Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας, σε βάρος της οικονομίας, σε βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων, αλλά και των ανέργων, αφού μειώνει το αφορολόγητο, για δεύτερη φορά, στις 5000 το χρόνο, τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για το σύνολο σχεδόν του ελληνικού λαού, κατ’ εντολήν της τρόικας τα ...διανθίζει με επικοινωνιακές ρητορείες, με τρομοκράτηση του λαού και με κροκοδείλια δάκρυα: «κατανοούμε ότι είναι σκληρά, λένε, αλλά αναγκαία».

Δεν θ’ ασχοληθώ όμως στο παρόν, ούτε με τα “αναγκαία” μέτρα, ούτε με τα ψεύτικα δάκρυα.

Θ’ ασχοληθώ με την κυβέρνηση, το σύνολο των βουλευτών του ΠΑ-ΣΟΚ (Πανελλήνιο ΣΟΚ) και την (μη) νομιμοποίησή της:

― Να διαλύει την Ελλάδα.

― Να την υποδουλώνει στους τοκογλύφους δανειστές της,

― Να αποσυνθέτει την ελληνική κοινωνία

― Να εξαθλιώνει τους Ελληνες

― Να προσβάλλει βάναυσα την αξιοπρέπειά τους

― Να εκθέτει, να διασύρει και να παραδίδει τη χώρα αμαχητί.

― Να μειώνει, καθ’ ομολογίαν της, κατά συμφωνία (Μνημόνια κλπ.) και κατά πρακτική την εθνική κυριαρχία.      

― Να καταθλίβει τους Ελληνες,

― Να υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας,

― Να βάζει το “χέρι” της βαθειά στην τσέπη μας κι αν δεν βρίσκει τίποτα, να μας τρομοκρατεί, να μας (συ)σκοτίζει στην κυριολεξία, πέραν του πνευματικού και πολιτικού σκοταδισμού και να επιτρέπει στους “εταίρους” μας να μιλάνε απαξιωτικά και προσβλητικά για τη Ελλάδα και τους Ελληνες και να μας κάνουνε σκοτζέζικο ντους - καταιωνισμό δηλώσεων και άρθρων, πότε υπέρ και πότε κατά, άλλοι υπέρ της Ελλάδας και άλλοι με μοχθηρότητα, κατά.

 

Ποιος της έδωσε αυτό το δικαίωμα

Για τα “ωραία τους” τα μάτια ψηφίσαμε τον Παπανδρέου, τον Πάγκαλο, τη Χριστοφιλοπούλου - που συμμετείχε και στην επιτροπή σύνταξης του προεκλογικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ - τον Βρεττό, τον Ασπραδάκη και τους άλλους;

Στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες, εξυπακούεται ότι ο “κυρίαρχος” λαός, αφού ακούσει, δει, διαβάσει τις βασικές ιδεολογικές αρχές και τα προγράμματα των κομμάτων, ακούσει τις εξαγγελίες και τις δηλώσεις των αρχηγών και των άλλων υποψηφίων, επιλέγει υποτίθεται, νηφάλια και κατ’ εκτίμηση, με βάση τις προγραμματικές εξαγγελίες και την πειθώ των υποψηφίων, το κόμμα που θα διαχειριστεί καλύτερα τις τύχες, την ασφάλεια και την πρόοδο της χώρας, καθώς και την ευημερία των κατοίκων και ειδικότερα τα ικανά και έντιμα πρόσωπα που θα τον εκπροσωπήσουν επάξια.


Λέει πουθενά το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για τα εξαντλητικά και βάναυσα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση;

Τα είπε μήπως ο Παπανδρέου, ο Βενιζελος, η Χριστοφιλοπούλου ή ο... Ασπραδάκης. Ψάχνω και δεν τα βρίσκω. Αντίθετα βρίσκω ωραίες υποσχέσεις.

Είπε πουθενά ο Παπανδρέου προεκλογικά ότι είμαστε καταχρεωμένοι, ότι θ’ αναγορεύσει την “αξιοπιστία” της χώρας προς τους τοκογλύφους - δανειστές της “νέο πατριωτισμό”; Κι ότι θα ξεπουλήσει τη χώρα για να εξασφαλίσει... την “αξιοπιστία” της;

Πόσοι απ’ αυτούς που απολύονται και θ’ απολυθούν, πόσοι “έφεδροι” εκ μονίμων, τον ψήφισαν γιατί “λεφτά υπήρχαν” όπως τους έλεγε και θα ‘ρχόντουσαν καλύτερες ημέρες.

