Η διαστρέβλωση της αλήθειας, η μισή αλήθεια, η αλήθεια παραλλαγμένη χωρίς πειστήρια, ντοκουμέντα και αντίλογο, είναι το πιο εύληπτο ψέμα για τους εύπιστους.

Κι όχι μόνο για τους ανυποψίαστους εύπιστους, αλλά κυρίως για τους καλοπροαίρετους οπαδούς και, βεβαίως, για τους ιδιοτελείς.

Η μέθοδος της διαστρέβλωσης της αλήθειας, χρησιμοποιείται συστηματικά από “ηγεμόνες” και ηγεμονίσκους – δεν μιλάμε για ηγέτες – όλων των εκτοπισμάτων.

Φαίνεται ότι τη μέθοδο αυτή αρέσκεται να χρησιμοποιεί και ο δήμαρχος 3Β, όπως καταφαίνεται στους ισχυρισμούς του για τη λίμνη Βουλιαγμένης.

Με μια καταφανή τάση υποστήριξης των συμφερόντων, όχι του δημοσίου και της κοινωνίας των πολιτών – δημοτών, αλλά των επιχειρηματιών, - “διαχειριστές” τους ονομάζει – και των ιδιοκτητών!

Ιδιοκτήτες είναι η “Εκκλησία της Ελλάδος”. (Εχουμε γράψει γι' αυτό και θα ξαναγράψουμε σύντομα).

Λέει αλήθεια ως προς την μακρόχρονη, γραφειοκρατική και παρελκυστική πορεία της υπόθεσης, που ακολουθείται συνήθως σε παρόμοιες και παρεμφερείς υποθέσεις (έχουμε και ιδία αντίληψη).

Λέει επίσης ο δήμαρχος αλήθεια ως προς τις ημερομηνίες και τα αναφερόμενα διάδικα φυσικά και νομικά πρόσωπα και φορείς.

Δεν λέει αλήθεια όσον αφορά τις σχέσεις τής “δημοτικής Αρχής” και των υπαγόμενων και ευπειθώς πειθαρχούντων “δημοτικών υπηρεσιών”, με τους ανθρώπους του Συλλόγου “Κίνηση Πολιτών Βουλιαγμένης”, πως “ήταν είναι και θα είναι πάντα πολύ καλή”, διότι επί του συγκεκριμένου θέματος η δημοτική αρχή με τις υπηρεσίες της ακολούθησε παρελκυστική τακτική στέλνοντας την υπόθεση “από τον Άννα στον Καϊάφα” κωλυσιεργώντας και “ροκανίζοντας” το χρόνο προς όφελος των αντιδίκων επιχειρηματιών.

Λέει το Δελτίο Τύπου του δημάρχου: «ο Σύλλογος Κίνηση Πολιτών Βουλιαγμένης έκανε σχετική καταγγελία για αυθαίρετες κατασκευές, στην Επιθεώρηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος το 2015. Μετά τις αυτοψίες το 2015 και σε συνεννόηση με τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές της Λίμνης προέβησαν σε υπαγωγές διατήρησης σύμφωνα με τον Ν4178/13 για την διατήρηση των εγκαταστάσεων (...). Μετά την ολοκλήρωση των υπαγωγών ο Σύλλογος Κίνηση Πολιτών Βουλιαγμένης προσέφυγε για την ακύρωση των υπαγωγών στην κεντρική διοίκηση (2015-16) και πιο συγκεκριμένα στο ΣΥΠΟΘΑ (Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων).

Με ομόφωνη απόφαση το ΣΥΠΟΘΑ απεφάνθη ότι οι υπαγωγές ήταν νόμιμες και απέρριψε την προσφυγή για ακύρωση τους.

Στη συνέχεια ο σύλλογος προσέφυγε στο διοικητικό Εφετείο και πρωτοδίκως (...) δικαιώθηκε, ακυρώνοντας τις υπαγωγές».

