Επαίχθηκε και η τελευταία πράξη του δράματος και εκλέχτηκε η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως προβλεπόταν, με την πρώτη ψηφοφορία και με 261 ψήφους.

Τα τρία κόμματα του τρίτου μνημονίου εν αγαστή αρμονία!

Εθνική ομοψυχία, ηλιόλουστη ημέρα κλπ. «γιατί χαίρεται ο κόσμος...»; Γιατί, όπως είπαμε, συνετελέσθη τρανταχτή εθνική ομοψυχία, ώστε να μην υφίσταται έστω μια ακόμη υποψηφιότητα – να είναι μία και μοναδική η υποδειχθείσα, από τον Πρόεδρο της Ν.Δ., μοναδική γυναίκα άξια για το ανώτατο αξίωμα, που η επιλογή της, κατά δήλωση της ιδίας, «τιμά τη δικαιοσύνη» κ.λπ.

Στο περασμένο φύλλο της «7ης» είχαμε κρατήσει την προσωπική μας επιφύλαξη, για την επιλογή βλέποντας και τις πρώτες αντιδράσεις, αλλά και τη δική μας διαμόρφωση πρώτης γνώμης, από τη στάση που είχε κρατήσει στην εκδίκαση της υπόθεσης του ΕΕΤΗΔΕ (νυν ΕΝΦΙΑ) και παρεμφερείς αντιλαϊκές στάσεις σε θέματα μισθών, αναδρομικών, συνταξιοδοτικών κ.λπ. συντασσόμενη με τις απαιτήσεις των δανειστών και τις επιταγές των μνημονίων.

«Δίπλα στον Πάγκαλο η Αικ. Σακελλαροπούλου»

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η πρώην Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, «το όνομα της κας Σακελλαροπούλου θα γραφτεί στην ιστορία δίπλα στο όνομα του Θ. Πάγκαλου, για την υπόθεση Οτσαλάν»1.

Η Αικ. Σακελλαροπούλου συνέπραξε και συμπράττει, επιτέλεσε και επιτελεί τη σκοπιμότητα να παραδοθεί επί πίνακι το κεφάλι του Αλεξάντερ Βίννικ στη Γαλλία και τις ΗΠΑ (...).

Ποιος είναι όμως ο Αλ. Βίννικ;

Ρώσος πολίτης, εγκέφαλος της πληροφορικής και ένας εκ των πολλών διαχειριστών των ηλεκτρονικών «νομισμάτων» και συγκεκριμένα του Bitcoin, για το οποίο εξ όσων γνωρίζουμε, δεν υπάρχει καμμία νομοθετημένη απαγόρευση ηλεκτρονικής «κυκλοφορίας» του στην Ελλάδα.

Μ’ όλα ταύτα κρατείται «προσωρινώς» με αυστηρούς όρους κράτησης επί 30 μήνες, χωρίς να έχει απαγγελθεί κατηγορητήριο, και χωρίς να έχει καταδικαστεί για τίποτε, κατά βάναυση παράβαση του άρθ. 6 του Συντάγματος, ακόμη και της επιβαρυντικής περίπτωσης του έσχατου ορίου των 18 μηνών, της παραγράφου 4, που προστέθηκε με την αναθεώρηση του 2001.

Συνελήφθη πριν 30 μήνες (25.7.2017), όταν παραθέριζε στη Χαλκιδική με την οικογένειά του. Ζήτησαν την έκδοσή του η Γαλλία, οι ΗΠΑ και η Ρωσία. Το θέμα άπτεται σοβαρά και της εύθραυστης και περίπλοκης εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Αντί να τον παραδώσουμε στη χώρα προέλευσής του, τη Ρωσία, με την οποία έχουμε διαρρήξει τις σχέσεις μας κατ’ επανάληψη, χάριν των απαιτήσεων των ΗΠΑ, και των δυτικών συμμάχων μας εν γένει, η κυβέρνηση επέλεξε να τον παραδώσει πρώτα στη Γαλλία, μετά στις ΗΠΑ και μετά στη Ρωσία2, της οποίας είναι πολίτης.

Δεν σχολιάζουμε το θέμα Βίννικ, παρά μόνον γιατί εμπλέκεται το όνομα τής πανηγυρικά εκλεγήσας, αβασάνιστα, Προέδρου της Δημοκρατίας.

Από την συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Τρίτη (21.1.20) η πρώην Πρόεδρος της Βουλής και συνήγορος του Αλεξ. Βίννικ (Ζωή Κωνσταντοπούλου), με πλούσιο υλικό και πλήρη στοιχεία νομικών ενεργειών κλπ. προκύπτουν τα εξής συνοπτικά στοιχεία:

― Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»3 – που δεν έχει διαψευστεί από κανέναν – ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί την Αικ. Σακελλαροπούλου στο ΣτΕ, τον περασμένο Απρίλιο, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Του έκανε «τις καλύτερες εντυπώσεις» και «όταν του την πρότειναν ως υποψήφια» για Π.τ.Δ. «την έθεσε εξ αρχής στη short list» (στις πρώτες προτιμήσεις). Ποιος του την “πρότεινε”, αλήθεια;

Γυρίζει από το Μέτσοβο και λίγο πριν ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον για να συναντήσει τον Τραμπ, ο Πρωθυπουργός καλεί στο σπίτι του την Αικ. Σακελλαροπούλου, υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας.

