κατά της κυβέρνησης και όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν 

του Κώστα Βενετσάνου

 

για τις εγκληματικές επιλογές τους και παραλείψεις

Μομφή κατά της κυβέρνησης για την δουλική συμπεριφορά της έναντι των Βρυξελών, του ΝΑΤΟ και «φυσικά», έναντι των Αμερικανών.

Όσον αφορά τα Τέμπη, οι κυβερνητικοί βουλευτές, απέρριψαν την πρόταση δυσπιστίας ενισχυμένοι μάλιστα από έναν αποσχισθέντα «Σπαρτιάτη»! Μομφή επομένως στους βουλευτές των κομμάτων που δεν ψηφίζουν «κατά συνείδηση» (Σ. αρθ. 60 §1), αλλά ό,τι τους επιβάλλει το κομματικό ή προσωπικό τους συμφέρον. Βουλευτές π.χ. που ήσαν κάποτε στο ΠΑΣΟΚ και επομένως θα υπερψήφιζαν την δυσπιστία, τώρα την καταψήφισαν. Τώρα, όσον αφορά τα Τέμπη, μου αρκούν δύο κορυφαία στοιχεία:

1ον Δεν λειτουργούσε σύστημα ελέγχου κίνησης και ασφαλείας των τρένων (ERTMS) και μ’ όλα ταύτα,

2ον Ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Καραμανλής, λίγες ημέρες προ του τραγικού δυστυχήματος κατακεραύνωνε στη Βουλή όσους ισχυρίζονταν ότι τα τρένα δεν ήσαν ασφαλή.

«…Και είναι ντροπή, ντρέπομαι που θέτετε θέματα ασφαλείας (των τρένων). (…) Ν’ ανακαλέσετε αμέσως (…), σας εξήγησα και το ξαναλέω ''διασφαλίζομε την ασφάλεια'' (…) Μία υπεύθυνη πολιτεία δεν μπορεί να παίζει με την ασφάλεια των πολιτών…».

Λίγες ημέρες μετά η πραγματικότητα τον διέψευσε με τον τραγικότερο τρόπο. Το θάνατο 57 ανθρώπων!

Μέμφομαι την κυβέρνηση που προσπαθεί θρασύτατα να δικαιολογηθεί, και κάθε υπεύθυνον που προσπαθεί να κρυφτεί.

Αλλά δεν είναι μόνον τα Τέμπη.

Αφήνω τις μικρότητες των κυβερνήσεων έναντι αυτών που κρίνουν την κυβέρνηση, τους αποκλεισμούς και τον οικονομικό πόλεμο έναντι όσων δεν είναι αρεστοί και τη σκανδαλώδη ενίσχυση των ημετέρων. Το είπα και δεν θα κουράζομαι να το ξαναλέω: «Η εξουσία κρίνεται πρωτίστως». Πολίτης είναι και ορίζεται «ο μετέχων κρίσεως και αρχής» (Αριστοτέλης).

Αφήνω την ακρίβεια και  την φτωχοποίηση ων Ελλήνων (τελευταία δεύτερη μετά τη Βουλγαρία η Ελλάδα!).

Εχθρική στάση έναντι της Ρωσίας

Ο Μητσοτάκης έγινε «βασιλικότερος του Βασιλέως». Ιδιαίτερα στον πόλεμο της Ουκρανίας, έσπρωξε στα άκρα τις σχέσεις με τη Ρωσία. Έναν λαό που μας συνδέει πολλών αιώνων ιστορία, κοινοί αγώνες, κοινή θρησκεία κι ένα χρέος για μια πραγματική και ουσιαστική υποστήριξη στον εθνικο-απελευθερωτικό αγώνα του 1821 – για όσους γνωρίζουν ιστορία – και όχι μόνον, αλλά και στο Κυπριακό, όταν άλλοι, «σύμμαχοι» κρεμούσαν τον Καραολή και τον Δημητρίου και εξύφαιναν την παράδοση της μισής Κύπρου στην Τουρκία κι όσα ακολούθησαν μετά.