Σχόλιο: Και γεννάται εύλογα το ερώτημα:

Αφού η «δημοτική αρχή» είχε «πολύ καλή συνεργασία» με την «Κίνηση Πολιτών Βουλιαγμένης» – που αγωνίστηκε χρόνια τρέχοντας από τον “Αννα στον Καϊάφα” και δικαιώθηκε από τα δικαστήρια,

γιατί δεν έκανε ο Δήμος πρόσθετη παρέμβαση στο Εφετείο μαζί με το σύλλογο;

Γιατί άφησε το βάρος όλων των ενεργειών στο Σύλλογο και το οικονομικό, για ένα τόσο σημαντικό θέμα, που πρωτίστως ο Δήμος έπρεπε να ευαισθητοποιηθεί και να ενεργήσει, αφού προφανώς(;) ενδιαφέρεται για το περιβάλλον και έχει καθήκον να προστατεύει τη φυσική και πολιτιστική μας κληρονομιά.

[Αφήνω το ΣΥΠΟΘΑ και τις δημοτικές Υπηρεσίες που «αποφασίζει» το πρώτο, και ενεργούν (νομοτύπως) οι δεύτερες, χωρίς κυρώσεις βεβαίως, για να μην μακρυγορήσω].

Θέλω όμως, τελειώνοντας, να δείτε την παρακάτω γραφική περιγραφή: «Στο Δήμο ΒΒΒ», λέει ο δήμαρχος, στο δελτίο Τύπου (Δ.Τ.), «η απόφαση του Εφετείου κοινοποιήθηκε τέλη Ιουνίου του 2020» (πέρυσι).

«Η ΥΔΟΜ (Πολεοδομία του Δήμου) απέστειλε έγγραφο - ερώτηση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για το κατά πόσο είναι άμεσα εκτελεστή η απόφαση αυτή, καθόσον είχε ήδη υποβληθεί από την ιδιοκτήτρια Εκκλησία της Ελλάδας και τους διαχειριστές της Λίμνης έφεση στο Συμβούλιο της Επικράτειας η οποία και εκκρεμεί ακόμα.

...Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, τον Νοέμβριο του 2020 ενημέρωνε την ΥΔΟΜ του Δήμου να παραπέμψει το ερώτημα στην Νομική υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ή στη Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Η διαδικασία κινήθηκε (πότε;) και εν τέλει η Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος μετά από ενδελεχή νομικό έλεγχο τον Απρίλιο του 2021 κατέληξε, πως η απόφαση σε πρώτο βαθμό του Εφετείου είναι άμεσα εφαρμόσιμη ανεξάρτητα από την εκκρεμούσα προσφυγή στο ΣτΕ.

Ορίστηκε αυτοψία από την ΥΔΟΜ Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε πλήρη συνεννόηση με τους επιθεωρητές περιβάλλοντος για τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2021».

Σχολιο: ...Και από τον Απρίλη του 2021, η Πολεοδομία (ΥΔΟΜ) του Δήμου (δηλαδή ο δήμαρχος) όρισε αυτοψία τον Σεπτέμβρη, τον προπερασμένο μήνα! Ε, να μη δουλέψει ο άνθρωπος (ο επιχειρηματίας) την καλοκαιρινή περίοδο; Έχουμε και υγειονομική – οικονομική κρίση... Να μη δεχθεί και το «πριγκιπικό ζεύγος» στήνοντας ολόκληρη εγκατάσταση, την ώρα που εκαλείτο να κατεδαφίσει....! «Τα βραχάκια και τα βατραχάκια» θα κοιτάμε τώρα, τις λιμνούλες, τις αμμουδίτσες και τα λασπόλουτρα μας έλειψαν;

Έτσι θα πετύχουμε την «έξυπνη ανάπτυξη»;

Τα υπόλοιπα τ’ αφήνουμε ασχολίαστα γιατί δεν είναι σκοπός μας ν’ αγανακτήσετε... εξ άλλου έχετε συνηθίσει όσοι παροικείτε στην ...Ιερουσαλήμ!

Και ως γνωστόν η δυσοσμία, όταν την υφιστάμεθα συνεχώς, στο τέλος συνηθίζεται, αν μάλιστα συμβάλλουμε κι εμείς, έστω δια της ανοχής, ενιότε γίνεται και ευχάριστη.

Κώστας Βενετσάνος


Διαβάστε σχετικά: Αυτή είναι η αλήθεια για τη Λίμνη και Κλείνει η Λίμνη για κατεδαφίσεις παράνομων κατασκευών περασμένων δεκαετιών

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 165 guests και κανένα μέλος