«... το δε περισσόν τούτων εκ του πονηρού έστιν»    
Ματθαίος κεφ. Ε΄37

 

Ξανά το ακορντεόν των άμετρων, των απερίσκεπτων και διχαστικών «μέτρων».

Ξανά το θρίλερ της αγωνίας, της τρομοκρατίας, της αποσύνθεσης της οικονομίας και της ίδιας της κοινωνίας.

Ξανά ο ενοχλητικός, παιδαριώδης και κουραστικός μονόλογος της προπαγάνδας τού «πες - πες»- και στο τέλος κάτι θα μείνει», στα συστημικά ΜΜΕ των θλιβερών ψιττακών (παπαγάλων) και των ψωμιζόμενων υμνωδών που παριστάνουν τους δημοσιογράφους.

Έτσι κι εγώ αναγκάζομαι να περιπέσω στο «αμάρτημα» του περισσού – ξανά με τα εμβόλια και την πανδημία για την, σύμφωνα με τις δυνάμεις του «Μέσου» μας, αντιμετώπιση του «πονηρού», κατά τα φαινόμενα και τα επίσημα στοιχεία!

Δεν μπορώ ν’ αποφύγω την αναπαραγωγή ευφυολογήματος εκ των εκλάμψεων του φέισμπουκ (f/b): «παλιά για να κάνεις εμετό, έβαζες τα δάκτυλα στο λαιμό σου, τώρα, αρκεί ν’ ανοίξεις την τηλεόραση».

Και ασφαλώς τα «δελτία» και οι «προσκεκλημένοι», πάντα σχεδόν «τεκμηριώνουν»: Ξεπέρασαν τα 3.000 τα κρούσματα, κατά τη χθεσινή ημέρα, από 1.900 που ήσαν προχθές! «Μέσα στον Αύγουστο μπορεί να φθάσουν και τα 20.000», λέει ο άλλος ειδικός.

Αλήθεια; Σας κάλυψαν καλοπίστως, ευκολόπιστοι;

Επί πόσον μοριακών δοκιμασιών (τεστ) αντιστοιχούν τα εκάστοτε κρούσματα; Αυτό σπανίως λέγεται, ενώ είναι απόλυτα καθοριστικό στοιχείο.

Επειδή όμως μας μιλάνε για νούμερα, θα μιλήσουμε κι εμείς με νούμερα – στατιστικά στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) και επίσημα διεθνώς, ως οργανισμού του Ο.Η.Ε., World Health Organization (W.H.O.):

Απόσπασμα της 14ης Ιουλίου 2021 – ώρα 5:05 μ.μ.: Σε παγκόσμιο επίπεδο (από την αρχή της πανδημίας):

Επιβεβαιωμένα κρούσματα 187.519.798 άνθρωποι.

Στα οποία συμπεριλαμβάνονται 4.049.372 συνάνθρωποί μας που έχασαν τη ζωή τους, εκ των οποίων 6.135 παγκοσμίως, το τελευταίο 24ωρο (τα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο παγκοσμίως ήταν 362.031).

Οι αντίστοιχοι αριθμοί, για την Ελλάδα των 10,72 εκατομμυρίων κατοίκων είναι:

  • επιβεβαιωμένα συνολικά κρούσματα από την αρχή: 444.783 (το τελευταίο 24ωρο 3.911)

θάνατοι συνολικά, 12.806 (το τελευταίο 24ρο 4).

Το εντυπωσιακό είναι και το παραθέτουμε για μελέτη και προβληματισμό – πως οι αντίστοιχοι αριθμοί στην Κίνα του ενός δισεκατομμυρίου, 398 εκατομμυρίων κατοίκων (1.398.000.000), δηλαδή μιας χώρα 130,4 φορές πολυπληθέστερης από εμάς, σ’ εντυπωσιάζουν.

Κίνα: Συνολικά κρούσματα από την αρχή 119.428 (το τελευταίο 24ωρο, 54)! Συνολικοί θάνατοι από την αρχή 5.595! (το τελευταίο 24ωρο, 6). Συγκρίνατέ τα με τα νούμερα της Ελλάδος.

Μήπως ο Π.Ο.Υ. κάνει λάθος; Μήπως οι Κινέζοι τα κρύβουν; Εδώ η «συνωμοσιολογία» αντιστρέφεται, αν βάλουμε τέτοια πράγματα στο μυαλό μας.

