αν ο λαός σκεπτόταν ψύχραιμα και γνωρίζοντας...

«Ισχυρός όχλος εστίν, ουκ έχει δε νουν»       Μένανδρος

Καλά, αν βρισκόμαστε ακόμη υπό την επήρεια της «ομαδικής ψυχολογίας», των όχλων ή των μαζών, αν προτιμάται, μάλλον χάνουμε το χρόνο μας· εγώ για να γράψω τις σκέψεις μου, κι εσείς για να μου κάνετε την τιμή να τις διαβάσετε!

Και ξέρετε, υπό την επήρεια “της ψυχολογίας των όχλων”, που λέει ο Gustave Le Bon ενδέχεται να βρεθούν όλοι οι άνθρωποι. Μη φαντάζεστε τίποτε άξεστους, αγράμματους και τα παρόμοια. Μπορεί μια ομάδα επιστημόνων (π.χ. γιατρών, δικηγόρων), κάτω από ορισμένες συνθήκες να μετατραπεί σε μάζα που αποκτά τη δική της υπόσταση, τα δικά της ομαδικά συναισθήματα, τη δική της ψυχολογία, ανεξάρτητα από την ατομική διάθεση ή ιδιοσυγκρασία.

Κακά τα ψέματα, στις ευρωεκλογές – μην τα ξαναλέω – ψηφίσαμε ακριβώς υπό την επίδραση της ομαδικής ψυχολογίας, δύο κυρίως ομάδων. Της πρώτης και κυρίαρχης, «να φύγει αυτή η “αριστερή” κυβέρνηση του Τσίπρα» που είχε μάλιστα το θράσος να συνεργαστεί με τον ... “αποστάτηΠαν. Καμμένο.

Αυτός ήταν ο καημός και η πικρία των νεοδημοκρατών (Η ηγεσία, βέβαια, είχε και έχει το μυαλό της στο κεχρί – τα οφέλη της εξουσίας).

Η άλλη ομάδα, το αντίθετο: Να μην ξαναγυρίσει η δεξιά και μάλιστα του Κυρ. Μητσοτάκη.

Αυτά, αυτές οι τοποθετήσεις δεν έγιναν με ψύχραιμη σκέψη, γιατί στο τρίτο μνημόνιο – το ΟΧΙ στα μέτρα των «θεσμών», που αποφάσισε ο λαός στο δημοψήφισμα του ’15, η Ν.Δ. ψήφισε ΝΑΙ.

Κι όχι μόνον αυτό, αλλά πίεζε, μαζί με το «Ποτάμι» και το ΠΑΣΟΚ, την κυβέρνηση να τα δεχθεί!...

Έτσι, αν ο λαός σκεπτόταν ψύχραιμα και γνωρίζοντας αποδεδειγμένα ποιος τον φτωχοποίησε και τον χρέωσε (32% στο όριο της φτώχειας και της κοινωνικής περιθωριοποίησης),

― ποιοι έκλεισαν με την πολιτική τους 300.000 επιχειρήσεις,

― ποιοι «εξόρισαν» 500.000 μορφωμένος και σπουδαγμένους νέους μετανάστες, και δημιούργησαν 1 εκατομμύριο επίσημους άνεργους,

― ποιοι έβαλαν το «χαράτσι» του ΕΝΦΙΑ κι όπως αλλιώς λεγόταν, θα έβλεπε ότι ΠΑΣΟΚ – Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, δεν διαφέρουν σε τίποτα στην οσφυοκαμψία μπροστά στους «εταίρους» και η μόνη τους διαφορά είναι στις αποχρώσεις!...

Και τι να ψηφίσω;

«... Και τι να ψηφίσω; Αυτούς που δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους»; Είναι το μόνιμο και μοναδικό ερώτημα, που αντιμετωπίζω στα επιχειρήματά μου. Δεν μιλάω για το Κ.Κ.Ε. ή τη Χ.Α. Αυτούς «τους ξέρει η μάνα τους», αλλά οι μεν είναι «φασίστες» οι δε κομμουνιστές, πράγμα που σ’ ορισμένους δημιουργεί φλύκταινες. Κομμουνιστές αλλά... “σεβαστοί”... όσο διατηρούνται σε χαμηλά ποσοστά, έτσι που το διψήφιο ποσοστό να είναι άπιαστο όνειρο.

