kyprosΠαρέλαβα Κράτος! Δεν θα παραδώσω Κοινότητα!, είχε πει στο διάγγελμά του ο Πρόεδρος του Κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσος Παπαδόπουλος, την 7η Απριλίου 2004.

Δέκα χρόνια μετά το Κράτος της ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ Δημοκρατίας συνεχίζει να υπάρχει παρά τις εκβιαστικές απειλές, τότε, και τίς συνεχείς υπονομεύσεις μέχρι και σήμερα, με αποκορύφωμα το νέο σχέδιο διάλυσης της Κύπρου.

Το νεκραναστημένο ζόμπι του νέου σχεδίου Ανάν σέρνεται άψυχο και αδηφάγο διψώντας για το πετρέλαιο της Κύπρου και της ελληνικής ΑΟΖ.

Οι σκευωροί και οι πρόθυμοι υπηρέτες τους συνωμοτούν και συνομολογούν, βυσοδομούν και ρουθουνίζουν, για να “εισπνεύσουν” το φυσικό αέριο της αδελφής μας Κύπρου, για να κορέσουν την απληστία τους, για πλούτο και ενέργεια!

Δεν χρειάζεται ν’ αναλύσω τούτο το σχέδιο· δεν απαιτείται καν να το μελετήσω. Μου φτάνει το κοινό “ανακοινωθέν” που δεν αναφέρει πουθενά το κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το “καταργεί” εν όσο υπάρχει ακόμη:

Αγνοεί το διεθνές δίκαιο. Αγνοεί το Ευρωπαϊκό δίκαιο και τη Σύμβαση Ενταξης της ανθηρής, τότε, οικονομικά, Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Αγνοεί όλες τις αποφάσεις του ΟΗΕ για την Τουρκική εισβολή του 1974.

Και αναγνωρίζει το ψευδοκράτος των κατεχόμενων από τους Τούρκους εισβολείς ως ισότιμο κράτος. Το κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας γίνεται “ελληνοκυπριακή συνιστώσα”(§,3).

Αναγνωρίζει την εισβολή, την κατοχή, τον παράνομο εποικισμό, την αρπαγή και θέλουν ν’ απολαμβάνουν “εν ειρήνη” την αδικία τους. Φτάνει πια!

Ο Λαός της Κύπρου και της Ελλάδας πρέπει επιτέλους να τους σταματήσει. Ως εδώ και μη παρέκει. Δεν θα υποστεί νέα συρρίκνωση και νέα αδικία ο Ελληνισμός! Φτάνει! Basta! That’s enough!

Δεν χρειάζεται να διαβάσω, να μελετήσω, ν’ αναλύσω το νέο σχέδιο. Μου φτάνουν τα πανηγύρια των Τούρκων. Οι δηλώσεις Νταβούτολγου (συμβολικό, μα την αλήθεια, όνομα) και του Ερογλου.

Μου αρκούν οι ομολογημένες θριαμβολογίες του γνωστού Τούρκου αρθρογράφου Σάμι Κόεν (Sami Kohen), της γνωστής και έγκυρης τουρκικής εφημερίδας Milliyet. Ιδού· τα παραθέτουμε αυτούσια, όπως τα παρουσιάζει ο δημοσιογράφος, τουρκολόγους Νίκος Χειλαδάκης, στο pentapostagmas.gr

«Δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία»!

Σ’ ένα πλήρως προσεγμένο και εμπεριστατωμένο άρθρο του ο Sami Kohen, παραθέτει στη Μιλιέτ, τα οφέλη που θα προκύψουν αφ’ ένός για το κατεχόμενο ψευδοκράτος της βορειοανατολικής Κύπρου και αφ’ ετέρου για την ίδια την Τουρκία, η εξυφαινόμενη «επίλυση» του Κυπριακού. Οι Τούρκοι δεν κρύβουν τον ενθουσιασμό τους, μαζί με τους σεναριογράφους και σκηνοθέτες Αμερικανούς και Ευρωπαίους ιθύνοντες, για την αποπειρώμενη κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την έτι περαιτέρω αποδυνάμωση του Ελληνισμού.

Το άρθρο έχει τον αποκαλυπτικό τίτλο «Bu firsat Kacmah» (Δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία).

