Σε καμμιά περίπτωση ΔΕΝ γίνεται ανεκτό, οποιοδήποτε δόγμα επικαλούμενο τις δογματικές του παραδόσεις

Θέλω να πάψω ν’ ασχολούμαι με την καταθλιπτική πραγματικότητα της επικαιρότητας.

Μια πραγματικότητα αποτρόπαια, σοκαριστική και κουραστική, επιφορτισμένη συχνά με τις ανθρώπινες μικρότητες.

Όμως, δεν μ’ αφήνουν τα γεγονότα.

 Πώς να μείνεις αδιάφορος με τους αθρόους θανάτους συνανθρώπων μας, με τα χιλιάδες κρούσματα στην Ελλάδα και των πολλών εκατομμυρίων παγκοσμίως...

Πώς να μην εξοργιστείς με τα μεσαιωνικά “όνειρα” και τις πρωτόγονες, αρπακτικές διαθέσεις ενός επικίνδυνου και ενοχλητικού γείτονα, που επιβεβαιώνει καθημερινά τους χαρακτηρισμούς μου, ότι διακατέχεται από το “Ναπολεόντειο σύμπλεγμα”. Γεγονός επικίνδυνο, που υποχρεώνει τους ηγέτες της ευρύτερης και απώτερης περιοχής, αν δεν θέλουν, χάριν των συμφερόντων τους και των πολιτικο-στρατιωτικών τους επιδιώξεων, να οδηγηθούμε σ’ ένα σύγχρονο Βατερλώ, του Ερντογάν, βεβαίως, αλλά με πολλά θύματα των εμπλεκόμενων λαών. Και θυμηθείτε: Κανένας πλέον δεν είναι «μακριά». Κανένας δεν είναι ασφαλής.

Από κοντά και το «εργαλείο», ο θρησκευτικός τυφλός φανατισμός· ο φονταμενταλισμός. Η εκδικητική μισαλλοδοξία!

Τα γεγονότα στη Γαλλία, παλαιότερα και πιο πρόσφατα, με τους αποκεφαλισμούς, τους σκοτωμούς και τους τραυματισμούς είναι μια πρόγευση και είναι σε βάρος όλων· και των αδελφών μουσουλμάνων.

Επιτέλους να τελειώνουμε με την πολιτικο-οικονομική και διοικητική παρέμβαση των θρησκειών· ΟΛΩΝ.

O καθένας δικαιούται να πιστεύει ό,τι θέλει. Αλλά, ο καθένας! Δηλαδή και ο άλλος που δεν έχει τα δικά σου «πιστεύω».

Η Διακήρυξη Διακιωμάτων του Ανθρώπου, του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, η Χάρτα ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ε.Ε. κ.ά. κατοχυρώνουν αυτό το δικαίωμα. Πρέπει όμως να υποχρεωθούν οι θρησκευτικοί ηγέτες ΟΛΩΝ των δογμάτων σε κοινή διάσκεψη, να διακηρύξουν αυτό που θα τους επιβάλλει η Παγκόσμια ΠΟΛΙΤΙΚΗ ηγεσία:

Σε καμμιά περίπτωση ΔΕΝ γίνεται ανεκτό, οποιοδήποτε δόγμα επικαλούμενο τις δογματικές του παραδόσεις και αποφάσεις αρχιερατικών συνόδων, δεν γίνεται ανεκτό, επαναλαμβάνω, να παραβιάζει τα ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Όλων: Γυναικών, Παιδιών και Ανδρών.

Τέλος στην πρωτόγονη και μεσαιωνική βαρβαρότητα. Τέλος στην επικυριαρχία της «εξ αποκαλύψεως» βεβαιότητας έναντι του επιστημονικού ορθολογισμού.

 Πώς λοιπόν να τα προσπεράσω όλα αυτά “σφυρίζοντας” αδιάφορα.

Ο σεβασμός στην πίστη και τις λατρευτικές ή παρεμφερείς εκδηλώσεις και αντιλήψεις των “άλλων” είναι θέμα αγωγής και τελικά, αστικής διένεξης. Τίποτε άλλο!

 

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 110 guests και κανένα μέλος