«Οι Έλληνες δια της θείας προνοίας και της ευρωπαϊκής αιχμής ενόπλου βοηθείας θέλουν ελευθερωθούν ταχέως και συμφώνως προς τα αρχαία πατρογονικά τους δίκαια.

 

Θα μείνουν ελεύθεροι, αυτόνομοι και ανεξάρτητοι»1

Τσάρος Αλέξανδρος της Ρωσίας

 

«...Ελεύθεροι, αυτόνομοι και ανεξάρτητοι»!

Τούτοι οι λόγοι, από το παραπάνω απόσπασμα των πρακτικών του Συνεδρίου της Βιέννης (1814-1815), διατυπώθηκαν σε έντονο ύφος από τον Τσάρο Αλέξανδρο της Ρωσίας σε παρέμβασή του, διακόπτοντας τον Υπουργό Εξωτερι-

κών της Αυστρίας Κλέμενς Φον Μέτερνιχ, που είχε μόλις παρέμβη απρεπώς στην πρόταση του Ιωάννη Καποδίστρια (εκπροσώπου της Ρωσίας) για το ελληνικό ζήτημα, λέγοντας με προσβλητικό ύφος στον Καποδίστρια:

«Η Ευρώπη δεν γνωρίζει Έλληνας· γνωρίζει την Οθωμανικήν Αυτοκρατορίαν, υπό την εξουσίαν της οποίας είναι οι κατοικούντες σ’ αυτήν Έλληνες (...).                    

Το ότι η «Ευρώπη» των ηγεμονικών συμφερόντων των Μετερνίχων «δεν γνώριζε τους Έλληνας» είναι γνωστόν και κατανοητόν, χάριν της σταθερότητας (status quo) των κοινωνικών και εθνοτικο-ηγεμονικών ισορροπιών, όπως έγινε παραδεκτό ως αιτιολογικό και όπως αποδεικνύεται και από στοιχεία προεπαναστατικών και όχι μόνον γεγονότων. Χαρακτηριστικότερο ίσως όλων, η εκτέλεση του εθνομάρτυρα Ρήγα Βελεστινλή και των συντρόφων του· «των γενναίων της ελευθερίας μαρτύρων», σύμφωνα και με τον χαρακτηρισμό του Αδαμάντιου Κοραή.

Αυτές ήσαν και είναι οι «αρχές» της «Ευρώπης» των οικονομικών και κοινωνικών συμφερόντων των αποικιοκρατών. Και το τονίζω για να την αντιδιαστείλω με την Ευρώπη της διανόησης, των ελεύθερων δημοκρατικών λαών, την Ευρώπη του διαφωτισμού.

Αλλά ποιές είναι για ’μας, σήμερα – τότε και τώρα – «Οι Αρχές»; «Ελευθερία ή θάνατος»!

Σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα· για όλους και από όλους.

Και να το ξαναπώ, ευκαιρίας δοθείσης:

Τιμάμε πραγματικά τους ήρωες, όχι με ...τούρτες, και για το θεαθήναι, το τάχα μου και την προσωπική μας προβολή. Τιμάμε τους ΗΡΩΕΣ όταν σεβόμαστε τα ιδανικά τους κι αγωνιζόμαστε για τα ίδια ιδανικά που κι αυτοί αγωνίστηκαν!

Τιμάμε τους ΗΡΩΕΣ όταν τους αφηγούμαστε και τους διδάσκουμε στα παιδιά μας, με τη ζωή και τις πράξεις των ηρώων και με την παραδειγματική δικιά μας ζωή και τις πράξεις μας, που πρέπει ν’ απηχούν σαν αρμονικές δονήσεις τη δικιά τους αρμονία!

Όταν παραδώσαμε τον Οτσαλάν, (η κυβέρνηση της ντροπής), παραδώσαμε τον Ρήγα! Ο υπουργός μας ο «επί των εξωτερικών» ήταν ένας Μέτερνιχ, σε πλήρη δυσαρμονία με τους Ήρωές μας.

 

«Ελεύθεροι, αυτόνομοι και ανεξάρτητοι»!...

