Αύριο αποφασίζουμε κατ’ ουσίαν για το μέλλον της Ελλάδος

Tί έχουμε αύριο 26 Μάη;

Κατά μία άποψη, αυτή της Ν.Δ κυρίως, μιας και εκφράστηκε ξεκάθαρα από τον αρχηγό της Κυρ. Μητσοτάκη – έχουμε το Α’ ημίχρονο των περιπόθητων εθνικών εκλογών, που προσδοκά να φύγει αυτή η κυβέρνηση και να έρθει η δική του. «Το μυαλό του στο ...κεχρί», που λέει ο λαός.

Κατά μία άλλη άποψη, αυτή του ΣΥΡΙΖΑ – της «πρώτης φοράς αριστερά», κυβέρνησης – «Ν’ αλλάξουμε την Ε.Ε.» και ν’ αντισταθούμε «στους ακροδεξιούς, τους φασίστες και τους «εθνικιστές».

Και οι δύο παραπάνω θέσεις είναι παραπλανητικές: Παραπλανούν και αποπροσανατολίζουν το λαό, που δεν έχει εκπαιδευτεί να ερευνά και να κρίνει!

Το σύστημα ΔΕΝ τον έχει μάθει να είναι πολίτης (...μετέχειν κρίσεως και αρχής)1, αλλά πελάτης, στον οποίον πουλάει υποσχέσεις, προσδοκίες, «διορισμούς» και μεταθέσεις, μειώσεις φόρων και αυξήσεις απολαυών και εισπράττει πολύτιμες αλλά απερίσκεπτες ψήφους οπαδών «γαύρων» και «βαζέλων»!

 

Αύριο, λοιπόν, εκτός από τις Τοπικές, «αυτοδιοικητικές» εκλογές, ψηφίζουμε για το Ευρωκοινοβούλιο. Αποφασίζουμε κατ’ ουσίαν για το μέλλον και την πορεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Ε.Ε,.) και κατ’ ακολουθίαν της Ελλάδος, της πατρίδας μας! Μας τα είπε κανείς αυτά; Έγιναν επ’ αυτής της ουσίας συζητήσεις; Αν θα εκλεγεί ο ένας χαμογελαστός συζητάνε ή ο άλλος· και πάλι «ο νους τους στο κεχρί»!

Α, να μην τον αδικούμε· ο μόνος που μίλησε ξεκάθαρα, απ’ ότι αντιληφθήκαμε ήταν ο Θεοδωράκης, ο ποταμίσιος! Είπε, ψηφίζουμε «για να δημιουργήσουμε τις «Ενωμένες Πολιτείες Ευρώπης (Ε.Π.Ε.)» και να διαλύσουμε, κατ’ ουσίαν, τα κράτη-έθνη, μετατρέποντάς τα σε «χώρες» - έχετε προσέξει πόσο συχνά λέγεται, «η χώρα μας», «οι ευρωπαϊκές χώρες», η τάδε χώρα... το μεγάλο χωράφι, δηλαδή.

Αύριο, λοιπόν αποφασίζουμε, χωρίς να μας το πούνε ξεκάθαρα, αν αυτό το μόρφωμα της Ευρώπης που κυοφορείται εδώ και 68 χρόνια, θα γεννήσει ένα τέρας γραφειοκρατικού εργαστηρίου, που θα σκοτώσει τους δημιουργούς του ― τα κράτη - έθνη της Ευρώπης, ή αν με τη σωστή αντίδρασή μας, αλλάξουμε αυτή την καταστρεπτική ρότα του εγχειρήματος που άρχισαν κάποιοι οραματιστές(;) πριν δυο γενιές.

Η κατεύθυνση που πρέπει να πάρει η Ε.Ε. αν θέλει να πετύχει και να προσφέρει στους λαούς της, πρέπει πριν απ’ όλα να στηρίζεται στην ειλικρίνεια και στην καλή πρόθεση. Όχι σε ηγεμονικές διαθέσεις.

