Κάθε πέντε χρόνια, στις ευρωεκλογές, μας δίνεται η δυνατότητα να αναδειχθούμε υπεύθυνοι και δυναμικοί πρωταγωνιστές, ή ανεύθυνοι και μηδαμινοί κομπάρσοι!
Εμείς επιλέγουμε το ρόλο μας:...

Αύριο, με την ψήφο μας, γινόμαστε υπεύθυνοι

ΔΙΚΑΣΤΕΣ

καταδικάζουμε τον Δικομματισμό


Κάθε πέντε χρόνια, στις ευρωεκλογές, μας δίνεται η δυνατότητα να αναδειχθούμε υπεύθυνοι και δυναμικοί πρωταγωνιστές, ή ανεύθυνοι και μηδαμινοί κομπάρσοι!

Εμείς επιλέγουμε το ρόλο μας:

Κλακαδόροι, χειροκροτητές, έρμαιοι της προπαγάνδας των διαφόρων μέσων επηρεασμού της κοινής γνώμης, των ταμπού και των συναισθημάτων μας, ή

- Αυστηροί και αντικειμενικοί κριτές του συστήματος και των εκφραστών του, με μοναδικό κριτήριο τα πραγματικά περιστατικά, τα γεγονότα και οδηγό την κρίση μας;


Αν επιλέξουμε τον πρώτο ρόλο – που επιθυμεί και επιδιώκει το σύστημα, ώστε να μας εγκλωβίζει και να μας ελέγχει – τότε παροπλιζόμαστε, εκμηδενίζουμε τη στιγμιαία δύναμη που έχουμε και γινόμαστε παίγνια στα χέρια αυτών που χρησιμοποιούν την επίφαση της «δημοκρατίας», για τη νομιμοποίηση των παρανομιών τους και την ανενόχλητη συνέχιση της εκμετάλλευσης, απομύζησης και υπεξαίρεσης του μόχθου μας.

Νομιμοποιούμε την αδικία.


Αν επιλέξουμε το ρόλο του κριτή των πράξεων και των παραλήψεων της εξουσίας, τότε πράγματι και εν δυνάμει, εξουσιάζουμε εμείς.


Από εμάς, και κατά το Σύνταγμα και «εν τοις πράγμασι» - πραγματικά – de factum και de jure1, από εμάς, απ’ το λαό, πηγάζουν όλες οι εξουσίες.

Απλά-απλά:

Η διεθνής οικονομική κρίση με τις συνέπειές της, δεν είναι τυχαία, δεν είναι «θεόσταλτη». Είναι συνέπεια  της επιλογής του οικονομικού μοντέλου του νεοφιλελευθερισμού, από τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. που το έχει επιλέξει, με την συναίνεση των κρατών – μελών της. (Διάβαζε, των πρωθυπουργών της).

Η βάλτωση και περιπλοκή των εθνικών θεμάτων (Κυπριακό, Σκοπιανό, Ελληνοτουρκικές διαφορές), στην εξυπηρέτηση – με τη συναίνεσή μας – των ίδιων οικονομικών συμφερόντων οφείλεται.

Αυτά είναι τα δεδομένα, που δεν μπορεί κανείς βάσιμα ν’ αμφισβητήσει. Είναι πραγματικά γεγονότα και συγκεκριμένα τα πρόσωπα – κόμματα που έχουν την ευθύνη, που είναι υπαίτια. Είναι τα δύο κόμματα που κουμαντάρουν τη χώρα, εδώ και 35 χρόνια.

Ποιο λοιπόν, είναι το καθήκον του Λαού – Κριτή;

Το καθήκον του Λαού – δηλαδή, όλοι εμείς – είναι να καταδικάσουμε τους υπεύθυνους: τα δύο κόμματα που άσκησαν εξουσία όλα αυτά τα χρόνια.

Να γιατί αύριο (Κυριακή) με την ψήφο μας ενεργούμε ως δικαστές.

Καταδίκη των δύο κομμάτων εξουσίας Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ – επιτυγχάνεται μόνο με την υπερψήφιση των αξιόπιστων μικρών κομμάτων: ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ και, για συμβολικούς λόγους, Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο (Παπαθεμελής – Ζουράρις). Όχι στους «δήθεν» και πράσινα άλογα, που προβάλουν τα ΜΜΕ.  Όχι ανεύθυνη αποχή.


Μένει ν’ αποδειχθεί αν είμαστε υπεύθυνοι, δίκαιοι αλλά αυστηροί κριτές, ή η ιστορία θα μας καταλογίσει συν-υπευθυνότητα, ενώ εμείς οι ίδιοι και τα παιδιά μας, θα δεχθούμε τις συνέπειες της αβελτηρίας2 μας και της κακοδικίας μας.

Αν θα είμαστε δίκαιοι δικαστές ή φθηνοί και ανεύθυνοι δεκαστές3 μηδαμινού ή και μηδενικού αντικρίσματος.


–––––––––––––––

1. De factum et de jure: Εκ των πραγμάτων (τετελεσμένων γεγονότων) και εκ του νόμου (θετού δικαίου, συνθηκών κλπ). jus = δίκαιον.

2. Αβελτηρία - επί το ορθότερο αβελτερία: διανοητική νωθρότητα.

3. Δεκαστής = εξαγορασμένος, δωροδοκημένος δικαστής (αντίθετο του αδέκαστος).

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 248 guests και κανένα μέλος