Ερώτημα για τoν ετεροκαθορισμό της ημερομηνίας των εκλογών, από τις «εγγυήτριες δυνάμεις»

Πολιτκοί αναλυτές στα κυριακάτικα φύλλα τοποθετούν τις εκλογές την 14η Μαΐου για να συμπέσουν με τις προεδρικές εκλογές... της Τουρκίας(!), δεδομένου ότι ο Ερντογάν τις έχει ήδη προσδιορίσει για την ημερομηνία αυτή.

Σύμφωνα με την σχετική αρθρογραφία «έχουν ενεργοποιηθεί πλήρως, τόσο το Βερολίνο, όσο και η Οuάσιγκτον προς την «κατεύθυνση δημιουργίας μια “ομπρέλας ασφαλείας”, στο μέτωπο των Ελληνοτουρκικών σχέσεων»1.

Παράπλευρο ερώτημα τίθεται τόσο για τoν ετεροκαθορισμό της ημερομηνίας των εκλογών, από τις «εγγυήτριες δυνάμεις» - λες και είμαστε Οθωμανικό “βιλαέτι” (πασαλίκι) ή δορυφορικό κράτος περιορισμένης κυριαρχίας ή προτεκτοράτο των ΗΠΑ και της Γερμανίας - όσο και για την αποφυγή “ένθερμου επεισοδίου”, που παραπέμπει σε εκλογική... ανακοχή εμπόλεμης κατάστασης μεταξύ συμμάχων!

Να χαιρόμαστε “την συμμαχία” μας, την “κυριαρχία” μας, τη δημοκρατία μας και τις άλλες “αξίες” της Ε.Ε. καθώς και της Δύσης γενικότερα.

Κατά τις δικές μας εκτιμήσεις, σύμφωνα με σχετικούς λογικούς συνειρμούς, οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 30 Απριλίου τ.ε. και εξηγούμε γιατί:

– Ο Πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης έχει αποδειχθεί συνεπής προς τις εξαγγελίες του. Από την επομένη των εκλογών του 2019 επαναλαμβάνει ότι θα εξαντλήσει την τετραετία και επιβεβαιώθηκε.

– Πρόσφατα έχει δηλώσει επανηλλειμένως ότι οι εκλογές θα διενεργηθούν την Άνοιξη και δείχνει να μην έχει τη διάθεση να αυτοδιαψευστεί. Μα, θα πείτε, “άνοιξη είναι και ο Μάης”. Ναι· αλλά αν χρειαστεί να επαναληφθούν, διότι κατά τους ισχυρισμούς της Ν.Δ. δεν θα υπάρξει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, λόγω του Αναλογικού συστήματος, αυτές θα διενεργηθούν το νωρίτερο πλέον των 40 ημερών από τις προηγούμενες (30 ημέρες από την διάλυση της Βουλής συν τα τριήμερα των διερευνητικών εντολών (Σύνταγμα άρθρα 37 & 41) οπότε, οι δεύτερες εκλογές - αν απαιτηθεί να διενεργηθούν - θα συμπίπτουν με τις προαγωγικές των σχολείων και τις πανελλαδικές εισαγωγικές στα Α.Ε.Ι., για τις οποίες, η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως έχει δηλώσει ότι θα τηρηθούν οι ημερομηνίες. Ο.Ε.Δ.! (Όπερ έδει δείξαι).

Η άποψή μας είναι ότι ΔΕΝ θ’ απαιτηθούν επαναληπτικές εκλογές. (Δεν είναι όμως του παρόντως).

Μήπως όμως γίνουν νωρίτερα; Ασφαλώς ναι, αλλά πότε;

– 16 Απριλίου έχουμε Ανάσταση. Τη μεγαλύτερη εορτή της επικρατούσας θρησκείας στην Ελλάδα. Επομένως αυταπόδεικτα αποκλείεται. Το αυτό ισχύει βεβαίως, και για την προηγούμενη Κυριακή, 9 Απριλίου, του Λαζάρου, εκτός και ο Μητσοτάκης θέλει να σηματοδοτήσει την... Ανάσταση του Τσίπρα με το “Λάζαρε δεύρω έξω”, για να το διασκεδάσουμε λίγο.

- Δεν το συζητάμε για ακόμη νωρίτερα (εθνική εορτή 25ης Μαρτίου κι ακόμη νωνίτερα που ξεφεύγει από την “εξάντηλη της 4ετίας” και συμπίπτουν με τις Απόκρεω και τα καρναβάλια, οπότε και λόγω συνειρμών αλλά και διότι θα τον “μαυρίσουν”, ιδιαίτερα οι Πατρινοί, μετά τις απώλειες ετών, λόγω covid-19).

Άρα; Άρα η πιο λογική ημερομηνία των εκλογών δια τις εις άτοπον απαγωγής είναι η 30η Απριλίου 2023.

––––––

1. Καθημερινή, 22/1/23, σελ.6

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 354 guests και κανένα μέλος