Πρώτο φύλλο της νέας χρονιάς, δεν θα μπορούσα παρά ν' αρχίσω μ' ευχές. Το επιβάλλει η παράδοση, η εσωτερική μου παρόρμηση ν' ανταποδώσω τις ευχές πολλών, την εκτίμησή σας προς την ΕΒΔΟΜΗ και τους συντελεστές της...

 

Ρεαλιστικές ευχές για το 2008 και πέρα... 

Πρώτο φύλλο της νέας χρονιάς, δεν θα μπορούσα παρά ν' αρχίσω μ' ευχές. Το επιβάλλει η παράδοση, η εσωτερική μου παρόρμηση ν' ανταποδώσω τις ευχές πολλών, την εκτίμησή σας προς την ΕΒΔΟΜΗ και τους συντελεστές της.

Ευχόμαστε λοιπόν, μέσα από την καρδιά μας Υγεία, πρόοδο και κάθε χαρά που θα προέλθει χωρίς να προξενήσουμε θλίψη σ' έναν συνάνθρωπό μας! Δίχως να βιάσουμε το περιβάλλον!

Η άγρια χαρά του θύτη, που προέρχεται από τον πόνο και την απώλεια της οντότητας του θηράματος, δεν ταιριάζεις τον πραγματικά πολιτισμένο Άνθρωπο.

Η κρατούσα αντίληψη του ανταγωνισμού, του δυτικού τρόπου κεφαλαιοκρατισμού, πόρω απέχει από την ευγενή άμιλλα του ελληνικού πολιτισμού.

Θα ΄θελα να ευχηθώ και Ειρήνη στο κόσμο!

Μα πώς; Όταν υπάρχει αυτή η εκμετάλλευση της Γαίας, των πηγών της και δισεκατομμυρίων ανθρώπων; Το 37% του αστικού παγκόσμιου πληθυσμού, με χαμηλό και χαμηλότερο εισόδημα το 1950, εκτινάχτηκε στο 62% μέσα σε 50 χρόνια. Την ίδια χρονική περίοδο τα υψηλού εισοδήματος αστικά στρώματα από 47%, που αντιπροσώπευαν το 1950, συρρικνώθηκαν στο 25%. Το 20051 οι φτωχοί  έγιναν φτωχότεροι και περισσότεροι, και οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι και ποσοστιαία λιγότεροι.                      

 

Ευχές για το 2008!!!

Ευχές γιατί αισθανόμαστε τη μεταφυσική ανάγκη, γιατί είθισται! Αλλά μόνο μ' ευχές δε γίνεται τίποτα. Εάν ο καθένας από μας δεν συνειδητοποιηθεί και δεν ενεργήσει μαζί με όλους και μόνος συνάμα, κάθε χρόνο θα συνεχίζουμε να πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο και να ευχόμαστε για το καλύτερο. Ευχές για το 2008, το νέο έτος, όταν κληρονόμησε τέτοια βάρη από τον παλιό το χρόνο, αυτόν που έφυγε... Ακρίβειες, ανεργία, παρανομίες Υπουργών, κασέτες, DVD ροζ με φόντο χρυσοκίτρινο, με παράνομους πλουτισμούς, διορισμούς, χρηματισμούς... πάντα «λαμβάνοντας υπ' όψη τις διάταξεις του Νόμου, του Π.Δ., του Β.Δ, της Κ.Υ.Α., της εγκυκλίου...» όλα «νόμιμα»!

 

Ευχές για το 2008!

Με το πετρέλαιο να σπάει το «φράγμα» των 100 ευρώ! Όταν οι τιμές καταναλωτή, προαναγγέλλεται ότι θ' αυξηθούν από 15% έως 40% και το Υπουργείο Οικονομικών θα κάνει επίθεση στις άδειες τσέπες, για να μαζέψει 6 δις ευρώ που του λείπουν, γιατί κάποιοι ζουν πλουσιοπάροχα και απομυζούν το δημόσιο χρώμα, ως βδέλλες και βδελυρά υποκείμενα, το αίμα των - φορολογουμένων - αιμοδοτών.

 

Ευχές  για το 2008!

Με τους Τούρκους ν' αλωνίζουν στα Ίμια και ο Πρωθυπουργός να ετοιμάζεται να πάει στην Τουρκία. Δεν θα συμβούλευα ποτέ εγώ του υπεύθυνους για τη χάραξη της εξωτερικής πολιτικής για το πώς θα χειριστούν αυτά τα σοβαρά θέματα. Αλλά μια ματιά στην ιστορία των τελευταίων 60 χρόνων - και ολόκληρου του 20ου αιώνα, με ελάχιστες λαμπρές εξαιρέσεις - δείχνει ότι τα έχουν κάνει θάλασσα. Αντί να συμβουλεύουν λοιπόν πώς θα χειριστούν τη σχέση μας με την Άγκυρα, συνιστώ ν' αντιγράψουν την Άγκυρα. Ασκεί θαυμάσια εξωτερική πολιτική για τη χώρα της. Εμμένει με επιμονή και ουσιαστική αποφασιστικότητα στις επιδιώξεις της και στις θέσεις της. (Η επιμονή παραμένει μια από τις μεγάλες διπλωματικές αρετές)2. Διευρύνει τα προβλήματα2, βοηθούντων και των «φίλων» μας, κυρίως Αγγλοαμερικανών, έτσι που να «τα ‘χουμε παίξει» και να τρέχουμε συνεχώς για διαπραγματεύσεις, και κάνει τα λόγια της πράξη, έτσι που να πιστεύεις ότι αφού πραγματοποίησε τις απειλές της δύο τρεις φορές, γιατί να μη το κάνει και στο μέλλον.

Θα συστήσω ακόμη τη μελέτη, από τους διπλωμάτες μας, το βιβλίο του R. Cooper της υποσημείωσης «2».

Παρ' όλα αυτά, ευχές για το 2008, αλλά με προσπάθεια.

Η υγεία δομείται με σωστή διατροφή και υγιεινή διαβίωση. Η πρόοδος επιτυγχάνεται με συνεχή άοκνη προσπάθεια. Με υπομονή, επιμονή, μεθοδικότητα και αγώνες.

 

-----------------

πηγή: Προσωπικές Παγκόσμιας Αστικοποίησης ΟΗΕ 2005. «Σημειωματάριο του πολίτη του κόσμου», Εκδ. Κασταλία σελ. 93.

R. Cooper: Η Διάσπαση των Εθνών, Ελλ. Έκδοση Κέρδος 2005 σελ. 203,

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 133 guests και κανένα μέλος