τι έλεγε ο πολύς Δαυίδ Ροκφέλερ, στο συμβούλιο επιχειρηματικότητας του ΟΗΕ;

του Κώστα Βενετσάνου

Μιας κι αναφέρθηκα στο άρθρο της περασμένης εβδομάδας, με τίτλο «Εμβόλιο», η «νεκρανάσταση του Μάλθους», πιάνω την ευκαιρία να επεκταθώ λίγο παραπάνω στο θέμα, αφού είναι σχετική με την επίκαιρη υπόθεση του Κορωναϊού και την εικασία της «συνωμοσίας», από κάποιους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την ανθρωπότητα, τη φύση και την παγκόσμια αρμονία, όπως αναγράφεται στις «κατευθυντήριες» γρανιτένιες πλάκες, του «μνημείου» που έχει στηθεί σε περίοπτη θέση, στην πολιτεία Τζόρτζια των ΗΠΑ, από το 1980 ήδη (κοίτα ΕΒΔΟΜΗ, φ. 1126/14.3.20 και φ. 1129/4.4.20 κ.ά).

Η παγκόσμια προϊούσα αύξηση του ανθρώπινου πληθυσμού μπορεί να κίνησε το ενδιαφέρον του Μάλθους1, πριν από 200 χρόνια, αλλά δεν έπαψε ν’ απασχολεί την ανθρωπότητα συνέχεια και ιδιαίτερα από τον περασμένο ακόμη αιώνα, όταν άρχισε να παρατηρείται η πληθυσμιακή έκρηξη, πλέον:

Το 1948, τρία χρόνια μετά τη λήξη του δεύτερου Παγκόσμιου πολέμου, που άφησε πίσω του 60 εκατομμύρια νεκρούς, χωρίς να μειωθεί ο πληθυσμός της γης, ο Αμερικανός φυσιολόγος Βογκτ συνιστούσε στις ΗΠΑ «ν’ αρνηθούν κάθε (οικονομική) βοήθεια σε μια χώρα που δεν θα περιόριζε τις γεννήσεις της, κι ακόμα πως θα ’πρεπε να τεθεί φραγμός στην ιατρική πρόοδο στις χώρες αυτές!»2

Ο πληθυσμός της γης, την περίοδο εκείνη, πλησίαζε τα 2,5 δισεκατομμύρια, ενώ δυο 10ετίες πριν ήταν 500 εκατομ. λιγότερος. Σε μια 20ετία δηλαδή είχε αυξηθεί όσο ήταν η ανθρωπότητα, στο σύνολό της, 300 χρόνια πριν· το 1650! (545 εκατομμύρια σκέτα).

Ας κάνουμε τώρα, ένα άλμα 40 ετών για να βρεθούμε στο κοντινό μας 1992 και να δούμε τι έλεγε ο πολύς Δαυίδ Ροκφέλερ, στο συμβούλιο επιχειρηματικότητας του ΟΗΕ για τον υπερπληθυσμό και τον έλεγχο του πληθυσμού:

«Η βελτιωμένη δημόσια υγεία μείωσε τη θνησιμότητα των βρεφών κατά 60%, τα τελευταία 40 χρόνια». (σ.σ. από το 1950, έως το 1990).

»Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ο μέσος όρος ζωής αυξήθηκε από τα 46 χρόνια, το 1950, στα 63 χρόνια σήμερα!» (1992).

Πού είχε φτάσει ο πληθυσμός της γης το 1992; κοντά 5,5 δις εκατομ. Και σήμερα; (2020) πλησιάζει τα 8 δις! (7.836 εκατομ.) Το προέβλεπε ο Ροκφέλερ στην ομιλία του εκείνη και αποδείχθηκε ότι τα στατιστικά στοιχεία δεν έπεσαν έξω.

Η «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» (15.7.2020, 22:37) προβλέπει μείωση του πληθυσμού κατά 2 δισεκατομμύρια, από την αναμενόμη στατιστικά αύξηση, στο τέλος του αιώνα, ώστε να φτάσουμε τα 8,8 δις.

Δεν είναι όμως αυτές οι προθέσεις των «Σωτήρων» με ή χωρίς εισαγωγικά. Οι προθέσεις τους είναι να γυρίσουμε πληθυσμιακά στο 1650 μ.Χ., που ο παγκόσμιος πληθυσμός ήταν 500 εκατομμύρια, όπως «συμβουλεύουν» οι «κατευθυντήριοι λίθοι» της Τζόρτζια3 στις αναγραφόμενες σύγχρονες δέκα οδηγίες (εντολές) σε οκτώ γλώσσες. Ξεκάθαρα, η πρώτη «οδηγία» εντέλει: «Διατηρήστε την ανθρωπότητα κάτω από 500.00.000 σε συνεχή ισορροπία με τη φύση!»

Τώρα, μη βιαστούμε, κάτω από τις γνήσιες φιλελεύθερες αρχές μας, της ελευθερίας της προσωπικότητας του κάθε ανθρώπου, των όποιων καλών ή κακών, έτσι κι αλλιώς, προκαταλήψεων περί διαφόρων –ιστών κ.λπ. για να τ’ απορρίψουμε συλλήβδην. Οι προκαταλήψεις «καίνε» τον εγκέφαλο. Ένα σοβαρότατο στοιχείο που παραθέτει ο Al. Sauvy2 στο βιβλίο που αναφερθήκαμε, είναι η άποψη του Γερμανού Καρλ Μπέλοχ, ιστορικού της ελληνορωμαϊκής κυρίως περιόδου. Ο Μπελοχ υπολογίζει τον πληθυσμό της ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, την εποχή του Τιβέριου, κοντά στη γέννηση του Χριστού, στα 54 εκατομμύρια.

