Ούτε ένα ψήφισμα για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Η επιτυχία στο Βουκουρέστι!
Εισαγωγά, δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας, για τη συνεπή στάση της Κυβέρνησης στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι...

H Τοπική Αυτοδιοίκηση «επιχειρει» Εν υπνώσει…

Ούτε ένα ψήφισμα για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

 

Η επιτυχία στο Βουκουρέστι!

Εισαγωγά, δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας, για τη συνεπή στάση της Κυβέρνησης στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι.

Η κυβέρνηση, με την καθολική σχεδόν στήριξη του πολιτικού κόσμου, έπραξε το καθήκον της απέναντι στην πατρίδα, την ιστορία μας και την Ειρήνη! (το τελευταίο δεν επισημάνθηκε δεόντως από πολιτικούς και αναλυτές).

Απέτρεψε τα χειρότερα και ανέκοψε την καταστροφική κατηφόρα που μας είχε οδηγήσει η πολιτική του ενδοτισμού και της διαρκούς υποχώρησης στις ακόρεστες και παράλογες αξιώσεις της υπερδύναμης και άλλων.

Από εδώ κι εμπρός, με σύνεση, αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα, πρέπει να καταστήσει σαφές ότι δεν είναι διατεθειμένη να συνδιαλαγεί με τους πλαστογράφους και κλέφτες μιας ιστορίας που δεν τους ανήκει, αν δεν συνετιστούν και δεν περιοριστούν στην πραγματική τους ταυτότητα και διαστάσεις.

Δεν θα διαφωνήσω ακόμη με τον ΛΑΟΣ που θεωρεί ότι το βέτο πρέπει να αφορά όχι το πρόθεμα, αλλά τον όρο Μακεδονία. «Γεωγραφικός προσδιορισμός», που περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Δεν μπορεί το 10% του αρχαίου μακεδονικού χώρου, ή έστω το 38% του οθωμανικού βιλαετίου, να υποσκελίσει το 90% που βρίσκεται εντός των ελληνικών συνόρων.

Θα συμφωνήσω ακόμη με το ΚΚΕ ως προς την χρησιμότητα και την υφή του ΝΑΤΟ. Οσο υπήρχε Σύμφωνο της Βαρσοβίας και ΕΣΣΔ, είχε λόγο ύπαρξης. Ηταν δύο εχθρικά στρατόπεδα. Σήμερα τι είναι; Ποιος είναι ο εχθρός; Η “διεθνής τρομοκρατία”, που είπε ο Μπους; Αμα ο εχθρός είναι ο Μπιν Λάντεν και δεν έχει καταφέρει τόσα χρόνια, το ΝΑΤΟ, να τον εξολοθρεύσει, τότε είναι ανάξιο υπάρξεως. Αλλά δεν είναι έτσι. Οταν οι ΗΠΑ είναι σε θέση οπτικώς μέσω

δορυφόρων να ελέγχουν ανά πάσα στιγμή την κίνηση ενός πεζού, αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι ο Λάντεν, όπως και ο Σαντάμ, είναι το άλλοθι. Οικονομικά συμφέροντα των ΗΠΑ εξυπηρετεί το ΝΑΤΟ και μέσω αυτού του μηχανισμού ελέγχει και θέλει να ελέγξει και να ποδηγετήσει την υφήλιο.

Δεν είναι αμυντικός οργανισμός, είναι επιθετικός οργανισμός βίας και αίματος. Πρόσφατα παραδείγματα το Ιράκ και η Γιουγκοσλαβία. Αποτέλεσμα της διάλυσης της τελευταίας είναι και το Κόσσοβο και το αποθρασυνθέν κρατίδιο των Σκοπίων, της ψευδεπίγραφης “Μακεδονίας”. Τα τερτίπια του Τίτο και της Μόσχας, τότε, τα υιοθέτησε ο Μπους τώρα.


Διευκρίνιση: Όταν λέμε λοιπόν στον τίτλο μας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, δεν αναφερόμαστε, βέβαια, στην κάλπικη. Δεν αναφερόμαστε σ’ αυτήν που πήγε να περάσει ως γνήσια, ο απερχόμενος Μπους.

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ΜΙΑ και είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ συν ένα 10% που εμπεριέχεται στο μόρφωμα των Σκοπίων. Αν λοιπόν κάποιος είχε αξίωση, αυτός έπρεπε να είμαστε εμείς.

Το θέμα μας όμως, σε σχέσημε το υπέρτατο αυτό εθνικό και βαλκανικό ζήτημα είναι η παντελής απουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Τ.Α.), Νομαρχιακής και Δημοτικής.

Η Τ.Α. που στις αρχές της δεκαετίας του ’80, έπαιρνε θέση εκτός από το Κυπριακό, την αναγνώριση της εθνικής Αντίστασης κ.ά. ακόμη και για την απελευθέρωση του Νέλσον Μαντέλα!... Και ορθώς.

Τώρα δεν έπεσε στην αντίληψή μου κανένα ψήφισμα, ούτε ενός Δήμου, ούτε βέβαια Νομαρχίας. Κοιμηθήκαμε, αφεθήκαμε στη «μοίρα μας», αποκτήσαμε τόση εμπιστοσύνη στους υπεύθυνους – εντός και εκτός εισαγωγικών – χειρισμούς των κυβερνήσεων, ώστε η Τ.Α. να περιοριστεί στα “καθήκοντά” της, ή διευρύνθηκαν αυτά τα καθήκοντα τόσο πολύ, με το “επιχειρείν” και τα “επιχειρησιακά”, ώστε δεν της απομένει χρόνος ούτε καν για σκέψη. Κι όταν λέω «Τοπική Αυτοδιοίκηση», την εννοώ στο σύνολό της (πλειοψηφία και μειοψηφία).


Δεν αμφισβητείται ότι η εξωτερική και εθνική πολιτική ασκείται από την εκάστοτε υπεύθυνη κυβέρνηση, η οποία ελέγχεται από τη Βουλή, αλλά η αρμοδιότητα αυτή ΔΕΝ καταργεί την πρωτογενή εξουσία, που είναι η λαϊκή εξουσία.

Ο Λαός και οι διάφοροι φορείς του και τα όργανα που τον εκπροσωπούν δεν έχουν αρμοδιότητα, αλλά έχουν ισχυρό και αναφαίρετο δικαίωμα έκφρασης γνώμης και άσκησης πίεσης συνεχώς και επί παντός.

Δεν είναι δυνατόν να έχει δικαίωμα – και ορθώς - κάθε ΜΜΕ και καθένας που έχει πρόσβαση, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, στα τηλεοπτικά Μέσα Ενημέρωσης και Επηρεασμού της κοινής γνώμης, να αρθρώνει και ν’ αναπτύσσει άποψη για όλα, και να μην έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία έχει πολύ μακριά παράδοση σ’ αυτό, και μάλιστα πολύ θετική. (΄Εκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε προκαλέσει ο στρατηγός Μακρυγιάννης, ως Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Αθηναίων το 1836, για να προβάλλει την αξίωση των δημοτών του, για την ψήφιση του Συντάγματος).

Βέβαια με τον ισχύοντα προσφάτως Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, το βάρος μετατίθεται στην “Ανάπτυξη”, στο “επιχειρείν” και στα επιχειρησιακά σχέδια, που κατά το πλείστον θα παραμείνουν “σχέδια”, ή ετεροβαρή σχέδια, όπου αυτά είναι συμβατά με συγκεκριμένα συμφέροντα.

 

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 181 guests και κανένα μέλος