«Ήταν μια συνάντηση ουσίας». «Ο Κύβος είχε ήδη ριφθεί». Ο Πρωθυπουργός, αναζητούσε τον κατάλληλο χρόνο για ν’ ανακοινώσει την απόφασή του, δίνοντας ταυτόχρονα στην Πρόεδρο του ΣτΕ λίγο χρόνο για να κλείσει κάποιες εκκρεμότητες στο Ανώτατο δικαστήριο», στο οποίο ήταν Πρόεδρος – και επιλογής Τσίπρα από τον Οκτώβριο του 2018(!) Θαυμάστε, σκεφθείτε...

― Εν τω μεταξύ, στις 19 Δεκεμβρίου 2019 ο Υπουργός Δικαιοσύνης εξέδωσε απόφαση έκδοσης του Βίννικ.2

― Την επομένη 20/12 η συνήγορος του Βίννιν, Ζωή Κωνσταντοπούλου καταθέτει αίτηση ακύρωσης της παραπάνω απόφασης του Υπ. Δικαιοσύνης.

― Ορίζεται δικάσιμος η 24η Μαρτίου 2020 ενώπιον του Δ΄ τμήματος του Σ.τ.Ε.

― Μ’ όλα ταύτα, με παρέμβαση της προέδρου του ΣτΕ, Αικ. Σακελλαροπούλου, την παραμονή των Χριστούγεννων 24/12 επισπεύδεται η υπόθεση και ορίζεται νέα δικάσιμος, δυόμιση μήνες νωρίτερα(!), στις 10/1/20. Η υπόθεση, με την παρέμβαση της Αικ. Σακελλαροπούλου (προέδρου του ΣτΕ) αφαιρείται από το αρμόδιο τμήμα και παραπέμπεται στην Ολομέλεια του Σ.τ.Ε. Διαγράφεται από το πινάκιο και αντικαθίσταται ο ορισθείς εισηγητής. Όλα αυτά υπενθυμίζουμε, με την παρέμβαση της Αικ. Σακελλαροπούλου ως προέδρου του ΣτΕ.

― Η συνήγορος Ζωή Κωνσταντοπούλου επιμόνως ζητάει να τις χορηγηθούν αντίγραφα του φακέλου της υπόθεσης και μετά από δύο διαδοχικές αρνήσεις της προέδρου του ΣτΕ, Αικ. Σακελλαροπούλου, τις παραδίδεται μόνο μέρος. Για τα υπόλοιπα απάντησε προφορικά η Πρόεδρος του ΣτΕ, στην Ζ. Κωνσταντοπούλου ότι «Δεν θα τα χορηγήσει, διότι κρίνει ότι δεν σχετίζονται με την υπόθεση, και δεν θα δώσει έγγραφη απάντηση!» Εμείς που δεν είμαστε δικαστές ή δικηγόροι, ρωτάμε: Αφού τα έγγραφα δεν σχετίζονται με την υπόθεση, πώς μπήκαν στο φάκελο;

Είναι κουραστικό να σας γνωστοποιήσω περισσότερα στοιχεία της υπόθεσης. Θεωρώ ότι δυστυχώς είναι δυσοίωνα, αλλά πάντως αρκετά για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

Λυπούμαι διότι δεν τιμούν διόλου την Δικαιοσύνη. Η «Δικαιοσύνη» δεν τιμάται με την «προαγωγή» των εκπροσώπων της ούτε στα έδρανα της Βουλής, ούτε στους πρωθυπουργικούς θώκους, ούτε στο Ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της Εκτελεστικής Εξουσίας. Η Δικαιοσύνη Τιμάται με την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση των πολιτών!

Και αποκτάται η εκτίμηση με την αντικειμενική και ανιδιοτελή δίκαιη κρίση! Χωρίς μεθοδεύσεις, χωρίς σκοπιμότητες, χωρίς φόβο, προκαταλήψεις, ιδεοληψίες, πάθη...

Τα γράφω όλα αυτά, γιατί «αύριο», στη θέση του Αλεξάντερ Βίννιν μπορεί να βρεθείτε εσείς και πιθανότατα εγώ. Για σκεφθείτε ένα Γκουαντάναμο!

 

Τα γράφω όλα αυτά, αντί διθυράμβων, διότι
«η Δημοσίεσις είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης»
Ιακ. Μάγερ.

 


1. Ο Πάγκαλος, παρέδωσε τον αρχηγό των Κούρδων Οτσαλάν, με έναν ντροπιαστικό τρόπο για την Ελλάδα και για την δικαιοσύνη.

2. Απόφαση της Δικαιοσύνης, αρθ. 92735 οικ. ΦΕΑ 1793 & 1795/19.12.2019.2.

3. Πρώτο Θέμα, Γρ. Τζιοβάρας 20/1/2020.

 

Κώστας Βενετσάνος 

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 66 guests και κανένα μέλος