Και έφτασε ο Μητσοτάκης, όχι μόνον να στέλνει όπλα στον Ζελένσκι, απογυμνώνοντας τα νησιά, αλλά να μιλά ανοιχτά και επανειλημμένα πως ναι, «διεξάγουμε πόλεμο κατά της Ρωσίας».

Ποιός τον εξουσιοδότησε για κάτι τέτοιο;

Το είπε καθαρά στο λαό;

Και όταν απ’ την άλλη ανέχεται τη γενοκτονία των Παλαιστινίων με 35.000 νεκρούς αμάχους εκ των οποίων 14.000 παιδιά. Αυτά δεν έχουν ψυχή; Όταν απ’ την άλλη μεριά στην Ουκρανία, σ’ έναν αληθινό πόλεμο σε 45 εκατομμύρια Ουκρανούς, οι απώλειες αμάχων ανέρχονται σε δέκα χιλιάδες.

Μέμφομαι λοιπόν την κυβέρνηση κι όποιο κόμμα ανέχεται αυτά τα εγκλήματα, αλλά ακόμα και τον απλό απερίσκεπτο ή παραπληροφορημένο πολίτη, δεν εξανίσταται και δεν βλέπει τι κινδύνους εγκυμονούν αυτές οι επιλογές και για τον ελληνικό λαό;

Πιόνια είναι οι λαοί στη μεγάλη σκακιέρα των γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών επιδιώξεων της αυτοκρατορίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Και μωράν αντίληψη έχουν όσοι ρισκάρουν πως ο ''χαμένος'' ή αυτός που νομίζει ότι έτσι θα εξουδετερώσει πρώτος τον αντίπαλο αιφνιδιάζοντάς τον, δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα. Όσοι νομίζουν ότι αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα, πλανώνται πλάνην οικτράν.

Και η εχθροπάθεια του Μητσοτάκη προς τη Ρωσία ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας. Δεν φτάνει η αποστολή όπλων και οι φιλικές επισκέψεις στον Ζελένσκι, η Κυβέρνηση έφερνε εμπόδια στους Ρώσους που ζούνε στην Ελλάδα να πάνε να ψηφίσουν, στις πρόσφατες εκλογές, στις Πρεσβείες τους, συντασσόμενος με τις πλέον αντιδραστικές κυβερνήσεις της Ε.Ε.

Κι όταν οι Ρώσοι επικαλέστηκαν τη σχετική συνθήκη της Βιέννης, γι’ αυτό το ανθρώπινο, δημοκρατικό δικαίωμα το έκανε τελευταίος, μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές, δηλώνοντας ότι το κάνει «απροθύμως»!

Έτσι που η εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΕΞ ν’ αναγκασθεί να σχολιάσει: «…τελευταία απάντηση λάβαμε, δεν θα το πιστέψετε: από την Ελλάδα! Είναι καιρός να βγάλουν το δούλο (τον ραγιά) από μέσα τους».

Καπάκι ήρθε και η μη κλήτευση των Ρώσων και των Λευκορώσων διπλωματών στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου!

Κύριε Μητσοτάκη, σας ερωτώ, με τους Τούρκους εισβολείς της Κύπρου γιατί συνομιλείς και συντρώγεις;

Γιατί είσαι «σύμμαχος» με τους Τούρκους στο ΝΑΤΟ και κάνεις και κοινά γυμνάσια; Μήπως επειδή σε «ενθαρρύνουν» οι Αμερικανοί;

Και με τους εμπόλεμους εχθρούς συζητάμε, αλλά υπό όρους. Εσύ με ποιους όρους συζητάς; Με το casus belli και με το 40% της Κύπρου υπό κατοχή;

Μομφή λοιπόν κι αγανάκτηση για όποιον υποστηρίζει αυτή την αντιφατική και ασύμφορη πολιτική για το έθνος μας. Για το Λαό μας. Για το κράτος μας (όσο υπάρχει ακόμη).

«Η ''Ευρωπαϊκή'' ολοκλήρωση»

Μομφή και δυσπιστία κατά των κομμάτων που επιδιώκουν διακαώς την λεγόμενη «ευρωπαϊκή ολοκλήρωση» δηλαδή την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία*, που εξυφαίνεται αργά – αργά και πονηρά, με επιταχυνόμενους ρυθμούς, μετά τη συνθήκη του Μάαστριχτ, διότι αυτό επιδιώκουν οι ΗΠΑ και οι ηγέτιδες δυνάμεις της Ε.Ε., η Γερμανία και η Γαλλία.

