου Κρωπίας, εθελοντικές ομάδες δασοπυροπροστασίας των Δήμων, Κρωπίας, Παιανίας, Γλυφάδας, Ηλιούπολης, Βύρωνα, η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας & Πυρασφάλειας Δημοτικής Ενότητας Βάρης, η εθελοντική ομάδα της Δ.Ε Βούλας, το Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού (ΣΕΠΠΒΑΤΥ), ο Κυνηγετικός σύλλογος Κορωπίου, εθελοντές-γυμναστές του ΝΠΔΔ Σφηττός και Κορωπιώτες εθελοντές .

 
Ειδικότερα : 80 εθελοντές αναπτύχθηκαν στην διαδρομή συγκροτώντας 11 σταθμούς ελέγχου με προσωπικό, Ραδιοερασιτέχνες, Διασώστες/πρώτων βοηθειών, Ιατρούς, Άτομα Γενικών Καθηκόντων, Μεταφοράς υλικών-τραυματιών, πυρασφάλειας-δασοπυρόσβεσης υποστηριζόμενοι από 25 οχήματα : ασθενοφόρο (προσφορά ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ), πυροσβεστικά οχήματα εθελοντικών ομάδων δήμων και σωματείων, ιδιωτικά 4Χ4, 1 Βαν, 1 μικρό δημοτικό λεωφορείο και ένα μεγάλο για συγκοινωνιακό έργο. Συνολικά 100 εθελοντές υποστήριξαν την όλη διοργάνωση.

Συνεντεύξεις με αθλητές στην εκκίνηση πραγματοποίησε η Άννα Παπαγεωργίου .

Το ιατρικό team αποτελούσαν οι Αντώνης Γεωργάκης, εθελοντής δημοτικών ιατρείων Κορωπίου, μέλος της Δ.Ε. Υγείας, καρδιολόγος και συντονιστής , η Μαρία Κόλλια, παθολόγος, ο Κωνσταντίνος Χυτίρογλου (EΠΟΜΕΑ Μαρκοπούλου – Κουβαρά ), πνευμονολόγος, ο Θανάσης Τασούλης (ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ) , καρδιολόγος και ο Δημήτρης Μπούκης ακτινολόγος .

 
Τις απονομές έκαναν: ο Δήμαρχος Kρωπίας, Δημήτριος Κιούσης, η πρόεδρος του ΝΠΔΔ Σφηττός Αδαμαντία Μάλλιου, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, Αντιπρόεδρος   του ΣΠΑΥ και Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ζωγράφου, οι αντιδήμαρχοι, Ανδρέας Ντούνης και Θοδωρής Γρίβας, ο, δημοτικοί σύμβουλοι, Σταμάτης Ντούνης, Ελένη Αδάμ, Αθηνά Κιούση επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης, μέλη της Συνεργασίας για το περιβάλλον του Κορωπίου, ο Γιάννης Πρόφης, λαογράφος-συγγραφέας , επικεφαλής  Εθελοντικών Ομάδων (Χρήστος Χουχουλής ΕΠΟΜΕΑ Μαρκοπούλου – Κουβαρά, Στυλιανός Σημαντήρας Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος Σ.Ρ.Ε , Παναγιώτης Χατζηνικολάου, ΕΔΟΚ) .

Τιμήθηκαν οι χορηγοί, υποστηρικτές και οι εθελοντές. Για τις αθλητικές τους επιδόσεις και την συνολική αθλητική τους πορεία τα τελευταία χρόνια οι Κορωπιώτες, Γιάννης Χαμόδρακας (Αθλητής του ΣΔΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , πανελληνιονίκης και διεθνής σε λαϊκούς δρόμους και Μαραθωνίους με ατομικό ρεκόρ 2:31:02) και ο Βασίλειος Ντούνης (Αθλητής του ΠΗΓΑΣΟΥ ΚΥΨΕΛΗΣ , διεθνής πρωταθλητής Ξιφασκίας με αμαξίδιο και μέλος της Εθνικής Ομάδας, στις 4 Μαΐου 2015 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελο Ξιφασκίας) και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία αθλητές, Βασιλική Μονογιού (76 ετών Ανεξάρτητος) και Μανώλης Σταγάκης (75 ετών του Συλλόγου Απόλλων Δυτικής Αττικής).

Σημαντικότατη υποστήριξη σε διάφορα καθήκοντα παρείχαν, τόσο στη σχεδίαση ,   όσο και στην εκτέλεση της διοργάνωσης και τα μέλη της Συνεργασίας και εθελοντές, Γιάννης Πρόφης, Νίκος Παυλίδης, Σπύρος Λέκκας, Τάκης Πρόφης, Σταμάτιος Γεωργάκης, Βασίλειος Γούλας, Δημήτριος Πρόφης, Δημήτρης Χατζηγιάννης, Δημήτρης Κιούσης, Κατερίνα Μινακούλη , Γωγώ Σταθάκη, Μαρία Δούζη, η Μαραθωνοδρόμος Σόνια Σανούδου, το Λύκειο Ελληνίδων Κορωπίου και ιδιαίτερα την πρόεδρό της κα Αντωνία Ιωακειμίδου, το προσωπικό του ΝΠΔΔ Σφηττός (γυμναστές) με επικεφαλής την πρόεδρο του Δ.Σ και δημοτική σύμβουλο Αδαμαντία Μάλλιου, δημοτικοί υπάλληλοι - οδηγοί, η γενική γραμματέας Δήμου Κρωπίας Ελένη Κωστίδη, ο Ιωάννης Κατιμερτζόγλου, ειδικός συνεργάτης Δήμου Κρωπίας.

Τέλος, η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΟΡΩΠΙΟΥ ευχαριστεί από βάθους καρδιάς και συγχαίρει όλους όσους συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση αυτού του μεγάλου εγχειρήματος για τα τοπικά αθλητικά δρώμενα και υπόσχεται ότι την επόμενη χρονιά θα βελτιώσει , θα εμπλουτίσει   και θα πανελληνιοποποιήσει τον ορεινό αγώνα δρόμου Υμηττού Κορωπίου .



 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 252 guests και κανένα μέλος