Για τους άλλους, τους ...”φασίστες” - δεν ξέρω τι καπνό φουμάρει η ηγεσία τους, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν δέχομαι πως 500 χιλιάδες Έλληνες είναι φασίστες! Εξ άλλου, με την υπερευαίσθητη κριτική και ψυχολογική πίεση που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ωφέλησε τη Ν.Δ., γιατί ένα 4% περίπου που έχασε η Χ.Α. δεν πήγε στον Βελόπουλο, αλλά στη Ν.Δ., λόγω παλιάς συγγένειας. Τώρα έγινε κρυφή πανστρατειά με την “αποστρατεία”.

Τέλος πάντων...

Αλλά τι θα γίνει μ’ αυτούς που «δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους;» Κατ’ αρχήν ορισμένους τους ξέρει. Δεν ξέρει την Κωνσταντοπούλου και το Λαφαζάνη; Δεν ξέρουν τον Βαρουφάκη και τον Καζάκη; Κατ’ αρχήν ο Δ. Καζάκης και το Ε.ΠΑΜ. δραστηριοποιημένος από το 2010 είναι το πιο οργανωμένο «μικρό» κόμμα, με δίκτυο οργάνωσης σε όλη την Ελλάδα.

Ύστερα, πώς να τους ξέρει «η μάνα τους;» Εχουν πρόσβαση στα κανάλια;

Αν θέλετε λοιπόν «ηγέτες» προβεβλημένους, υπάρχει ο...Αντετονκούμπο, η Μενεγάκη και οι άλλοι τηλεοπτικοί αστέρες.

Πώς να μάθετε;

― Πήγατε σε καμιά συγκέντρωσή τους; Ο Καζάκης το 2011 είχε κάνει μία ομιλία, με στοιχεία ουσίας, στη Βούλα με πάνω από 400 συμμετέχοντες, μετά από πρόσκληση της ΣΠΙΘΑΣ ΒΒΒ.

― Διαβάσατε κανένα βιβλίο τους;

Αυτοί λοιπόν οι «μικροί» έχουν ένα δίκιο κι ένα άδικο. Έχουν δίκιο που δεν τους παρακολουθείτε και θέλετε «μεγάλη ομάδα», κι έχουν ένα άδικο που δεν ενώνονται πάνω σε δυο βασικά σημεία που συμφωνούν, όπως είχε κάνει το ΕΑΜ στην Κατοχή: «... να διώξουμε τον εχθρό... (...) κι όποιος συμφωνεί «ασχέτως παρελθόντος κι ασχέτως οραμάτων μέλλοντος».

Αυτό προσπαθώ εδώ και 3-4 χρόνια τώρα με τη γραφίδα μου και τις επαφές μου. Γιατί και τώρα έχουμε μια ιδιότυπη κατοχή! Ύπουλη και καμουφλαρισμένη και γι’ αυτό χειρότερη. Γι’ αυτό και θα συνεχίσω κι εγώ μ’ όλες μου τις δυνάμεις να την πολεμάω, αλλά κυρίως θα εντείνω τις προσπάθειές μου να συνενωθούν οι διάσπαρτες υγιείς δυνάμεις της πατρίδας μας.

Για το λόγο τούτο αποφάσισα να διευρύνω τα «οχυρά» μου, προσθέτοντας στο δημοσιογραφικό λόγο, την πολιτική δράση, αποδεχόμενος την πρόταση του Δημήτρη Καζάκη να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο του Ε.ΠΑ.Μ., στην εκλογική περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, ως υποψήφιος Βουλευτής.

Εγώ διατέθηκα. Εναπόκειται τώρα σ’ εσάς, τουλάχιστον σ’ εκείνο το κομμάτι του λαού που απορρίπτει τα μνημονιακά κόμματα, που έχει απαξιώσει την πολιτική και τα κούφια μπλα-μπλα, ν’ αντιδράσει θετικά και δημιουργικά και να κάνουν την ανατροπή.

Τους διαβεβαιώ ότι δεν θα διαψευστούν οι προσδοκίες τους. Η αξιοπιστία μου είναι η δύναμή μου.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 304 guests και κανένα μέλος