«Ο πόλεμος αρχίζει όποτε αποφασίσεις, αλλά δεν ξέρεις πότε και πώς θα τελειώσει».
Μακιαβέλλι

 

Το ΝΑΤΟ διεξάγει σήμερα έναν ιδιότυπο πόλεμο κατά της Ρωσίας. Δεν πολεμάνε οι ίδιοι οι Αμερικανο-Γερμανοί αλλά εξοπλίζουν και εκπαιδεύουν έναν λαό 40 εκατομμυρίων ανάδελφων Ουκρανών.

Δεν πολεμούν οι ίδιες οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ)  και οι Δυτικοευρωπαίοι (ΕΕ) κατά της Ρωσίας, αλλά επιχειρούν μέσω “αντιπροσώπων”: Μέσω αφελών χειραγωγούμενων αναλώσιμων “ηρώων”· των Ουκρανών.

Και δεν αναφέρομαι βεβαίως στον ουκρανικό λαό, αλλά στην κατασκευασμένη με υψηλή επικοινωνιακή τεχνική ηγεσία του.

Ο λαός «απλώς» θυσιάζεται· δεινοπαθεί· αποδεκατίζεται και ξεσπιτώνεται· θυσιάζεται για τα συμφέροντα της Αυτοκρατορίας!

Παλιά, μέχρι πρόσφατα, οι εμπόλεμοι ήσαν εμφανείς πρωταγωνιστές· ακόμη και στο Ιράκ και στην Γιουγκοσλαβία και στο Αφγανιστάν. Οι ίδιοι οι Αμερικανοί πολεμούσαν τους Βιετναμέζους, τους Ιρακινούς, τους Σέρβους, τους Aφγανούς.

Συχνά, βέβαια, εξασφάλιζαν και τους ντόπιους εξαγορασμένους και μη φίλους τους.

Τώρα, για πρώτη φορά διεξάγεται ένας τέτοιου μεγέθους πόλεμος κατά του εχθρού δια μέσου αναλώσιμων προθύμων ή εξαναγκασμένων και «δουλεμένων» καταλλήλως θυμάτων!

Δεν τα κατάφερε ο Ναπολέων Βοναπάρτης με τα κανόνια του, το ιππικό του και τους ενθουσιώδεις Σοβέν* που μάχονταν και σκοτώνονταν για τη Γαλλία και τη «Δημοκρατία» ενάντια στην Τσαρική Ρωσία. Τον νίκησε ο «στρατηγός» πολικός χειμώνας στις απέραντες εκτάσεις του ρωσικού μετώπου.

Δεν τα κατάφερε ο Χίτλερ με τις σιδηρόφρακτες στρατιές του, τη χαλύβδινη πειθαρχία και την πίστη στον Φύρερ τους με την αεροπορία του, τα τανκς και τα υποβρύχια. Τον νίκησε ο ηρωισμός και οι θυσίες του σοβιετικού λαού.

 

Να υποθέσουμε ότι θα τα καταφέρουν τώρα οι Αμερικανοί με τον Μπάιντεν;

Να παραδεχθούμε πως οι καλά εκπαιδευμένες και μεθοδικά οργανωμένες “δεξαμενές σκέψης” (think tanks) έκαναν επιτυχή επιλογή τακτικής – αφού προϋπήρχε η πείρα και η γνώση παλαιότερων δοκιμασμένων πρακτικών, εμφυλίων, στην Κορέα, στο Βιετνάμ κι αλλαχού, όπως και γειτονικών διενέξεων π.χ. πόλεμος Ιράκ – Ιράν, αφρικανικών λαών και Νοτιο-Αμερικανών, με πραξικοπήματα και λοιπές ομότροπες ανατροπές μη αρεστών καθεστώτων π.χ. Ιράν (Μοσαντέκ - Σάχης), Χιλή (Αλιέντε – Πινοσέτ) και, και και... αφού ανέτρεψαν το Σοβιετικό καθεστώς των χωρών της ΕΣΣΔ και κατάφεραν να διαλυθεί το Σύμφωνο της Βαρσοβίας, ενώ είχε προηγηθεί η Πολωνία του Λεχ Βαλέσα – μέχρι και Πολωνό Πάπα είχαν καταφέρει να εκλέξουν – τους έφτασαν τριάντα χρόνια να φτάσουν στις παρυφές της Ρωσίας, στην Ουκρανία! Ένα καινοφανές κράτος της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, μ’ έναν σύμμεικτο πληθυσμό Ρώσων, Ουκρανών, Ρωσόφωνων και Ρωσόφιλων που κατάφεραν να τον αλώσουν φασιστικά και αντιρωσικά στοιχεία, γερμανικής, ταταρικής πολωνολιθουανικής καταγωγής και άλλων βορειοδυτικών χωρών.

