– Τα κόμματα δέχονται «φιλικές» ενισχύσεις
– Οι πολιτικοί δέχονται δωράκια, ταξιδάκια, οικοσυσκευές, εξοπλισμούς με… τιμολόγια!
– Στους δικαστικούς προσφέρονται εκπτώσεις ασφαλίστρων, από τις ασφαλιστικές εταιρείες.
– Οι εφοριακοί… οι πολεοδόμοι… οι αστυνόμοι…
– Οι «Άλλοι» - εμείς δηλαδή – που δεν είναι αποδέκτες «προσφορών», πληρώνουν!...

Οι Siemens

Τα κόμματα

και η “άκρως ανταγωνιστική οικονομία”

 – Τα κόμματα δέχονται «φιλικές» ενισχύσεις

– Οι πολιτικοί δέχονται δωράκια, ταξιδάκια, οικοσυσκευές, εξοπλισμούς με… τιμολόγια!

– Στους δικαστικούς προσφέρονται εκπτώσεις ασφαλίστρων, από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

– Οι εφοριακοί… οι πολεοδόμοι… οι αστυνόμοι…

– Οι «Άλλοι» - εμείς δηλαδή – που δεν είναι αποδέκτες «προσφορών», πληρώνουν!

Ασφυκτιούμε τον τελευταίο καιρό από τη δυσοσμία των δώρων, των δωροδοκιών, την “κοινωνικότητα”, τα επιλεκτικά φιλικά αισθήματα, τις «κοινωνικές» συναναστροφές της siemens.

Το 10% των παγκοσμίων δωρεών της siemens, που υπολογίζονται σε 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ, διοχετεύθηκε στην Ελλάδα. Άρα, πρωταθλητές και στη δωροληψία.

Είναι τέτοιος και τόσος ο καταιγισμός των δυσωδών πληροφοριών, ώστε έχει αρχίσει να “μυρίζει” κι ο σκληρός δίσκος της ηλεκτρονικής μου αρχειοθήκης.


Η διαδρομή του… εύοσμου, άκοπου και αισχρού αυτού χρήματος είναι τόσο δαιδαλώδεις, ώστε ν’ απαιτείται ως αρωγός ο μίτος της Αριάδνης, για τον ανακριτή που θα ζηλέψει τον ηρωισμό του Θησέα. Πολύ φοβούμαι όμως, ότι ο φόβος του συστημικού μινώταυρου θα πείσει τους ανακριτές, “δια ύψιστους εθνικούς λόγους” και “για να μη κινδυνεύσει με κατάρρευση το κοινωνικό οικοδόμημα” και μπλα - μπλα, μπλα, θ’ ακολουθήσουν τον εύκολο δρόμο που χάραξαν οι προηγηθείσες υποθέσεις των τηλεφωνικών υποκλοπών, των απαγωγών, των ομολόγων, του χρηματιστηρίου, του DVD της Χαζοπουλιάδας κι άλλων βεβαίως παλαιοτέρων:

Του “στιγμιαίου” των απριλιανών, των καρφιτσών κλπ.

Δύσκολα βρίσκονται Σαρτζετάκιδες – αν και τίποτα δεν το αποκλείει – δύσκολα όμως εμφανίζεται στις ημέρες μας, Θησέας!
Ανήκει στη σφαίρα της μυθολογίας.

Ο μινώταυρος της διαφθοράς παραμένει αείτητος. Λεόντιος και χαμαιλεόντιος, όταν το απαιτούν οι περιστάσεις. Γι’ αυτό, το θέμα μας δεν είναι η siemens. Είναι οι «siemens».

Για τη siemens ελέχθησαν πολλά… ελαφρυντικά. Ότι της είπαν ότι «οι Έλληνες τα πιάνουν»!… Σώώώπα!

-Μέχρι και για τους εφοριακούς υπήρξε πρόβλεψη, «για να μη πολυψάχνουν τις μαύρες πληρωμές»...


- Στη δωροδοκία χρειάζονται δύο. Ένας να τα δίνει κι ένας να τα παίρνει. Αυτός που τα δίνει είναι ο εκμαυλιστής, ενώ εκείνος που «τα παίρνει», μπορεί να είναι το ψάρι που τσιμπάει το δόλωμα, όπως μπορεί να είναι και ο εκβιαστής. Απαραιτήτως λοιπόν χρειάζονται δύο, όπως και στο ταγκό – ασχέτως αν με τους διαφόρους μεσολαβητές ο χορός γίνεται … καλαματιανός.