Σύμφωνα λοιπόν μ’ όσα ομολογεί θριαμβολογώντας ο Τούρκος αρθρογράφος, τα οφέλη της Τουρκικής πλευράς θα είναι:

1) Θα αναγνωριστεί για πρώτη φορά διεθνώς το ψευδοκράτος, που μέχρι σήμερα κανείς δεν το αναγνωρίζει, σαν ισότιμος συνέταιρος του νέου κρατικού μορφώματος και θα μετέχει ισότιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

2) Θα καταργηθεί το εμπάργκο που ισχύει μέχρι σήμερα για τα κατεχόμενα και φυσικά, με όλα αυτά, θα υπάρξει ευημερία και αγαλλίαση για το κατοχικό κράτος.

3) Θα σταματήσει το μπλοκάρισμα της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η δημιουργία της λεγόμενης «Ενωμένης Κύπρου», θα αντικαταστήσει την Κυπριακή Δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

4) Θα πάψουν να υπάρχουν τα χρόνια προβλήματα που δημιουργούσαν στην τουρκική εξωτερική πολιτική το Κυπριακό, και η Τουρκία αποδεσμευόμενη από το χρόνιο αυτό πρόβλημα θα «ανακουφιστεί» και θα πάρει δύναμη για τις νέες «εξορμήσεις» της.

5) Αλλά φυσικά το πιο σημαντικό από όλη αυτή την ιστορία, είναι η ισότιμη συμμετοχή του ψευδοκράτους στα οφέλη και στα κέρδη από τα τεράστια ενεργειακά κοιτάσματα της κυπριακής ΑΟΖ. «Από εδώ και στο εξής και αφού φυσικά καταργηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία, το ψευδοκράτος και φυσικά και η Τουρκία θα έχουν πρώτο λόγο για την εκμετάλλευση και για τα μεγάλα κέρδη που έχουν ήδη αναγγελθεί από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της κυπριακής ΑΟΖ. Έτσι θα δοθεί τέλος και στα σενάρια για κατασκευή ενεργειακών

αγωγών που θα περνούν από την Ελλάδα, αφού πλέον η Τουρκία θα γίνει το κομβικό σημείο για τους ενεργειακούς αγωγούς που θα μεταφέρουν το φυσικό αέριο της Κύπρου στην Ευρώπη αλλά και το φυσικό αέριο του Ισραήλ που τώρα χωρίς το πρόβλημα το Κυπριακού θα έρθει πιο κοντά την Τουρκία για μια μεγάλη ενεργειακή συνεργασία».

«Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα», γράφει ο Ν. Χειλαδάκης - «ο ίδιος ο Τουρκοεβραίος δημοσιογράφος τα είπε όλα. Εκείνο βέβαια που δεν έχουμε ακόμα συνειδητοποιήσει, είναι ότι να μη νομίζουμε ότι δεν έπεται συνέχεια.  Η τουρκική «βουλιμία» δεν έχει όρια και τα νεο-οθομανικά τερτίπια της Άγκυρας αφού ελευθερωθούν από το Κυπριακό θα μας βλέπουν τώρα σαν ένα ώριμο “ορεκτικό”. Η Ελλάδα και τα ενεργειακά κοιτάσματα του Αιγαίου έχουν συνέχεια και θα ακολουθήσουν την “επίλυση” του Κυπριακού».

Να δουμε κι αυτή τη φορά, ποιά κόμματα, συντηρητικά ή προοδευτικά και ποιοί οσφυοκάμπτες «ρεαλιστές» πολιτικοί θα προτείνουν τους γλουτούς τους προκειμένου να εξασφαλίσουν τις «έδρες» τους.

Να ‘ναι βέβαιοι όμως πως ο Κυπριακός ελληνισμός θα σταθεί και πάλι αντάξιος της ιστορίας του, των αγώνων του, των θυσιών του, αντάξιος του αείμνηστου ηρωϊκού Προέδρου Τάσου Παπαδόπουλου και θα πει και πάλι ΟΧΙ! Δεν θα παραδώσουν το Κυπριακό κράτος για να γίνουν «συνιστώσα»!.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 287 guests και κανένα μέλος