Δεν χρειάζεται ανάλυση, φαντάζομαι, η παραπάνω αξιωματική φράση.

Δεν μπορείς να επιζητείς συναίνεση και απαιτούμενη συνεργασία, χωρίς την προαπαιτούμενη πειθώ – όχι τον πειθαναγκασμό του μπαμπούλα – παράδειγμα και καλή προαίρεση, χωρίς «πονηριές» και βίαια μέσα. Η συνεργασία και η συναίνεση απαιτούν εντιμότητα!

Δεν μπορεί η κυβέρνηση να επικαλείται τη νομιμότητα που αυτή, ως πλειοψηφία επιβάλλει, για να περνάει – ευκαιρίας δοθείσης, λόγω covid-19 ό,τι αυτή νομίζει, θέλει, επιθυμεί ή απλά «το είχε στο πρόγραμμά της»!

Στις έκτακτες περιστάσεις δεν εφαρμόζεις το πρόγραμμά σου, αν δεν τυγχάνει γενικής αποδοχής, το αναστέλλεις.

Δεν μπορείς να βάζεις αστυνομία στα Πανεπιστήμια και να επικαλείται Υπουργός το «επιχείρημα» ότι «υπήρχε αστυνομικό τμήμα στα πανεπιστήμια, το 1969», δηλαδή επί χούντας! και να μην επιτρέπεις τις νόμιμες συνταγματικά και από το φυσικό δίκαιο, αντιδράσεις των φοιτητών.

Δεν εφαρμόζεις τώρα οποιοδήποτε μέτρο, χωρίς να πείθεις με επιχειρήματα, και ν’ απαγορεύεις τις αντιδράσεις, εκμεταλλευόμενος την ειδική κατάσταση ενός λοιμού.

Σε διαφορετική περίπτωση, δεν είσαι δημοκρατική, φιλελεύθερη κυβέρνηση· είσαι κεκαλυμμένη, απατηλή δικτατορία!

Κι ακόμα, δίνοντας το παράδειγμα, τηρείς απαρέγκλιτα, πρώτος εσύ, τη νομιμότητα. Και την επιβάλεις σ’ όλη την κλίμακα της πυραμίδας της εξουσίας. Από τον Πρωθυπουργό, μέχρι τον τελευταίο δημοτικό σύμβουλο, κυρίως, αλλά όχι μόνο, της παράταξής σου.

«Δεν καλύπτεις τα σκουπίδια κάτω από το χαλί». Και βεβαίως, δεν φέρνεις νόμο αλλαγής του εκλογικού συστήματος για να βγάζει δημάρχους μειοψηφίας, που στα λόγια μόνον θα εκλέγονται και θα διοικούν «δημοκρατικά», στην ουσία όμως θα είναι και είναι του «ενός ανδρός αρχή».

«...λόγω μεν δημοκρατία, έργω δε υπό του πρώτου ανδρός αρχή». (Θουκιδίδου ιστορίαι, Β΄ 65, 10) Δηλαδή μοναρχία!...

                               Κ. Βενετσάνος

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 141 guests και κανένα μέλος