«Τι θα συνέβαινε αν ο πληθυσμός αυτός (των 54 4κατομ) είχε από εδώ και 19 αιώνες (στις αρχές του 20ού αι.) την σημερινή ετήσια αύξηση του πληθυσμού 1,7%, ή ακόμα μιαν αύξηση πιο μικρή, 1% μόνο;

(...) ο πληθυσμός που θα προερχόταν μόνο από τις περιοχές της ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας θα ήταν 300 τρις εκατομμύρια άνθρωποι! (....) Κάτι τέτοιο, σε μια χωρητικότητα 2.400.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, θ’ αναλογούσαν περίπου 2,5 άνθρωποι σε κάθε τετραγωνικό μέτρο!»4 Αναλογιστείτε.

Ας πάμε όμως και στον Μαο Τσε Τουγκ και στη σύγχρονη Κινα, για να τελειώσουμε, για την ώρα:

Η ΚΙΝΑ

Η Κίνα όπως και η Ιαπωνία έχει μακροχρόνια παράδοση υπερπληθυσμού. «...Απασχολούσε κιόλας έναν αυτοκράτορα της Κίνας εδώ και 2.500 χρόνια. Πιο “πρόσφατα”, o Σου-Γιαν-Σεν, το 1894, έδωσε μια σχετική σημασία. Αυτό δεν ήταν αποκλειστικό μέλημα των κομμουνιστών, όταν ανέλαβαν την εξουσία, λέει ο Al Sauvy. Στην προταρχική φάση, «δεν υπήρχε πρόβλημα...» Η ανάγκη όμως, αντέστρεψε τα πράγματα. «...Η δημοκρατική Ομοσπονδία των Κινέζων γυναικών (...) δημιουργεί μία κίνηση με σκοπό τον περιορισμό των γεννήσεων. [...] Τον Οκτώβρη του 1955 η Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Σιν-Γι, έκανε μια σημαντική δήλωση: «Δεν είναι δυνατόν να εξακολουθούμε ν’ αποκτάμε παιδιά απεριόριστα...» Η εκστρατεία για τον περιορισμό των γεννήσεων αναπτύχθηκε και καθορίστηκε στα μέσα του 1956, με μιαν έννοια φιλελεύθερη».

 

Στο 8o Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος (1956) ο Τσου-Εν-Λάι δήλωσε: «... για την υγεία και την ευημερία του έθνους, είμαστε υπέρ μιας τακτοποίησης της αναπαραγωγής[...]5.

Μετά από το μέτρο «του ενός παιδιού» το 1980, που απέφερε μια σχετική πληθυσμιακή σταθερότητα το μέτρο καταργήθηκε εδώ και 4 χρόνια, γιατί δημιουργούσε και παράπλευρες, απρόβλεπτες – πολλές φορές – συνέπειες.

Ομως ο έλεγχος των γεννήσεων με μη εξαναγκαστικούς τρόπους, αλλά ενημέρωσης, πειθούς και θετικά και αποθετικά κίνητρα είναι η ενδεδειγμένη κατά την άποψή μου μέθοδος σταθερότητας ή και μείωσης σταδιακά του πληθυσμού, κι όχι, βεβαίως με βίαια μέσα, ο πόλεμος, η πείνα, η εξαθλίωση, ή ο ύπουλος βιολογικός πόλεμος.

Το πρόβλημα της πληθυσμιακής ισορροπίας, εναρμονισμένης με τη φύση, με το οικοσύστημα ΔΕΝ είναι θέμα ιδεολογικό, θρησκευτικό ...κομματικό. Είναι αδήριτη* ανάγκη.

――――――

1. Τόμας, Ρόμπερτ ΜΑΛΘΟΥΣ (1766-1834). Άγγλος κληρικός, λόγιος. Σπούδασε στο Παν/μιο Κέμπριτζ. Ασχολήθηκε με τη Δημογραφία κ.ά. Συνέγραψε Δοκίμιο για την «Αρχή του πληθυσμού». Υποστήριζε ότι η αύξηση του πληθυσμού της ανθρωπότητας, θα επιφέρει λιμό και αρρώστιες. Συνέστησε, για ν’ αποτραπεί κάτι τέτοιο, οι φτωχοί να παντρεύονται σε μεγάλη ηλικία, για να κάνουν λιγότερα παιδιά.

2. Alfred Sauvy: «Από τον Μάλθους στον Μάο-Τσε-Τουγκ», Εκδοση Κλ. Αναγνωστίδη, 1959(;) μέρος 1ο.

3. «Κατευθυντήριοι λίθοι της Τζόρτζια» των ΗΠΑ: Ένα τεράστιο κατασκεύασμα από 6 γρανιτένιες πλάκες, ύψους 6 μ. περίπου και βάρος 108 τόνων περίπου, καθημερινά επισκέψιμο, στην κομητεία Έλμπερτ (τηλ. +706 283 2551) el. Vikipedia.org Οι πλάκες αναγράφουν σε 8 σύγχρονες γλώσσες τις 10 οδηγίες του σύγχρονου ...Μωυσή και στο επιστέγμασμα ένα μήνυμα σε 4 αρχαίες γλώσσες, μεταξύ των οποίων και ελληνικά: «Οἵδε οί λίθοι τὴν ὀδὸν δεικνύντων αἰῶνι σωφροσύνης».

4. Στο αυτό ως άνω «Από τον Μάλθους στον Μάο», σελ. 18-19.

5. Ως άνω, κεφ. 21, σελ. 176-180

* Αδήριτη = αναπόφευκτη, αν και σκληρή.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 148 guests και κανένα μέλος