venetsanosΑντιποιούμενη τη Νομοθετική εξουσία, νομοθετεί η κυβέρνηση καταχρηστικά


Με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) που έχει επιλέξει η κυβέρνηση να κυβερνάται η χώρα - και η ίδια - και ακριβέστερα να κυβερνά υποκαθιστώντας και αντιποιούμενη την εξουσία άλλης Αρχής - της Νομοθετικής - έχει οδηγήσει τη χώρα από την Οικονομική κρίση στην “κρίση της Δημοκρατίας”1

Είναι η παραπάνω αποστροφή και οι φόβοι του Φώτη Κουβέλη που είχαν εκφραστεί στη Βουλή κατά τη διαδικασία συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της αντισυνταγ- ματικής βεβαίως κυβέρνησης Παπαδήμου2. Τώρα όμως, αυτήν ακριβώς την “κρίση της Δημοκρατίας” στηρίζει η ΔΗΜ.ΑΡ. και ο Φώτης Κουβέλης. Και τούτο, διότι η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά έχει επιλέξει ή πιθανότατα αποδεχθεί να φτωχοποιεί το Λαό, να τον εξουθενώνει και να τον ληστεύει, κατ’ εντολήν της τρόικα, αντιποιούμενη τη Νομοθετική εξουσία, νομοθετώντας η ίδια καταχρηστικά με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για σοβαρότατα και κρισιμότατα θέματα, εξαθλίωσης του Λαού, ληστρικής φορολογικής αφαίμαξης και παράδοσης αμαχητί της εθνικής κυριαρχίας.

“Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) είναι κατ’ ουσίαν κανονιστικά ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ανάγκης και με την πρακτική αυτή μετασχηματίζεται το πολίτευμα σε δημοκρατία υπό αίρεση, κατά την άποψη του Συνταγματολόγου Δημ. Θ. Τσάτσου3.

 

Αφορμή να επανέλθω σ’ αυτό το θέμα έδωσε και πάλι η τροϊκανή κυβέρνηση καταθέντοντας μια ομοβροντία χθες Παρασκευή, επτά πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

Αλήθεια, «είναι συνταγματικό να βλέπουμε τα νομοσχέδια με τη μορφή Π.Ν.Π. να κυκλοφορούν στα Υπουργεία, να παρακάμπτουν τη Βουλή, να πηγαίνουν στο Προεδρικό Μέγαρο, και να υπογράφει τις Π.Ν.Π. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο οποίος έχει πλέον “ξεφύγει”», όπως είπε ο Τ. Κουίκ, στη Βουλή κατά τη συζήτηση του φορολογικού: «Κάτω από ποιες συνθήκες και προϋποθέσεις υπογράφει ο πρόεδρος αυτές τις Π.Ν.Π. Καίγεται η χώρα;»

 

Ποιες είναι οι πράξεις που φέρνει ο Στουρνάρας

 

Με τη διαδικασία του πατ-κιουτ (fast track το λένε τώρα), “άρον - άρον”, τον καιρό που σταύρωσαν και τον Ιησού - όπως τώρα τους λαούς, οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι για να σώσουν την κατεστημένη διαφθορά και τίποτε άλλο.

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος λοιπόν, ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έφερε για... επικύρωση στη Βουλή... των εντελλομένων και εντεταλμένων μία συστοιχία επτά (7) Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) οι οποίες πρέπει μέχρι τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου να έχουν ψηφιστεί - επικυρωθεί, γιατί έχουν ήδη δημοσιευθεί σε ΦΕΚ. Πρέπει δε να ψηφιστούν από τους εντεταλμένους “βουλευτές” - εντός ή εκτός εισαγωγικών - γιατί διαφορετικά δε θα πάρουμε τη “δόση” μας!

Τι ρεζίλι... Δεν έχουμε χάσει απλά τα εισοδήματά μας· έχουμε χάσει την αξιοπρέπειά μας! Ντροπή...

Αξιοπρέπεια που, υποτίθεται, έχει αναγνωρισθεί και κατοχυρωθεί και στο Σύνταγμά μας (άρθρ. 2 §1) και στην Οικουμενική Διακήρυξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και των θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ε.Ε. (κεφ. Ι & ΙΙ).

