Το εμβόλιο την αναστέλλει

 Τα λέει όλα ο τίτλος γι' αυτό είναι μεγάλος

Οι επιδημίες υπερνικώνται με τη νόσηση (διότι δημιουργούνται αντισώματα στον οργανισμό, που αποκτά τοιουτροτρόπως ανοσία – Ενδογενής παράγοντας καταπολέμησης του εισβολέα)

Με το θάνατο γιατί κάποιοι, ανάλογα με την ασθένεια, υποκύπτουν είτε λόγω προσωπικής αδυναμίας και υποκείμενων νοσημάτων, είτε λόγω ποιότητας και επιπέδου νοσηλείας, είτε αμφοτέρων. Είναι επομένως θέμα ατομικής αντοχής – φυσικής επιλογής και κοινωνικής διαλογής – με συνηθέστερα κριτήρια, στη δεύτερη περίπτωση, την οικονομική επιφάνεια, την κοινωνική διάκριση, την ηλικία κ.λπ. - Εκείνοι που υποκύπτουν, μαζί με την προσωπική τους απώλεια, συμβάλλουν στη μείωση των φορέων τού νοσογόνου μικρο-οργανισμού και επομένως της μεταδοτικότητας.

Είναι η συμβολή του θανάτου στην καταπολέμηση της επιδημίας, η οποία όμως τελικά υεπρνικάται με το αποτελεσματικό φάρμακο (εξωγενής παράγοντας καταπολέμησης των εισβολέων)

Και γι’ αυτό δεν ακούμε σχεδόν τίποτα! Όλο το βάρος επομένως, και μοναδική προς το παρόν εξωγενής άμυνα είναι τα εμβόλια.

Τα εμβόλια, εάν δεν είναι καταλυτικά, οπότε παίζουν και θεραπευτικό ρόλο, επενεργούν ως ανασταλτικός παράγοντας, με άγνωστη όμως επίδραση στο ανοσοποιητικό μας σύστημα, που μαθαίνει να «τεμπελιάζει», όσον αφορά τουλάχιστον τη διερευνητική λειτουργία του, τη μνήμη, την εγρήγορση, την άμεση και ικανή ανοσο-απόκριση.

Ένας «ιερέας» του Ασκληπιού

Και για την αντιγραφή Κ.Βενετσάνος

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 228 guests και κανένα μέλος