Πάμε όμως να δούμε κι άλλα στοιχεία, για να προβληματιστούμε περισσότερο. Εμείς, ο καθένας από εμάς, όχι επειδή ο «τάδε» για να «περάσει» αυτά για τα οποία πληρώνεται, αυτός και ο εργοδότης του, ή – στην καλύτερη περίπτωση – γιατί κι αυτός τα πιστεύει και εκφράζουν την «ιδεολογία» του: «όπου δεν πιάνει ο λόγος, πίπτει βελόνα» (σύριγγας). κάπως έτσι.

Ποιός «λόγος» δηλαδή; της προπαγάνδας του τρόμου. Του «μπαμπούλα», των εκβιασμών και των απειλών!

Η «δημοσιογραφάρα» της μεγάλης ημερήσιας εφημερίδας, εμβέλειας επικράτειας, δεν έχει ακούσει τίποτε για την αρχαία ελληνική σοφία , για Επίκουρο κ.λπ. ή τους απορρίπτει συλλήβδην όλους ως παρωχημένους, ως «προγονοπληξία» κ.λπ. Διαφορετικά θα είχε επιλέξει ίσως την επικούρεια «δόξα» (δοξασία, γνώμη) «Ου βιαστέον την φύσιν, αλλά πειστέον»! (Δεν πρέπει να βιάζεις – εκβιάζεις, αναγκάζεις – την (ανθρώπινη) φύση, αλλά να την πείθεις. - Με βάσιμα και αληθινά επιχειρήματα).

Ας γυρίσουμε όμως στα επίσημα στοιχεία μας, για να βγάλουμε στη συνέχεια τα συμπεράσματά μας.

«Δολοφόνος» η καρδιακή νόσος λέει ο Π.Ο.Υ.

Από την επίσημη ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) – 9 Δεκεμβρίου 2020:

Οι δέκα κορυφαίες αιτίες θανάτου

«Το 2019, οι κορυφαίες 10 αιτίες θανάτου αντιπροσωπεύουν το 55% των 55,4 εκατ. θανάτων παγκοσμίως»

Προφανώς δεν περιλαμβάνει θανάτους από πολεμικές συρράξεις, κοινωνικές συγκρούσεις, ατυχήματα (τροχαία κ.λπ.), φυσικές καταστροφές, εγκλήματα... αλλά μόνον τους θανάτους από ασθένειες. Και συνεχίζει ο Π.Ο.Υ. «Ο μεγαλύτερος δολοφόνος στον κόσμο είναι η ισχαιμική καρδιακή νόσος, η οποία ευθύνεται για το 16% των συνολικών θανάτων, παγκοσμίως». Δηλαδή 8,864.000 Κοντά 9 εκατοιμμύρια θάνατοι το ’19 από «ισχαιμική καρδιακή νόσο!» Τουτέστιν υπερδιπλάσιοι από τους θανάτους της πανδημίας covid-19.

Και για ν’ ακριβολογούμε, περίπου τριπλάσιοι αν λάβουμε υπόψη μας ότι τα τέσσερα εκατομμύρια του covidn-19 αφορούν περίοδο πάνω από ενάμισι χρόνο.

Και το μέγα και αδυσώπητο ερώτημα που τίθεται είναι καθαρά λογικό:

Για τους τριπλάσιους θανάτους από ισχαιμική καρδιακή νόσο, για τα 9 εκατομμύρια θανάτων από «καρδιά» είδατε καμιά κινητοποίηση, κάποια εκστρατεία, κάτι για το κάπνισμα, για το στρες της καθημερινότητας, για την κακή διατροφή, για την παχυσαρκία (...) Δεν θα έπρεπε να απασχολούνται οι χώρες και οι κυβερνήσεις με τα 9 εκατομμύρια συνανθρώπους μας που χάθηκαν και χάνονται από «καρδιά;» Νοσήματα μάλιστα που – παραδόξως – έχουν παραμεληθεί ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας; Και οι οποίοι επιβαρύνουν και τα εθνικά συστήματα υγείας κ.λπ., κ.λπ.; Δεν σας προβληματίζει;

Και δεν πιάνω και τις άλλες αιτίες θανάτων από ασθένειες εγκεφαλικά, «χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια» - δεύτερη και τρίτη αιτία θανάτων παγκοσμίως με 11% και 6% αντιστοίχως και συνολικά περίπου 9,5 εκατ. Απώλειες, που αν τις προσθέσουμε με τον «μεγάλο δολοφόνο», αυτόν των ισχαιμικών καρδιακών παθήσεων, ξεπερνούν το 1/3 του συνόλου των ετήσιων θανάτων από ασθένειες!)

