Οι μοχλοί πίεσης, εκβιασμού και τρομοκράτησης σ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη, φαίνεται πως είναι οι ίδιοι: Αυθαίρετη ασαφή και πολύπλοκη νομοθέτηση, ώστε να ενδύονται τον μανδύα της νομιμότητας οι αυθαιρεσίες της εξουσίας...

Οι μοχλοί πίεσης, εκβιασμού και τρομοκράτησης σ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη, φαίνεται πως είναι οι ίδιοι: Αυθαίρετη ασαφή και πολύπλοκη νομοθέτηση, ώστε να ενδύονται τον μανδύα της νομιμότητας οι αυθαιρεσίες της εξουσίας. Επιλεκτικός φορολογικός έλεγχος, ασφαλιστικός, πολεοδομικός, με τους ανάλογους και «αρμόδιους» κρατικούς φορείς, που δόξα τω Μαμωνά, διαθέτει πολλούς και ποικίλους.

Είχα γράψει παλιότερα για την κρατική και δημοτική τρομοκρατία και είχα γίνει δέκτης δεκάδων τηλεφωνημάτων πολιτών που μου ανέφεραν τις δικές τους περιπτώσεις.

Όταν όμως διάβασα για τον ξαφνικό φορολογικό έλεγχο του Μάικλ Μουρ στις ΗΠΑ (Bήμα11/6/07), του γνωστού βραβευμένου σκηνοθέτη, διερωτήθηκα ποιος αντιγράφει ποιόν ή αν πρόκειται για σύμφυτο αντανακλαστικό της εξουσίας. Συγκεκριμένα:

Επίσημη αιτία για τον οικονομικό έλεγχο του κ. Μουρ αποτελεί η μετάβασή του στην Κούβα μαζί με διασώστες που έλαβαν μέρος στις επιχειρήσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και αντιμετωπίζουν σήμερα προβλήματα υγείας. Το συγκεκριμένο ταξίδι πραγματοποιήθηκε για τους σκοπούς του νέου ντοκιμαντέρ του Μουρ με τίτλο «Sicko», στόχος του οποίου είναι να εκθέσει τις αδυναμίες του υγειονομικού συστήματος περίθαλψης των ΗΠΑ. Η πρεμιέρα του «Sicko» έγινε στις 19 Μαΐου στο Φεστιβάλ των Καννών. Η αρμόδια υπηρεσία για τον έλεγχο οικονομικών στοιχείων τα οποία προέρχονται από χώρες του εξωτερικού (OFAC) υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο ταξίδι πραγματοποιήθηκε χωρίς να υπάρχει σχετική έγκριση!

«Έγκριση»; Αναγκάστηκα να ξαναδιαβάσω το κείμενο. Στις ΗΠΑ συνέβαιναν αυτά ή στην πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση;

Στον «Eλεύθερο κόσμο» ή στο «σιδηρούν παραπέτασμα»; (Να μην ξεχνάμε την ομολογία που χρησιμοποίησε κατά κόρο η δυτική προπαγάνδα την τελευταία 50ετία). Μαζί με την πτώση του «σιδηρού παραπετάσματος» λοιπόν, έπεσε και η μάσκα του «ελεύθερου κόσμου» για ν’ αποκαλυφθεί το πραγματικό αποτρόπαιο πρόσωπό του.

Σχολιάζοντας, το «ΒΗΜΑ» λέει: «…πολλοί όμως βλέπουν πίσω από τη συγκεκριμένη κίνηση “δάκτυλο” της αμερικανικής κυβέρνησης, η οποία φαίνεται ενοχλημένη από τη νέα δουλειά του προκλητικού σκηνοθέτη που έχει ως στόχο της να αποκαλύψει τις «μαύρες τρύπες» του ευαίσθητου τομέα Υγείας».

Στο έγγραφό της, προς τον Μουρ, η αμερικανική Υπηρεσία επισημαίνει ότι «διενεργείται έλεγχος, προκειμένου να εξακριβωθεί κατά πόσον υπήρξε παραβίαση του αμερικανικού εμπάρκο που έχει επιβληθεί στην Κούβα.

«…καμία απόφαση δεν ελήφθη από την OFAC» πάνω στη σχετική αίτηση του Μουρ, που είχε καταθέσει προ καιρού (12 Οκτωβρίου).

Το 2004 η κινηματογραφική εταιρεία Disney είχε απαγορεύσει στη θυγατρική της Miramax τη διανομή του ντοκιμαντέρ "Fahrenheit 9/11» του ιδίου (στο οποίο αποκαλύπτονταν, μεταξύ άλλων, οι σχέσεις του αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους με την οικογένεια Λάντεν).

Όμορφος κόσμος, πλασμένος για να… χειροκροτάς ελεύθερα!!!

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 195 επισκέπτες και κανένα μέλος