39 χώρες έλαβαν μέρος στο 20ο παγκόσμιο πρωτάθλημα debate που διεξήχθη στην Washington από τις 5 έως τις 15 Σεπτεμβρίου.
Η Ελληνική ομάδα κατέλαβε την 3η θέση...

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Debate

3η η Ελλάδα

39 χώρες έλαβαν μέρος στο 20ο παγκόσμιο πρωτάθλημα debate που διεξήχθη στην Washington από τις 5 έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Η Ελληνική ομάδα κατέλαβε την 3η θέση, σημειώνοντας ότι είναι μία από τις ελάχιστες μη αγγλόφωνες χώρες που καταφέρνουν να φθάσουν στα ημιτελικά της διοργάνωσης και η μόνη που συμμετέχει για 2η φορά. Μέλος της Ελληνικής ομάδας ήταν και η μαθήτρια Πένυ Δουληγέρη, των ΕκπαιδευτηρΙων “ΓεΙτονα” και στους προπονητές η καθηγήτρια Ειρηάννα Κουρή.

Το debate είναι ένα πνευματικό αγώνισμα κατά τη διάρκεια του οποίου δύο τριμελείς ομάδες καλούνται να υπερασπιστούν, με λόγο και αντίλογο, τις δύο αντίθετες πλευρές ενός αμφιλεγόμενου θέματος. Τα θέματα που οι αντίπαλες ομάδες πραγματεύονται αφορούν ηθικούς, κοινωνικούς, πολιτικούς, οικονομικούς και άλλους προβληματισμούς.

Το 21ο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Debate (WSDC) θα διοργανωθεί στην Αθήνα από 9 ως 19 Φεβρουαρίου 2009 και θα συμμετάσχουν σε αυτό περισσότεροι από 300 μαθητές, ηλικίας 16-18 ετών, από 40 χώρες.

Οι μαθητές που συμμετέχουν επιλέγονται έπειτα από μια μακρά σειρά τοπικών, περιφερειακών και εθνικών διαγωνισμών.

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 120 guests και κανένα μέλος