Η Διάλυση των Εθνών είναι στους στόχους των δυνάμεων της παγκοσμιοποίησης. Δηλαδή του παγκόσμιου ελέγχου από το χρηματοπιστωτικό κυρίως Κεφάλαιο των πηγών ενέργειας, της διατροφής, της παραγωγής και της κατανάλωσης, των πολιτικών και πολιτισμικών επιλογών, ακόμα και της σκέψης. Βρισκόμαστε ενώπιον οργουελικής καταστάσεως εν εξελίξει.
Μοχλοι εφαρμογής των σχεδίων τους είναι το Δ.Ν.Τ., η Ε.Κ.Τ. η Ε.Ε., το ΝΑΤΟ και τα ελεγχόμενα ΜΜΕ με τα “παπαγαλάκια” τους.

Ιδού ένα απόσπασμα από το βιβλίο “ΔΙΑΣΠΑΣΗ την ΕΘΝΩΝ” του επιφανούς διπλωμάτη τού Τόνι Μπλερ και της Ε.Ε. σε θέματα του αντικειμένου της μελέτης του, όπο αντικατοπτρίζεται και ο ρόλος του: Λέει ο Κούπερ: «Οι ευρωπαϊκές χώες βασίζονται στο έθνος και στην ιστορία. Για τους Αμερικανούς η ιστορία είναι μια ανοησία»! Το ίδιο και η φιλοσοφία, να προσθέσει η ταπεινότητά μου (ελλ. Εκδ. 2005 Κέδρος σελ. 80).
Και στις σελίδες 84 -85 αποκαλύπτει “πού το πάνε”:

Καθώς το ίδιο το κράτος γίνεται λιγότερο εξουσιαστικό, το κρατικό συμφέρον καθορίζει λιγότερο την εξωτερική πολιτική: στο προσκήνιο έρχονται τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το κοινό αίσθημα, τα συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων ή περιοχών (συμπεριλαμβανομένων των διεθνικών ομάδων). Η αποδόμηση του νεωτεριστικού κράτους δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, αλλά προχωρά ταχύτατα - με διαφορετικούς τρόπους, η Ευρωπαϊκή Ενωση, το κίνημα που έχει αναπτυχθεί σε πολλές χώρες για μεγαλύτερη περιφερειακή αυτονομία και η - λίγο έως πολύ - καθολική πορεία προς τις ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν μέρος μιας διαδικασίας η οποία έχει στόχο να δημιουργήσει πιο πλουραλιστικά κράτη, στα οποία η εξουσία διαχέεται ευρύτερα. Αυτή η εξέλιξη των κρατικών δομών ακολουθείται από μια κοινωνία που στέκεται με μεγαλύτερο σκεπτικισμό απέναντι στην κρατική εξουσία, είναι λιγότερο εθνικιστική, μια κοινωνία στην οποία αφθονούν οι πολλαπλές ταυτότητες και οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν θέσει ως κεντρικό στόχο της ζωής τους την προσωπική εξέλιξη και την προσωπική κατανάλωση. Η στρατολόγηση αποδεκνύεται δύσκολο εγχείρημα - ο καταναλωτισμός είναι ένας στόχος για τον οποίο ο θάνατος δεν έχει νόημα ― αν και, ευτυχώς, η τεχνολογία επιτρέπει να υπάρχουν λιγότεροι στρατολογούμενοι.

Για την αντιγραφή
Κώστας Βενετσάνος

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 165 guests και κανένα μέλος