ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ: «Κάθε παραβίαση του εναέριου, χερσαίου, θαλάσσιου ή υποθαλάσσιου κυρίαρχου χώρου της Ελλάδος, μετά μία και μοναδική προειδοποίηση θα πλήττεται».

«Άμεση σύσταση Διαρκούς Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας!» Αμεσα· χθες.

Την προκλητικότητα και τις απειλές της «συμμάχου» Τουρκίας έναντι της εθνικής μας κυριαρχίας και της ακεραιότητας την έχουν αντιληφθεί κι εκείνοι που αλλάζουν «κανάλι» μόλις μεταδίδονται ειδήσεις! (Eίναι εκείνοι που κρύβουν το κεφάλι τους κάτω απ’ το μαξιλάρι· κοινώς στρουθοκαμηλίζουν!).

Κάτι που δεν έχουν αντιληφθεί πολλοί και δυστυχώς, ούτε πολιτικοί, γιατί απεχθάνονται το διάβασμα, - όπως το επισήμαινε κι ο Ναπολέων1 είναι πως οι Τούρκοι δεν είναι απρόβλεπτοι, δεν μπλοφάρουν και ΔΕΝ τα κάνουν «για εσωτερική κατανάλωση»!

Προειδοποιούν! Προειδοποιούν, διερευνούν τις αντιδράσεις και την κατάλληλη στιγμή υλοποιούν τις απειλές τους.

Θέλετε παραδείγματα; Το πιο κραυγαλέο είναι η Κύπρος. Το 1974 με την διπλή εισβολή Αττίλα 1 και 2,

τους φόνους των ηρωικών νέων που θέλησαν να εκδηλώσουν την αντίστασή τους στην κατοχή του νησιού τους και τώρα με τον τσαμπουκά τους και τις γεωτρήσεις «όπου τους γουστάρει».

― Έριξαν ρωσικό αεροπλάνο, σκοτώνοντας δύο πιλότους, γιατί παραβίασε τον εναέριο χώρο τους, πριν από τεσσεράμισυ χρόνια και τώρα τα ’χουν μια χαρά με τους Ρώσους. Θυμάστε τί είχε δηλώσει τότε ο Νταβούτογλου· «είναι δικαίωμά μας να αμυνθούμε». Ενώ ο Πούτιν κατονόμαζε τους Τούρκους ως «συνεργούς» του Ισλαμικού κράτους.

― Πολέμησε ο Ερντογάν τον σύμμαχο τού Ιράν και της Ρωσίας, Άσαντ της Συρίας, και οι Ρώσοι με τους Αμερικάνουν επέτρεψαν στην Τουρκία, να εισβάλλει στο Συριακό έδαφος και ν’ αποκόψει τους Κούρδους, ν’ απελευθερώνει τζιχαντιστές του ISIS από τις φυλακές και να τους στέλνει ως μισθοφόρους στη Λιβύη.

― Πήγε στην Αμερική ο Ερντογάν, πριν 4 χρόνια και οι σωματοφύλακές του προπηλάκισαν και έδειραν τους Κούρδους διαδηλωτές και δημοσιογράφους του κρατικού ραδιοφωνικού δικτύου NPR των ΗΠΑ2 και τι έγινε; Ξεφτίλισε την αξιοπρέπεια της υπερδύναμης του Τραμπ. Και δεν έφτασε αυτό. Γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τις δήθεν απειλές του Τραμπ και αγοράζει τους S 400 από τη Ρωσία με ευνοϊκή συνεργασία για μελλοντική συμπαραγωγή.

― Δεν θα του δώσει, λέει, τα 100 τελευταίας γενιάς αεροσκάφη F 35 που είχε παραγγείλει, αλλά θα του τα δώσει και θα κάνει και με τους Αμερικάνους συμπαραγωγή. Τα 10.000 εκατομμύρια δολάρια (10 δις) είναι βλέπεις πολύ «γλυκά», για όποια αμαρτία!

― Αγοράζει η Κύπρος για την άμυνά της, τους πυραύλους S 300, από τη Ρωσία πριν 22 χρόνια, στα πλαίσια του ενιαίου αμυντικού δόγματος Ελλάδας – Κύπρου. Κατ’ απαίτηση της Τουρκίας, οι πύραυλοι πάνε στην ....Κρήτη, γιατί, βλέπεις η Κύπρος είναι ελάσσονος εθνικής κυριαρχίας κράτος της Ε.Ε. των ευρωπαϊκών «αξιών». 1998 Πρωθυπουργός της Ελλάδος, συμπτωματικά, ο γνωστός και μη εξαιρετέος Κ.Σημίτης!

Αυτόν με τα Ίμια, το χρηματιστήριο, την ΟΝΕ, τα σκάνδαλα (siemens κ.λπ.), που τον πρότεινε και για Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Γεννηματά!

― Θέλετε παρόμοιο ιστορικό παράδειγμα; Όταν ο Αυτοκράτορας Κων/νος Παλαιολόγος, πριν την άλωση, έκτισε δύο πύργους το 1448, στην Αλεξανδρούπολη ως προμαχώνα της άμυνας της Κωνσταντινούπολης, ο Μωάμεθ Β’ το θεώρησε «εχθρική πράξη» και απαίτησε την κατακρήμνιση αυτών. Και του κάναμε τα κέφια για να δείξουμε πόσο καλοί είμαστε, διευκολύνοντας την ολοκλήρωση του έργου της αλώσεως μιας πρώην αυτοκρατορίας.