Μέσα σ’ αυτές τις επτά Π.Ν.Π. (7 πληγές του Φαραώ) είναι κι εκείνη που υπαγάγει την Ελλάδα στο αγγλικό δίκαιο και στα δικαστήρια του “Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου”. Εχουμε γράψει σχετικά στην ΕΒΔΟΜΗ (29.12.12) με ολοσέλιδη, πρωτοσέλλιδη δημοσίευση.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντιδρούν έντονα σ’ αυτήν την τακτική της κυβέρνησης και με δηλώσεις βουλευτών τους, όπως του Παπαδημούλη (ΣΥΡΙΖΑ) στο ΣΚΑΪ «...δεν υπάρχει σε καμμιά άλλη χώρα αυτή η “ξεφτίλα” να νομοθετούν οι κυβερνήσεις με πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου. ...Μέσα σε έξι μήνες αυτή η κυβέρνηση έχει περάσει ήδη περίπου είκοσι Π.Ν.Π. και ετοιμάζεται τη Δευτέρα να περάσει άλλες επτά μαζεμένες»!

Εντονη παράσταση διαμαρτυρίας έκανε αντιπροσωπεία της κομματικής οργάνωσης του ΚΚΕ στον Πρόεδρο της Βουλής και τον κάλεσε ν’ αναλάβει τις δικές του ευθύνες...

...Ομως, κάτι δεν μου πάει! Δεν φτάνουν αυτές οι ήπιες αντιδράσεις. Πολύ “κυριλέ” Βουλή βλέπω, όταν έχουμε τουλάχιστον “επιτροπεία”, αν δεν έχουμε οικονομικο-πολιτική κατοχή!

Οι αντιδράσεις της Ελληνικής κοινωνίας δεν είναι αντίστοιχες των μεθοδευμένων επιστημονικά από εξωθεσμικά κέντρο λήψεως Αποφάσεων και θεσμικά ενεργούμενα, δράσεων κατά της πατρίδας μας και του Λαού μας.

Η πρώτη ευθύνη είναι του πολιτικού κόσμου, απ’ όπου εκπηγάζει και η απαξίωσή του από το λαό. Είτε η ευθύνη αυτή, για πράξεις και παραλείψεις, είναι παθητική - “βουλευτές” της συμπολίτευσης που μεταλλάχθηκαν, αν δεν ήταν πάντα, σε βολευτές, πειθήνια κομματικά όργανα, είτε ενεργητική, αλλά υποτονική, ανερμάτιστη και ασυντόνιστη, από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Εξ’ ίσου μεγάλη ευθύνη, τεράστια θα έλεγα, έχει ο δικαστικός κόσμος (πλην φωτεινών ευτυχώς εξαιρέσεων όχι όμως πάντα αποτελεσματικών). “Τερτσέτιδες” και “Πολυζωίδηδες” πάντα υπάρχουν, αλλά είναι οι εξαιρέσεις που εξουδετερώνονται από τους πάντα ευρισκόμενους “πρόθυμους” και υποτακτικούς χαμαιλέοντες. Βέβαια, τον Τερτσέτη τον θυμάμαι με σεβασμό και θαυμασμό· τους υπάκουους και πρόθυμους μετά βδελυγμίας και αποτροπιασμό επέλεξα να τους ξεχάσω.

Ο πνευματικός κόσμος, η διανόηση ο επιστημονικός κόσμος έχει μεγάλες ευθύνες, αλλά γι’ αυτό θ’ αναφερθούμε προσεχώς.

Κι ο Λαός; Αχ, ο λαός! Πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδωμένος, λέγανε παλιά. Φοβισμένος, τρομοκρατημένος, θαλασσοδαρμένος· χωρίς καπετάνιο που να εμπνέει, που να ενθουσιάζει, που να συνεγείρει...

Ζητείται Ηγέτης!

 

――――――――
1. “ΕΒΔΟΜΗ” φ. 761 της 8.12.12 κύριο άρθρο “Κοινοβουλευτικό Πραξικόπημα οι Π.Ν.Π.
2. “7η” φ. 729 της 14.4.2012 σελ. 24 προγραμματικές προτάσεις ΔΗΜ.ΑΡ
3. Δημ. Θ. Τσάτσος: “Συνταγματικό Δίκαιο”, σελ.143.
Αφήστε σχόλιο...

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 287 επισκέπτες και κανένα μέλος