Έως εδώ προχώρησαν επιτυχώς οι “σοφά” προγραμματισμένες και μεθοδευμένες κινησεις της Ουάσιγκτον.

Ως εδώ, το 2014, που ανέτρεψαν τον εκλεγμένο πρόεδρο της Ουκρανίας Γιανουκόβιτς και κατάφεραν ν' αναδείξουν σταδιακά τον τηλεοπτικό και παραγωγό Ζελένσκι, αστέρα στο ρόλο του Προέδρου της Ουκρανίας, με σκοπό να την αποσπάσουν τελείως από τη ρωσική οικογένεια και να την εντάξουν στο ΝΑΤΟ, ώστε -συν τοις άλλοις- να μπορούν “οι αναχαιτιστές πύραυλοι patriot να εξουδετερώνουν το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας και ιδιαίτερα τους υπερηχητικούς πυραύλους των Ρώσων που είχαν καταφέρει να εξουδετερώσουν την αντιβαλλιστική Ασπίδα του ΝΑΤΟ», λέει ο καθηγητής της πυρηνικής φυσικής και Δ/ντης του Κέντρου Ελέγχου όπλων”, Θεοδ. Λιόλιος1.

Αλλά, έως εδώ η πρόκληση. “Ο κόμπος έφτασε στο χτένι”. Οι Ρώσοι δεν ήταν επιτρεπτό να κάνουν άλλο πίσω, χωρίς να χάσουν την ανεξαρτησία τους. Και αντέδρασαν. Στη εύλογη αντίδρασή τους, για ένα κράτος που σέβεται την αυτοκυριαρχία του, για έναν λαό που σέβεται την υπόστασή του, την ιστορία του και τις θυσίες, αντέδρασαν ψύχραιμα και με νέες θυσίες στο “ως εδώ και μη παρέκει”.

Οι Αμερικανο-Γερμανοί, παρ' όλη την αρχική μετρημένη αντίδρασή τους – οικονομικά μέτρα και περιορισμένη ενίσχυση της Ουκρανίας του Ζελένσκι διακινδυνεύουν την ανεξέλεγκτη εξέλιξη αυτού του πολέμου, που μπορεί εν δυνάμει, ν' αποτελέσει τη θρυαλλίδα του τελικού πολέμου, ενισχύουν ολονέν και περισσότερο το οπλοστάσιο του Ζελένσκι – που οραματίζεται ακόμη και δολοφονία του Πούτιν, σύμφωνα με πρόσφατη δήλωσή του.

Το εγκληματικό λάθος του Μπάιντεν και των ρεβανσιστών Γερμανών και όσων ηθελημένα ή άκοντες τους ακολουθούν είναι πως θεωρούν απίθανη εκ μέρους της Ρωσίας τη χρήση ατομικών όπλων και την εμπλοκή και άλλων πυρηνικών δυνάμεων στο πλευρό τους. ΛΑΘΟΣ.

Οι Ρώσοι δεν θα υποκύψουν. Έχουν αυτοσυγκράτηση, είναι ψύχραιμοι και υπολογίζουν τις κινήσεις τους. Σέβονται το λαό τους και τους άλλους λαούς, αλλά αυτό έχει όρια: την εθνική τους ανεξαρτησία και κυριαρχία.

Η επανειλημμένη δήλωσή τους – προειδοποίηση πως αν κινδυνεύσει η πατρίδα τους θα κάνουν χρήση όλου του οπλοστασίου τους, ΔΕΝ είναι μπλόφα.