Πόσο στ’ αλήθεια «ελεύθεροι» και «ανεξάρτητοι» είμαστε, όταν δεν μπορούμε ούτε ένα εμβόλιο να προμηθευθούμε, χωρίς μάλιστα να μας το απαγορεύουν τυπικά, αν δεν εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, που δεν αποφασίζει, ως φαίνεται, με ιατρο-φαρμακευτικά επιστημονικά κριτήρια, αλλά μάλλον με γεωστρατηγικά και οικονομικά!

(Να ενισχύσουμε τις αγγλοσαξονικές, γερμανικές και αμερικάνικες φαρμακοβιομηχανίες, γιατί στη Ρωσία έχουμε – τι λόγο έχουμε εμείς, να «έχουμε» - επιβάλει εμπάργκο).

 

Εμπάργκο, μωρέ, στα φάρμακα;

Αν είσαι δηλαδή ο ...Μπάιντεν ας πούμε, κι έχεις μιάν αρρώστια, που το φάρμακό της το έχει μόνο μια χώρα, π.χ. η ...Ρωσία που ο πρόεδρός της «ναι, είναι δολοφόνος», σύμφωνα με τον «ασθενή» Μπάιντεν, δεν θα έπαιρνε το ρωσικό φάρμακο, για να σώσει τη ζωή του;

Αυτά είναι παράλογα πράγματα. Από τη Βόρεια Κορέα θα το ’παιρνε ένας άνθρωπος «νουν έχων». Γιατί υπάρχουν και άμυαλοι... Κι ο Βορειο Κορεάτης Πρόεδρος θα το ’παιρνε από τις ΗΠΑ.

Αλλά εμείς, εκεί... κοτούλες! Δεν θα χάλαγαν ούτε το σάλιο τους, για να μας φτύσουν οι αγωνιστές του 1821, που τολμάμε να τους πιάνουμε στο στόμα μας.

Ακουσα σήμερα (Τετάρτη 17/3) έναν γιατρό, καθηγητή Πανεπιστημίου, να λέει: «Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) δήλωσε, για το εμβόλιο AstraZeneca του Παν/μίου της Οξφόρδης, πως “τα πλεονεκτήματα του εμβολίου εξακολουθούν να υπερέχουν των ανησυχιών” κι εμείς ακολουθούμε αυτά που λέει ο ΕΜΑ. Πώς θα γινόταν εξ άλλου διαφορετικά;»

Θαυμάστε, υπήκοοι της «Ευρώπης»! Θαυμάστε την πνευματική μας ηγεσία! Αλλά ευτυχώς, δεν είναι όλοι έτσι, τόσο ...ρεαλιστές!

 

«Ραγιάδες έχεις, μάνα γη,

σκυφτούς για το χαράτσι

(...) των Ευρωπαίων περίγελα

και των αρχαίων παλιάτσοι»!

 

Κατά πως λέει εύστοχα, ο Κωστής Παλαμάς.

Αλλά πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς;

Εμείς, οι σύγχρονοι «Ευρωπαίοι», οι πιστοί στις «Συμμαχίες» και στους «Εταίρους μας», οι δεδομένοι, ν’ ακολουθήσουμε δική μας γραμμή, δική μας πολιτική; Έντιμη, ναι· αλλά αμοιβαία έντιμα! Κι όχι «έντιμα» στην ατιμία. Στην εντιμότητα προέχει το «δέον»! Όχι των κατεργαρέων, αλλά το πρέπον· το σωστό και το δίκαιο!

Όχι το «δίκαιο» του ισχυρού, όχι του κατεργάρη! Αυτού που τρομοκρατεί, υπονομεύει κι εκβιάζει όποιον τον «στραβοκοιτάζει», όποιον δεν συμβαδίζει με τ’ άνομα συμφέροντα τού πλεονέκτη κι αλαζόνα, και τον χαρακτηρίζει ασύστολα “τρομοκράτη”!!