Ελέγχθη ακόμα ότι ξεμπροστιάζεται η siemens από τους Αμερικάνους ανταγωνιστές της (βλέπε κυρίως general electric) γιατί βάζει πόδι στην Αμερική. Ε, και; Αυτό σημαίνει «υγιείς ανταγωνισμός» στην «άκρως ανταγωνιστική οικονομία της αγοράς», που επιβάλλει ο νέο-φιλελευθερισμός και το λέει ρητά η ευρωσυνθήκη της Λισσαβόνας

Τίθεται όμως το απλοϊκό ερώτημα: Η μόνη διεφθαρμένη είναι η siemens;. Το πιστεύει κανένας αυτό σοβαρά;

Το πρόβλημά μας είναι οι siemens ως αποκύημα του οικονομικού και πολιτικού μας συστήματος.

Το πρόβλημα της διαφθοράς είναι συνυφασμένο με το σύστημα που στήριξαν, άκριτα, με την ψήφο τους και πρόσφατα στη Βουλή οι 250 βουλευτές της Ν.Δ.. και του ΠΑΣΟΚ. Είναι το σύστημα που κάνει χρήση της εξουσίας που αναλαμβάνει «δημοκρατικά», για ίδιο όφελος, καρπούμενο τα λάφηρα εξουσίας για ιδιωτικό όφελος, οικονομικό, κοινωνική προαγωγή και γόητρο, παράλληλα προς το όφελος μιας ομάδας δορυφόρων ή μιας τάξεως ή κοινωνικής κατηγορίας, εις βάρος βεβαίως, του κοινωνικού συνόλου. Αυτό, στις περισσότερες των περιπτώσεων γίνεται έντεχνα και «νόμιμỨ, αλλά όχι χωρίς βιασμό των κανόνων ηθικής.

Τώρα αν κάτι πάει στραβά, είτε τα κουκουλώνουμε, είτε τα ελαφρύνουμε και τ’ αποδυναμώνουμε, είτε τα συμβιβάζουμε και τα συμψηφίζουμε, είτε την πληρώνει κάποιος παρακατιανός ή ένα εξιλαστήριο θύμα, όταν δεν κρατάει αρκετούς «άσσους» στο χέρι.

Κλείνω μ’ αυτό το τελευταίο, γιατί το θέμα, μου προκαλεί ναυτία:

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν «εξεταστική επιτροπή», ο Καραμανλής συνεχίζει να ρητορεύει για «μηδενική ανοχή στη διαφθορά» και ένας ανακριτής εδώ και 18 μήνες, ψάχνει αυτά που τους στέλνει η γερμανική δικαιοσύνη, για να βρει τη «διαδρομή» του μαύρου χρήματος, τους διάφορους «αποδέκτες», ή διαμετακομιστές, για να καταλήξει στον χ,ψ Τσουκάτο, όταν ομολογημένο από την ίδια τη siemens της Γερμανίας είναι ότι τα χρήματα διοχετεύθηκαν για την «ενίσχυση» των κομμάτων εξουσίας. Γιατί διοχετεύθηκαν; Από συμπάθεια; Από ιδεολογική (!) συμπόρευση; Από πότε οι εταιρείες απέκτησαν … ιδεολογίες, πλην βεβαίως της συνφυούς ιδεολογικής επιδιώξεως του κέρδους;

Κι αφού έλαβαν από τις siemens τις «ενισχύσεις», πώς θα το ανταποδώσουν βάση της εδραιωμένης ρωμαϊκής αρχής do out das (δίνω για να δώσεις);

Η απάντηση είναι μια και είναι σαφής και ρητή:

Με χαριστικές συμβάσεις και ευνοϊκές νομικές διατάξεις.

Αυτό συνιστά απιστία, παράβαση καθήκοντος, προδοσία της λαϊκής πίστης και προσδοκίας, υπονόμευση του κοινωνικού οικοδομήματος και της εθνικής υπόστασης.

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 204 επισκέπτες και κανένα μέλος