Αναφορά δημότη της Βούλας (του Γεωργίου Αποστολίδη) - αυστηρή και οξεία σε ορισμένους χαρακτηρισμούς, αλλά εντός των ορίων της ευπρέπειας και της νομιμότητας - έγινε προσπάθεια από ορισμένους παράγοντες της δημοτικής Αρχής, να μην αναγνωσθεί καίτοι είχε πρωτοκοληθεί κανονικά, γιατί δήθεν, το έγγραφο ήταν υβριστικό. Ηταν οι ίδιοι παράγοντες που δεν έδειξαν την ανάλογη ευαισθησία στις ύβρεις και τη βάναυση συμπεριφορά του δημάρχου προς υπαλλήλους του Δήμου.

 

Επικαλέσθηκαν δε προς τούτο τον δημοτικό κώδικα. Δεν ερευνήσαμε αν ο Δημοτικός Κώδικας κάνει σχετική νύξη, οφείλουμε όμως να επισημάνουμε ότι και ο Κώδικας και κάθε νομική διάταξη οφείλει να είναι συμβατή προς το Σύνταγμα και να εδράζεται επ΄ αυτού. Τι ορίζει λοιπόν το Σύνταγμα; “Καθένας ή πολλοί μαζί έχουν το δικαίωμα τηρώντας τους νόμους του κράτους, ν’ αναφέρονται εγγράφως στις αρχές οι οποίες είναι υποχρεωμένες να ενεργούν σύντομα κατά τις κείμενες διατάξεις και να απαντούν αιτιολογημένα [...](§1) (σεβόμαστε τον πολίτη. ΔΕΝ του κλείνουμε το τηλέφωνο).

 

Κι αμέσως στην επόμενη παράγραφο, το άρθρο 10 λέει: «2. Μόνο μετά την κοινοποίηση της τελικής απόφασης της αρχής [...] επιτρέπεται η δίωξη εκείνου που την υπέβαλε για παραβάσεις που τυχόν υπάρχουν σ’ αυτή.

Ποια ήταν η “παράβαση” του εν λόγω δημότη; Ποια ήταν η ύβρις που επικαλέσθηκαν; Ότι “εξύβρισε” τον Δήμαρχο ως “αλεξιπτωτιστή”!!

“Αλεξιπτωτιστής” εν προκειμένω, σημαίνει “ουρανοκατέβατος”, απροσδόκητος. Ε, αυτό ακριβώς είναι και δεν αποτελεί ύβρι. Αποτελεί διαπίστωση. Ποιοί ξέρανε τον Σπ. Πανά στη Βούλα; Ο κόσμος καλώς ή κακώς ψήφισε Κασιδόκωστα, τρέφοντας κάποιες φρούδες προσδοκίες και λόγω του ατυχήματος υγείας του εκλεγμένου Δημάρχου, μας προέκυψε Πανάς!

Και συμπλήρωσε ο Δημότης ότι αυτό προέκυψε εξαιτίας του “Καλλικράτη”,· για μια διαπίστωση που μάλλον επιβεβαιώνεται στην πράξη. Σημειώνει: ...“τουτέστιν μιας θλιβερής, ελεεινής και τρισάθλιας, θα έλεγα τερατώδους ενοποίησης, άνωθεν επιβληθείσης, 3 Δήμων σε υπερ-super-duper-δήμο, η οποία, είναι εξώφθαλμα πασιφανές, και στον πλέον αδαή και αδιάφορο, δεν προχωρά/δεν περπατά στην πράξη διότι απλά σχεδιάστηκε ως άσκηση επί χάρτου”....

 

Και παρακάτω σημειώνει: «σας ζητώ, σχετικά με την τοποθέτηση, στις αρχές Σεπτεμβρίου/12, κολωνακίων στο Πανόραμα Βούλας, αλλά και στο Ασκληπιείο Βούλας, τα οποία ήδη δημιούργησαν πολλά προβλήματα, και αναμένεται να δημιουργήσουν περισσότερα, πιθανόν δε να κολλήσουν ανεπιστρεπτί / διαπαντός στην περιοχής μας το παρατσούκλι κολωνάκι2», πέραν του πρώτου Κολωνακίου στο κέντρο της Αθήνας (αν και “άλλος έχει το όνομα κι άλλος έχει τη χάρι”) να με πληροφορήσετε... Και καταγράφει ερωτήματα που άπτονται νόμων και διατάξεων που δεν εφαρμόστηκαν στην περίπτωση.

 

Ας μην αποπειράται λοιπόν η Δημοτική Αρχή εκτός της φιμώσεως των Δημοτών που έχει επιβάλλει, να τους στερεί και το συνταγματικό δικαίωμα του “αναφέρεσθαι” στις αρχές.

 

Σημείωση: Το θέμα, αυτό καθ’ αυτό της αναφοράς, αφορούσε τα κολωνάκια που έχουν κατακλύσει τη Βούλα(!) και το κυκλοφοριακό πρόβλημα που έχουν δημιουργήσει.
Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 97 guests και κανένα μέλος