«Ο βιαστέον τν φύσιν λλ πειστέον»  (δεν πρέπει να εξαναγκάζεται η ανθρώπινη φύση αλλά να πείθεται)     ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ*

Οι εντυπωσιακοί γρανιτένιοι κατευθυντήριοι λίθοι της Τζώρτζια των ΗΠΑ1,

– Οι προφητικές ταινίες “Pandemic contagion” coronavirus απ’ το 2007 ακόμη και οι προμηθείες του Μπιλ Γκέιτς2 πριν πέντε χρόνια

– Οι πλύσεις συνειδήσεων – όχι απλά εγκεφάλων – καθημερινώς και συνεχώς, απ’ όλα τα κανάλια,

– Ο κορωνοστεφής καινοφανής ιός covid-19 ως αρχιτρομοκράτης, που έχει κατατρομοκρατήσει την ανθρωπότητα σύμπασα, «απ’ άκρη σ’ άκρη» του πλανήτη «μας».

– Η «σοφή» παραίνεση του κοσμοπολίτη, Ελληνο-Αμερικανικής παραγωγής, Γ.Α. Παπανδρέου, πως «Η πανδημία ανέδειξε την ανάγκη μιας παγκόσμιας δημοκρατικής(!) Διακυβέρνησης»3,

μ’ έβαλαν σε βαθιές σκέψεις, με «ψύχραιμη λογική», όπως ακριβώς ορίζει η ...4η εντολή του σύγχρονου Μωυσέως4.

Θ’ αναφερθώ παρακάτω στις 10 «κατευθύνσεις», όπως ονομάζονται, των λίθων της Τζώρτζια. Εκείνη η κατεύθυνση όμως που μ’ εντυπωσίασε κι έκανε τους παραπάνω οργουελικούς συσχετισμούς να με προβληματίσουν, ήταν η 1η και σημαντικότερη κατεύθυνση:

«Διατηρείστε την ανθρωπότητα κάτω από 500 εκατομμύρια, σε συνεχή ισορροπία με τη φύση».

Ώπα! θες, είπα, ν’ αποφάσισαν τώρα να μειώσουν τον πληθυσμό των 7,6 δισεκατομμυρίων κατοίκων της ανθρωπότητας σε 500 εκατομμύρια;

Η καθιερωμένη φρόνηση με ανακάλεσε αμέσως στην τάξη. Πρόσεξε μην εγκλωβιστείς (ή μη σ’ εγκλωβίσουν) στην λεγόμενη «συνωμοσιολογία!)

Απ’ τον λαβύρινθο των ανήσυχων σκέψεών μου μ’ έβγαλε ο μίτος ενός άρθρου μου με τίτλο: «Συνωμοσία της καπιταλιστικής διεθνούς» ή... συνωμοσιολογία;» στην Εβδόμη5, πριν οκτώ χρόνια.

«Ένας καλός τρόπος καμουφλάζ (προφύλαξης δια της παραλλαγής) είναι να περιπαίζεις, να λοιδορείς εκείνο ακριβώς το οποίο επιδιώκεις (...) Ένας καλός συνωμότης θα καταδίκαζε “μετά βδελυγμίας” τη συνωμοσία που απεργαζόταν κι ακόμα πιο περίτεχνα, θα την χλεύαζε».

Δεν τα θεωρώ όλα «συνωμοσία», αλλά εξετάζω και το ενδεχόμενο!...

Κι εδώ, στο θέμα μας, τον επιθετικό «εξωγήινο» αυτόν ιό, αυτή η πανδημία, έχει πολλά στοιχεία (διαβολικής σύμπτωσης;) παράλληλης τουλάχιστον συνωμοσίας.

Μπορεί να ξεκίνησε ως βιολογικός – εμπορικός πόλεμος κατά της Κίνας... μπορεί! Και ξέφυγε(;) να έφυγε από τον έλεγχο. Έτσι είναι οι ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Πολλές φορές ξεφεύγουν και μερικές φορές μάλιστα γυρίζουν μπούμεραγκ. Γι’ αυτό «σοφοί» μου άσοφοι, δεν παίζουμε μ’ αυτά τα «παιχνίδια». Γιατί απλά ΔΕΝ είναι παιχνίδια!

Μπορεί, μιας και “ξέφυγε” να εκμεταλλευτούμε την κατάσταση, ευκαιρίας δοθείσης. Βλέπεις, «ουδέν κακόν αμιγές καλού». Το «καλό» εδώ, είναι να μειώσουμε τον πληθυσμό!

Και δεν είναι το μοναδικό καλό. Μας δίνεται η δυνατότητα «να μαζέψουμε τα λουριά». – Αυτό πού το πάς – Να κάνουμε μια αναδιάταξη συνηθειών, δικαιωμάτων, “κεκτημένων”, να καθιερώσουμε γερμανική πειθαρχία! Χρειάζεται λίγη εκπαίδευση, τεχνολογία και παντόπευση: «Αγαπητέ συμπολίτη (μπορεί να λέει και τ’ όνομά σου) κατέβηκες απ’ το πεζοδρόμιο και κινδυνεύεις από τα διερχόμενα οχήματα. Ανέβα, σε παρακαλώ, αμέσως στο πεζοδρόμιο».

Το “σε παρακαλώ”, στη διαταγή είναι για σάλτσα.

Επιπροσθέτως θα μειωθούν οι συνταξιοδοτικές δαπάνες. Θα βοηθήσει στη διάσωση του ασφαλιστικού!