Ιδού οι “καλύτερες” - οι κακές μας και οι ψυχρές μας ημέρες, τις βιώνουμε ήδη!

Και, προσέξτε. Αυτά δεν έγιναν ξαφνικά, γιατί παρουσιάστηκαν απρόβλεπτα γεγονότα, ανωτέρας βίας. Το χρέος υπήρχε· το γνώριζε και είχε ενημερωθεί από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, προεκλογικά. Το ίδιο το γνώριζαν όλοι οι προϋπάρξαντες βουλευτές - όφειλαν τουλάχιστον να το γνωρίζουν, αφού ψήφιζαν τους προϋπολογισμούς και ασχολούνται με τα κοινά, και αμοίβονται γι’ αυτό πλουσιοπάροχα.

Δεν έχουμε λοιπόν “ανωτέρα βία”, δεν έχουμε αιφνίδια και καθοριστική αλλαγή των δεδομένων. Επομένως;

Επομένως εν γνώσει τους ψευδώς και δολίως εξαπάτησαν τον λαό για να του αποσπάσουν την ψήφο του και να σφετεριστούν τοιουτοτρόπως την εξουσία, προς ίδιον όφελος και προς όφελος και εξασφάλιση των έξωθεν και ντόπιων υποστηρικτών του.

Κι αφού οικειοποιήθηκαν την εξουσία αθέμιτα, μένουν γαντζωμένοι αδιαφορώντας για την καταφανή δυσαρμονία βουλής - εκλογικού σώματος και για την κατακραυγή του 80% του συνόλου των πολιτών και πλέον, που δεν εγκρίνουν και καταδικάζουν την πολιτική τους.

 

Η κατάσταση αυτή δεν θέλει παραπέρα ανάλυση

Οι πρωτοετείς φοιτητές της νομικής διδάσκονται στις βασικές αρχές του Αστικού Δικαίου, ότι δημόσια δήλωση, ακόμη και προφορική θεμελιώνει ενοχική υποχρέωση αυτού που κάνει τη δήλωση και αντίστοιχο δικαίωμα αυτού προς τον οποίο απευθύνεται. Δηλαδή, στην προκείμενη περίπτωση των Παπανδρέου και Σια προς τον ελληνικό λαό.

Ακόμη ένα “δηλαδή”, δηλαδή δεν είναι ότι δεν έκανε αυτά που υποσχέθηκε, αλλά έκανε ακριβώς τ’ αντίθετα, εν γνώσει τους κι ενώ τίποτα δεν άλλαξε.

Ψηφίζουν διατεταγμένα ως λόχος, νόμους για να νομιμοποιούν τις παράνομες και βάναυσες ενέργειές τους, με ιδιαίτερη ταχύτητα και συνέπεια. Εχουν ψηφίσει πάνω από 200 νόμους σε λιγότερο από 2 χρόνια. Δηλαδή ένα “νόμο” κάθε 3 ημέρες. Πότε τους διαβάζουν, πότε τους συζητάνε. ποιός διάλογος και ποια επιχειρηματολογία αναπτύσσεται;

Κι επιπλέον ο ελληνικός λαός ψήφιζε πριν δύο χρόνια μια κυβέρνηση που θα κυβερνούσε αυτοβούλως - σύμφωνα με τη λαϊκή εντολή και όχι ετεροκαθοριζόμενη, σύμφωνα με τις εντολές της τρόικα!

Επομένως, βάσιμα συμπεραίνω ότι διοικούμεθα καταναγκαστικά από μια παράνομη, στην ουσία - όχι στα μαγειρεία και στα ΦΕΚ και την ξενοκίνητη κυβέρνηση και δυστυχώς ένα κατευθυνόμενο κοινοβούλιο το οποίο έχει, στήσει “βιομηχανία” παραγωγής εντελομένων έξωθεν νόμων καταδυνάστευσης του ελληνικού λαού, ο οποίος δικαιούται και υποχρεούται ν’ αντισταθεί με βάση το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 266 guests και κανένα μέλος