Σήμερα ονομάζουν τρομοκράτες τους Κούρδους, που διεκδικούν δικαίωμα βασικής αρχής διακηρυγμένης από τον ΟΗΕ, από της συστάσεώς του: την αυτοδιάθεση των Λαών. Οι Τούρκοι αντιδρούν κατά το χειρότερο τρόπο κατά των “τρομοκρατών”, σ’ έναν λαό 20 εκατομμυρίων, και οι σύμμαχοί τους συνηγορούν, αποσιωπούν ή, στην καλύτερη περίπτωση, αγνοούν, κι οι Αμερικανοί του Τραμπ, αφού τους χρησιμοποίησαν στη Συρία κατά του ISIS, δίνοντάς τους υποσχέσεις – το ‘χουμε δει κι εμείς το “έργο” στην πρόσφατη ιστορία – τους εγκατέλειψαν «στο στόμα του λύκου» Ερντογάν.

«Τρομοκράτες» λοιπόν οι Κούρδοι, «τρομοκράτες» οι Παλαιστίνιοι, «τρομοκράτες», οι Κύπριοι για τον ίδιο λόγο πριν 65 χρόνια περίπου, «τρομοκράτες» ο Καραολής και ο Δημητρίου, κι ο 17χρονος Παλλικαρίδης, που τους κρέμασαν οι πολιτισμένοι Εγγλέζοι της Α.Μ.

Μα «τρομοκράτες» και οι ΗΡΩΕΣ της επανάστασης του γένους!

Με πρώτους (όχι χρονολογικά) τους Μπουρλοτιέρηδες!

  • Κωνσταντίνος Κανάρης, Γ. Ματρώζος, Παπανικολής, Πιπίνος, Πολίτης και πολλοί άλλοι.
  • Τρομοκράτες και συνωμότες οι «Φιλικοί», οι Καπεταναίοι και οι απλοί οπλοφόροι και μη
  • Τρομοκράτες και οι ρασοφόροι: Παπαφλέσσας (Γρ. Δικαίος, καθότι και μπουρλοτιέρης των ψυχών), ο Αθανάσιος Διάκος και άλλοι.
  • Τρομοκράτισα και η Μπουμπουλίνα και οι Σουλιώτισες (αυτές ήσαν και εκβιάστριες, αφού με την χορευτική αυτοκτονία τους εξέθεταν διεθνώς το «ευγενές» οθωμανικό καθεστώς που είχε εξασφαλίσει την «ειρήνη» την pax othomana – για πάνω από 500 χρόνια, στην περιοχή)!
  • Μα αρχιτρομοκράτης κι ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, που έφτασε, ‘ακουσον – άκουσον, να απειλήσει με «φωτιά και τσεκούρι» τους προσκυνημένους στον Ιμπραήμ, που εξαγόραζε τους Νενέκους...
  • Τρομοκράτες οι Έλληνες της Κλεφτουριάς, που βγήκαν από την πρώτη στιγμή στο «κλαρί» και βάστηξαν 400 χρόνια άσβεστη στην καρδιά του έθνους τη λαχτάρα για την ελευθερία! Μα όχι μόνο, αλλά και το αναγκαίο αξιόμαχο των ανδρών.

 

Μάνα σού λέω δεν μπορώ τους Τούρκους να δουλεύω.

Θα πάρω το ντουφέκι μου, να πάω να γίνω κλέφτης,

να κατοικήσω στα βουνά και στις κοντοραχούλες...

 

Να μη μιλούν οι κάθε λογιών τρομοκράτες για την τρομοκρατία των «άλλων!» Γιατί και η δικιά τους «”έννομη” τάξη», τρομοκρατία είναι όταν δεν συμβαδίζει με το Δίκαιο, το φυσικό νόμο και τ’ ανθρώπινα δικαιώματα!

Κι εκείνο που πιπιλίζουν σαν καραμέλα για «τρομοκρατία», έναν όρο έχει: Ασύμβατος πόλεμος.

Και τούτος ο πόλεμος είναι ο πόλεμος των αδυνάτων, που ενίοτε καθισχύουν! Είναι το τσιμπούρι που σκοτώνει την ύαινα.


1. Νικολάου Γ. Χαρ.: “Διεθνείς Πολιτικές και Στρατιωτικές Συνθήκες, συμφωνίες και συμβάσεις”

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 420 guests και κανένα μέλος