Αρχικά, ασφαλώς, θα υποβληθούμε σε μιαν αύξηση των δαπανών για την υγεία και την κοινωνική αλληλεγγύη. Ε, αυτά είναι τα παρεπόμενα έξοδα κινήσεως του προγράμματος. Το ισοζύγιο μετράει. Το αποτέλεσμα θα είναι θετικό.

Και για τον κόσμο «θετικό»! Θα μάθει να ζει με λιγότερα και να ’ναι ευτυχισμένος. Να· το έλεγε και ο Επίκουρος: «Οι άνθρωποι για να αισθάνονται ευτυχισμένοι δεν είναι ανάγκη να έχουν περισσότερα αγαθά· αρκεί να περιορίσουν τις ανάγκες τους». (Βέβαια, ο καθένας τον ερμηνεύει όπως θέλει, ή μάλλον, όπως τον βολεύει. Τα ίδια γίνονται και στις θρησκείες και στον Μαρξισμό και στους νόμους... Γι’ αυτό εξάλλου έχουμε αφθονία νόμων. Πολυνομία. Για να διαλέγουμε κατά περίπτωση εκείνον, που μας βολεύει και να μην ξέρει ο πολίτης τι ισχύει και τι όχι!

Δεν κατηγορώ κανέναν· ούτε τους «συνωμότες» συντάκτες των 10 νέων «εντολών», που εντέλουν ό,τι εντέλουν, προς το σκοπό της διάσωσης της φύσης και της ανθρωπότητας, αφού μας προτρέπουν «να εκτιμάμε την αλήθεια, την ομορφιά και την αγάπη, αναζητώντας την αρμονία με το άπειρο»!  (Εντολή 1η, 9η, 10η: Αρχή και τέλος· το Α και το Ω). Πώς να διαφωνήσεις με τέτοιες κατευθύνσεις, που περικλείουν μέσα τους έναν Επίκουρο, έναν Πυθαγόρα, έναν Ιησού, έναν... έναν οποιονδήποτε ορθόφρονα σοφό!

Αλλά να ’χουμε πάντα κατά νου, ότι «ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με τις καλύτερες προθέσεις».

 

Τι λένε όμως αυτές οι πλάκες;

Οι δέκα «κατευθύνσεις» - οδηγίες – εντολές συνοψίζονται στους παρακάτω βασικούς τομείς:

– Την εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης, με μία νέα παγκόσμια γλώσσα (3η εντολή), δίκαια δικαστήρια και παγκόσμιους νόμους (5η εντολή) ενώ αφήνει τα έθνη να αυτοδιοικούνται εσωτερικά (6η εντολή).

– Βασικός τομέας είναι αυτός της ισορροπίας του ανθρώπου με τη φύση στην οποία δίνει ιδιαίτερη έμφαση, «αφήστε χώρο για τη φύση» και γι’ αυτό θέτει ως προϋπόθεση τη μείωση του πληθυσμού (1η εντολή) «Διατηρείστε την ανθρωπότητα κάτω από τα 500 εκατομμύρια...»

– Και το μέγα ερώτημα δεν είναι αν πρέπει να είναι 500 εκατομμύρια ή 2 δισεκατομμύρια (όσο ήταν στα μέσα περίπου του περασμένου αιώνα), αλλά πώς θα επιτευχθεί αυτό; Βιαίως, πλαγίως ή δια της πειθούς. Φοβούμαι πως, επειδή οι άνθρωποι «αποδείχθηκαν απείθαρχοι», κάποιοι, ανίκανοι να πείσουν με επιχειρήματα, ίσως επιλέγουν να το επιβάλλουν βιαίως. Κι εδώ ακριβώς εμφιλοχωρεί ο κίνδυνος, οι υποψίες συνωμοσιών, οι συνωμοσιολογίες και ο κίνδυνος ανεξέλεγκτων αντιδράσεων.

Εμφανείς Ηγέτες, σήμερα, δεν υπάρχουν, εκτός ίσως ελαχίστων, που δεν συμπληρώνουν τα δάκτυλα ενός χεριού. Οι λαοί έχουν κουραστεί, οι νέοι έχουν κουραστεί, έχουν επιστημονικά αποπροσανατολιστεί, η αρχαία σοφία έχει αραχνιάσει και οι λαοί πλέον μανιπουλάρονται μεθοδικά· επιστημονικά· χειραγωγούνται.

Και δε θα «δώσει» κανένας θεός!

Όλες οι καταστροφές και οι αλώσεις ήρθαν, όταν οι λαοί εγκατέλειπαν τα «πεζοδρόμια», τους κοινωνικούς στίβους και τους στρατώνες και μαζεύονταν στα μοναστήρια και στις εκκλησίες να προσευχηθούν.

Καλή τύχη:...

Κώστας Βενετσάνος 


* Επίκουρου Επιστολαί στο Διογένη Λαέρτιο, εκδ. Editio Stereotypa Editionis, Gnomologium  Vaticanum, σελ. 62, 21.
 
1. Πηγή: Wikipedia.
 
2. Μπιλ Γκέιτς: ιδρυτής της Microsoft. Στο συνέδριο της Τ.Ε.D, 15/3/2015: Η ανθρωπότητα κινδυνεύει περισσότερο εξαιτίας ενός φονικού ιού, παρά λόγω των εκτεταμένων πολεμικών συγκρούσεων.
 
3. Πηγή: new 247, 25/3/20, 15:02, Γ.Α. Παπανδρέου. Σε μήνυμά του για την 25η Μαρτίου!
 
4. Μωυσής: Προφήτης του Ισραήλ. Ελευθερωτής, Νομοθέτης, λεξ. Δημητράκου.
 
5. ΕΒΔΟΜΗ, φ. 746/25.8.2012.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 78 guests και κανένα μέλος