Μάθαμε και, δυστυχώς το πιστεύουμε, ότι δίνουνε σε επιχειρηματικούς ομίλους τους υδάτινους, φυσικούς πόρους, το ακατέργαστο νερό.

Εάν αυτό πραγματοποιηθεί οφείλουμε άπαντες να συνειδητοποιήσουμε ότι τέτοιες πράξεις ΔΕΝ αποτελούν αντικείμενο πολιτικών ή ιδεολογικών επιλογών· δεν είναι δυνατόν ν’ αποτελούν «εταιρική» ή συμβατική υποχρέωση. Είναι πράξη προδοσίας!

Παραδίδουν – έχουν παραδώσει – το χώμα το ιερό της πατρίδας, ποτισμένο με το αίμα των «κορόϊδων», που έπεσαν υπεραμυνόμενοι των πατρίων· παραδίδουν κα το Ύδωρ! Το νεράκι που αποτελεί το 70% του οργανισμού μας. Το νεράκι του θεού», που δεν το παράγει καμμία «βιομηχανία» αλλά πέφτει εξ’ ουρανού με τη βροχούλα και εμπλουτίζει τις πηγές και τα ποτάμια (που θέλουν να παραδώσουν), και τον υδροφόρο ορίζοντα εν γένει.

Κι αν ακόμη δεν είναι εγγνωσμένη πράξη προδοσίας – όπως θέλω να πιστεύω – ΔΕΝ είναι πράξη συγγνωστή. Είναι από βαριά, βαρύτατη αμέλεια και ασυνειδησία και για τούτο είναι καταδικαστέα.

Επιτέλους! Τίποτα δεν έχει καταλάβει κανείς; Ή έχουν «μαστουρώσει» με τα φούμαρα που εξαπολύουν καθημερινά από τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικού Επηρεασμού της κοινής γνώμης, μίσθαρνα δημοσιογραφικά όργανα; Κι όταν λέω «κανείς», δεν εννοώ μόνον τους απλούς πολίτες, αλλά και τους πολιτικούς όλων των βαθμίδων και αποχρώσεων. Επιτέλους, εγερθείτε!

Για να είναι κάποιος πολιτικός, πρέπει να διαθέτει, γνώσεις, κρίση, τόλμη, νηφαλιότητα και ασφαλώς συνείδηση!

Για να είναι πολίτης και όχι οπαδός «ποδοσφαιρικής» ομάδας, πρέπει να ενημερώνεται πολύτροπα, πλουραλιστικά, απροκατάληπτα, να σκέφτεται και να κρίνει ο ίδιος. Να είναι αδέσμευτος από παντοειδείς «υποχρεώσεις», και να καταγγέλει έστω και ανώνυμα αυτούς που αποπειρώνται να τον επηρεάσουν πιεστικά. (Πράγμα που με λύπη μας, διαπιστώσαμε και οι ίδιοι ότι συμβαίνει και στην εποχή μας, σε επιχειρήσεις και διάφορες δημόσιες υπηρεσίες). Άλλως, ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, αλλά μασκαρεμένη ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ.

Κώστας Βενετσάνος

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 127 guests και κανένα μέλος