Για να ολοκληρώνουμε, γιατί τα παραδείγματα είναι ατελείωτα και η επίκληση του «Διεθνούς Δικαίου», των «συμμαχίων», των «εταίρων» και των «συνόρων της Ευρωπαϊκής Ενωσης»(;) καλά είναι ως ενισχυτικά στοιχεία κουβέντας, αλλά όχι αρκετά αν δεν υπάρχει συνταύτιση συμφερόντων, και ως γνωστόν

«... δεν είν’ εύκολες οι θύρες αν η χρεία τες κουρταλεί».

Κατά την ταπεινή άποψη ενός ανήσυχου, έμπειρου και «ψαγμένου» στοιχείου του «κυρίαρχου», οφείλουμε ΑΜΕΣΑ, για ν’ αποτραπεί θερμό επεισόδιο το οποίο προκαλεί η Τουρκία, αλλά θέλει να φαίνεται ότι προκαλέσαμε εμείς.

― Να ανασυσταθούν και να ενοποιηθούν τα επειγόντως συσταθέντα προ 2μήνου Συμβούλια ΕΣΕΠ (εξωτερικής πολιτικής) και επιτροπής Εθνικής Άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων, σ’ ένα Ενιαίο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής πολιτικής και Άμυνας (Ε.Σ.Ε.Π.Α.) γιατί και οι δύο τομείς είναι απολύτως αλληλοεξαρτώμενοι, από εκπροσώπους όλων των κομμάτων, απαλλαγμένων από ιδεοληψίες, φοβίες, εμμονές, κομματικές αντιπαραθέσεις και λοιπά παρόμοια σύνδρομα και εξαρτήσεις από το εξωτερικό, από οικονομικά κέντρα και προκαταλήψεις.

Πλαισιωμένους από ειδικούς επιστήμονες – διεθνολόγους, οικονομολόγους, στρατιωτικούς κλπ. – παγίας συνθέσεως, ασχέτως εκλογικής δυνάμεως και το οποίο θ’ ασχοληθεί επισταμένως και υπεύθυνα με το αντικείμενο που ο τίτλος του ορίζει.

― Η Βουλή, και εις απάντηση του casus beli (αιτία πολέμου), που η Τουρκική Βουλή έχει αποφασίσει σε περίπτωση που κάνουμε χρήση του δικαιώματός μας να επεκτείνουμε τα θαλάσσια σύνορά μας στα 12 ν.μίλια, να εκδόσει ψήφισμα (ηπιότερο εξ άλλου) με το οποίο θα τονίζεται πως: «Κάθε παραβίαση του εναέριου, χερσαίου, θαλάσσιου και υποθαλάσσιου κυρίαρχου χώρου της Ελλάδος, μετά από μία και μοναδική προειδοποίηση, ΘΑ ΠΛΗΤΤΕΤΑΙ». Και να πλήττεται!

Το ψήφισμα αυτό δεν θα δημοσιοποιηθεί απλώς, αλλά θα επιδοθεί με τις αναγκαίες διευκρινίσεις στον Ο.Ε.Η. – για να δούμε πόσο δικαιολογεί την ύπαρξή του και δεν την ευτελίζει υποτασσώμενος στις αξιώσεις κάποιων ισχυρών χωρών – στο ΝΑΤΟ για να τους επισημάνουμε ότι δεν μπορεί να στρουθοκαμηλίζει ούτε να παίζει το ρόλο του «πυροσβέστη» με νουθεσίες του τύπου «κοιτάξτε να τα βρείτε» κ.λπ., στην Ε.Ε. για να μάθει πως αν θέλει να μιλάει για «ευρωπαϊκές αξίες» και «ολοκληρώσεις» ΔΕΝ είναι δυνατόν ν’ ανέχεται κράτος-μέλος της να τελεί υπό κατοχή επί 46 χρόνια, παρά τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, και να συζητάμε με τον εισβολέας τσαμπουκαλή να γίνει μέλος της Ε.Ε.!!! Φτάνει η υποκρισία. Η ισχύς και τα συμφέροντα έχουν τα όριά τους.

Της πολιτικής προέχει η Ηθική, για τον Άνθρωπο των αξιών: Το λέει και ο ...τρισκατάρατος ο Μακιαβέλλι, για όσους δεν τον έχουν καταλάβει:

«Σκοτώνοντας τους συμπολίτες σου,
προδίδοντας τους φίλους σου (...) κ.λπ.,
μπορείς ν’ αποκτήσεις μιαν εξουσία,
αλλά όχι και τη δόξα 3.
 

Αλλά στου κουφού την πόρτα, στου δειλού, και του τυφλού τα ώτα τον τε νουν τα τ’ όμματ’ εί... βρόντα όσο θές.

Αυτός τα ξέρει όλα και τον εξέλεξε ο λαός! Αυτήν την τέχνη τη γνωρίζει καλά.


1. Ναπολέων Βοναπάρτης, σχολιάζοντας νουθεσία του Μακιαβέλλι προς κάθε ηγέτη, στον γνωστό «ΗΓΕΜΟΝΑ», εκδ. Σκαραβαίος, κεφ. 19, σελ.288 και κεφ. 23, σελ. 242.

2. Ο έντυπος και ηλεκτρονικός Τύπος της 31/3/2016 (η υπόθεση δίωξης των σωματοφυλάκων του μπήκε στο Αρχείο).

3. Μακιαβέλλι: Ο Ηγεμόνας σχολιασμένος από τον Ναπολέοντα, εκδ. Σκαραβαίος, κεφ. 8ο, σελ. 169. Ο Ναπολέων δεν το αποδέχεται (σχόλιο 4) και ο... Ερντογάν τον έχει διαβάσει πολλές φορές!

 

Αφήστε σχόλιο...

Διαφήμιση (2)

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Διαφήμιση (1a)

ebdomi-dimosiefseis

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 63 guests και κανένα μέλος