Γνωρίζετε τί σημαίνει ομοσπονδία; Ομοσπονδία είναι και οι ΗΠΑ. Έντεκα λοιπόν πολιτείες των ΗΠΑ (ομόσπονδα κράτη, δηλαδή), το 1861 αποσχίσθηκαν και μάλιστα «με το μαλακό». Δηλαδή συνέχισαν τη σύνδεση ως συνομόσπονδα κράτη (χαλαρή σύνδεση). Με κάποια αφορμή και αιτία τις οικονομικές διαφορές τους (δεν είναι του παρόντος ν’ αναπτύξουμε) οι Βόρειοι καθυπόταξαν τους Νότιους, μετά από  τον πλέον αιματηρό πόλεμο των ΗΠΑ (τον λένε εμφύλιο), που κράτησε τέσσερα χρόνια.

Φαντάζεστε μετά από κάποια χρόνια, η Ελλάδα, ας πούμε να θελήσει ν’ αποσχισθεί από την ομόσπονδη Ε.Ε.; (σενάρια υπάρχουν πολλά και για πολλούς λαούς, βασισμένα σε διάφορες ιστορικές, οικονομικές, ιδεολογικές, πολιτισμικές).

Φαντάζεστε τι θα γίνει;

Μια μικρή γεύση πήρε ο Μητσοτάκης στις αρχές Φεβρουαρίου, από την καταδίκη της Ελλάδος, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όσον αφορά «το κράτος δικαίου» κ.λπ.

Κι ένα δεύτερο, όσον αφορά τα Τέμπη, απ’ την «ευρωπαϊκή εισαγγελία», για την οποία αντέδρασε και η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Ο βουλευτής μάλιστα του ΣΥΡΙΖΑ, που ανέσυρε το θέμα υπενθύμισε ότι στον Σαρκοζί (πρ. Γάλλο πρόεδρο τον καιρό των μνημονίων), πέρασαν βραχιολάκι από την έρευνα της εισαγγελίας».

Δεν τους φτάνουν αυτά τα καμπανάκια;

Κι όχι μόνον στους Νεοδημοκράτες του Μητσοτάκη, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και των άλλων «ευρωπαϊκών κομμάτων»,. Και όσων βλέπουν το «τυρί» και δεν βλέπουν τη «φάκα».

Μικρό το κακό με την ΕΟΚ που ισοζυγιζόταν με τα θετικά. Ζούμε το κακό με την Ε.Ε. των μνημονίων, των δεσμεύσεων, των πολέμων, των «μέτρων», της ακρίβειας κ.λπ. Φανταστείτε το καταστροφικό κακό της Ομοσπονδίας της «Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης».

Για όλα αυτά λοιπόν εκφράζω την έντονη δυσπιστία μου, ως προς τη διορατικότητα και την υπευθυνότητα των κομμάτων και της κυβερνήσεως, για την τύχη της Ελλάδος, για το μέλλον αυτού του λαού που έχει κάνει τόσες θυσίες για την ανεξαρτησία του και για την λευτεριά του, για το μέλλον των παιδιών μας.

Και λοιπόν τι; Απομόνωση; Δεν εννοώ αυτό. Δεν λέω έξω από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Τώρα είναι δύσκολο. Ύστερα πρέπει να σεβόμαστε τις συμφωνίες. Λέω πως οι Συμφωνίες πρέπει να γίνονται επί τη βάση της αμοιβαιότητας ότι πρέπει να είναι αμφοτεροβαρείς και συμφέρουσες. Άλλως γίνεται επανακαθορισμός. Επανακαθορισμός των Συμβάσεων και των Συμφωνιών.

___________

* Ομοσπονδία είναι η συνένωση κρατών υπό κεντρική διοίκηση

1. ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ  BLOOMBER: Συνέντευξη Μητσοτάκη 22.9.22.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 244 guests και κανένα μέλος