Το ίδιο λάθος έκαναν οι ΗΠΑ και στο Βιετνάμ, ομολογημένο από τον τότε Υπουργό Άμυνας (επίθεσης) Μακ Ναμάρα, στ' απομνημονεύματά του: «Δεν υπολογίσαμε την αγάπη προς την πατρίδα τους», είπε, «που χάριν αυτής θυσίαζαν πρόθυμα τη ζωή τους». Δεν υπολόγισαν την αγάπη του Βιετναμέζικου λαού στο έθνος τους. Γ' αυτό βάλθηκαν να διορθώσουν το λάθος τους αυτό με άλλο λάθος: «Τη διάλυση των εθνών»2 με διάφορους τρόπους, και κύρια με την αποκοινωνικοποίηση των ανθρώπων και τον εξατομικισμό τους, εδώ και πάνω από μισόν αιώνα.

Ενα ακόμα μεγαλύτερο λάθος είναι λάθος στοιχειώδους λογικής: Γιατί οι ίδιοι οι Αμερικανοί, οι Ρώσοι, οι Κινέζοι, οι Βορειοκορεάτες, Άγγλοι, Γάλλοι... παρασκευάζουν πυρηνικά όπλα; Για την εξισορόπηση δυνάμεων, για την εμπέδωση και διατήρηση του αντιπάλου δέους, – την τρομοκράτηση των αντιπάλων και μικρότερων κρατών. Ναι, κι όταν φτάσουμε στα όρια, πως είναι σίγουροι πως δεν θα χρησιμοποιηθούν; Πώς δεν θα πει ο “άλλος”, σε απόγνωση και αγανάκτηση, “αποθανέτω μετά των αλλοφύλων”. Μήν “παίζετε εν ου παικτοίς”.

Κι αν κάποιοι ηγέτες και ολιγάρχες νομίζουν πως με τα “ατομικά καταφύγια” και με εφόδια ενός έτους θα γλιτώσουν, σκέφτηκαν σε ποιό κόσμο, σε ποιό φυσικό περιβάλλον θα ζήσουν; Και τι ζωή θα κάνουν και ποιος θα παράγει και ποιος θα καταναλώνει τα αγαθά που θα παράγουν οι όποιες αυτοματοποιημένες παραγωγικές μονάδες τεχνητής νοημοσύνης. Είναι επικίνδυνα εγκληματική τρέλα, αυτά τα “παιχνίδια”.

Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος έκανε τρία χρόνια ν' αρχίσει, αφ' ότου έδειξε τις διαθέσεις του ο Χίτλερ, χωρίς να λάβω υπ' όψη μου τις διαθέσεις των ρεβανσιστών που προηγούντο μια εικοσαετία.

Βαδίζουμε στα ίδια χνάρια. Τότε έπρεπε να τον σταματήσουμε, λέει ο Τσώρτσιλ, όταν εισέβαλε το 1936, στη Ρηνανία. Τώρα, ποιός θα σταματήσει τις αυτοκρατορικές διαθέσεις των ΗΠΑ και τις ρεβανσιστικές διαθέσεις ορισμένων κύκλων της Γερμανίας; Οι λαοί.

Ο γερμανικός λαός σε φιλειρηνικό συλλαλητήριο της περασμένης εβδομάδας φώναζε στην πολεμοχαρή ηγεσία του να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και την αποστολή όπλων στον Ζελένσκι. STOP ήταν το σύνθημα και on camera, Μυαλό δεν βάλαμε;”.


* Σοβέν, Γάλλος υπαξιωματικός των ναπολεόντιων πολέμων, τραυματισμένος 14 φορές, επέμενε να μάχεται.

1. ΕΒΔΟΜΗ, 12.3.22 αρ.φ.1223, σ.1,”Τα αίτια του πολέμου”

2. “Η Διάσπαση των Εθνών”, σ. 78 κ.ε.Ρόμπερτ Ι. Κουπερ.

Κώστας Βενετσάνος

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 55 guests και κανένα μέλος