Γιατί τόσος ντόρος για τα 4 εκατομ. του κορωνοϊού και μηδαμηνό ενδιαφέρον, έστω απλή αναφορά για τα 20 εκατομμύρια των τριών μεγαλύτερων θανατηφόρων ασθενειών;

Γιατί ο κορωνοϊός είναι μολυσματική ασθένεια, κολάει, θα πουν ορισμένοι.

– Και θ’ απαντήσω: Ο ΠΟΥ ομαδοποιεί σε τρεις κατηγορίες τους θανάτους από ασθένειες. Σε μη μεταδοτικές, όπως αυτές που αναφέραμε, «σε μεταδοτικές (μολυσματικές και μητρικές, περιγεννητικές και διατροφικές καταστάσεις» και σε τραυματισμούς. Αντιληφθήκατε, ακούσατε μήπως να γίνεται κάποια εκστρατεία, απλή αναφορά έστω, γι’ αυτές; Κι όμως σκότωσαν πέρυσι αθροιστικά 4,6 εκατομμύρια (οι μολυσματικές, όπως ο covid, οι παρασιτικές και οι περιγεννητικές». Άκρα του τάφου σιγή! Γιατί; Γιατί σχετίζονται και με την εισοδηματική ανισότητα (κρατών και κοινωνικής διαστρωμάτωσης). Εκεί δεν μιλάμε γιατί δεν θα εισπράξουν, οι πφάιζερ, η Τζόνσον, η Μοντέρνα, η... θα πληρώσουν! Κι αυτό πονάει...

– Και για να ακριβολογούμε, το εντυπωσιακό και προκλητικό, θα ’λεγα, ενδιαφέρον δεν είναι για τον covid-19, τη φύση του και την καταπολέμησή του με φάρμακο όπως έκανε πάντα η ιατρική επιστήμη, αλλά τα ύποπτα οπωσδήποτε εμβόλια, η βιαία και αναγκαστική επιβολή του εμβολιασμού - ξέρω. Ξέρω για τις αντιρρήσεις. Πάντα υπάρχουν «επχειρήματα» και πάντα ανακαλύπτονται «επιχερήματα, που διχάζουν τις κοινωνίες, που επιφέρουν κοινωνικό αυτοματισμό και ξέγδαρμα με κοχύλια σαν την Υπατία. Και πάντα κάποιοι κερδίζουν και επιτυγχάνουν τους σκοπούς τους άμεσους ή έμμεσους – ευκαιρίας δοθείσης, να εκφράσουν και να επιβάλλουν τον αυταρχισμό τους και τη φασιστική τους νοοτροπία.

Γιατί λοιπόν, μόνο γι’ αυτήν την εργαστηριακή ασθένεια και όχι για τους μεγάλους φονιάδες «δολοφόνους» που λέει ο Π.Ο.Υ.

  • Γιατί το «εμβόλιο», κι όχι το φάρμακο;
  • Γιατί εμβόλιο, χωρίς κανέναν προέλεγχο υγείας, σε πολίτες με αυτοάνοσα νοσήματα κ.ά.;
  • Γιατί αυτά τα εμβόλια, κι όχι όλα και να διαλέξω (και να το πληρώσω). Εγώ επιλέγω για μένα.
  • Δεν θέλω να διαλέγουν άλλοι «πριν από μένα, για μένα».
  • Πώς να με πείσεις με τους «μπαμπούλες» τους εκβιασμούς και τους εκφοβισμούς, όταν αφήνεις αυτά τα ύποπτα κενά;
  • Κι ακόμα, “εταιρικά” και “συμμαχικά” συμφέροντα και πολιτικά εμπάργκο στην υγεία; Πού ακούστηκε; Στην Υγεία!!!

 

Κώστας Βενετσάνος

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 349 guests και κανένα μέλος