Η Ε.Ε. ΔΕΝ πρέπει, σε καμιά περίπτωση, να μετατραπεί σε ομοσπονδία ετεροβαρούς ενώσεως και καθυποτάξεως των μικρών κρατών, στα μεγάλα, δια της μεθόδου της εξαπάτησης, της εξαγοράς των εκβιασμών και των πιέσεων. Μεθοδεύσεις εκτός αμφισβητήσεως, διότι τα έχουμε υποστεί όλα τα παραπάνω, ιδιαίτερα τα τελευταία δέκα χρόνια.

Για να βεβαιωθούμε γι’ αυτά, εκτός απ’ τις εμπορικές μας μνήμες, να δούμε και ορισμένα στοιχεία:

 

Η Ελλάδα οφελήθηκε οικονομικά από την Ε.Ε.;

Παρ’ όλα τα Μεσογειακά Προγράμματα (Μ.Ο.Π.), παρ’ όλα τα «πακέτα Ντελόρ» κ.ά. Πακέτα, ΕΣΠΑ κι όλα αυτά τα δολώματα, από τα οποία ωφελήθηκαν ιδιαιτέρως ορισμένοι, η ελληνική οικονομία βλάφτηκε ανεπανόρθωτα ίσως.

Η πρωτογενής παραγωγή και ιδιαίτερα η γεωργία μειώθηκε. Το γεωργικό εμπορικό ισοζύγιο, από 760 εκατομμύρια ευρώ πλεόνασμα το 1980, μειώθηκε σε 4 δις € έλλειμμα το 2014.

Δηλαδή η Ελλάς μετατράπηκε από εξαγωγέας αγροτικών & κτηνοτροφικών προϊόντων, σε εισαγωγέα.

Το 1981 υπήρχαν περίπου 1.000.000 αγροτικά νοικοκυριά, ενώ τώρα υπολογίζονται στις 640.000, δηλαδή μειώθηκαν κατά 36% και με την εφαρμογή του μητρώου αγροτών, υπολογίζεται ότι θα προοριστούν κάτω των 300.0002.

Και για να δούμε πόσο επλήγησαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, («η ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας»), με τις ιδιωτικοποιήσεις και το κλείσιμο του συνόλου σχεδόν των συνεταιριστικών μονάδων μεταποίησης αγροτικών προϊόντων – όχι ότι λειτουργούσαν και αυτές ιδανικά – φτάσαμε, οι δέκα μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό να έχουν το 63% των κερδών από τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, όπως λέει η ίδια μελέτη, στην οποία παραπέμπουμε.

Στον τομέα δε των ειδών διατροφής, το 84% το διακινούν 10 αλυσίδες υπέρ αγορών (super market), ως επί το πλείστον ξένων συμφερόντων.

Τα ίδια και χειρότερα είναι στη βιομηχανία, στη βιοτεχνία και στο εμπόριο, να μη σας ζαλίζω άλλο με νούμερα.

Μόνο στον τουρισμό πάμε καλύτερα και καλά κάνουμε, αλλά αυτό είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο που θα μας απασχολήσει στο μέλλον, γιατί τα έσοδα (εισροές), δημιουργούν αναγκαστικά, άμεσα και παρεπόμενα έξοδα (εκροές), που αποφεύγουν να μας τα πουν.

Μα το κυριότερο που ζημίωσε η πατρίδα μας, είναι πως το κράτος μας, όπως και άλλα κράτη, έχασαν και χάνουν σταδιακά την κρατική τους οντότητα και μετατρέπονται σε «περιφέρειες» της γερμανικής Ευρώπης!

Σ’ αυτό ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ.

Θέλουμε την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ μας. Θέλουμε τη συνεργασία ανεξάρτητων κρατών και Λαών. Θέλουμε την ειρήνη και τη φιλία. ΔΕΝ τη βλέπουμε στις συνενώσεις που οδηγούν υποτέλεια. ΔΕΝ θέλουμε ομοσπονδία!

 

Τι σημαίνει ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ;

 Στη συνομοσπονδία κρατών, διατηρείται η κυριαρχία και ανεξαρτησία τους. Υπάρχει δέσμευση μόνο ως προς τον προσυμφωνημένο σκοπό.

Ομοσπονδία κρατών σημαίνει ότι τα ομόσπονδα κράτη αποδέχονται να χάσουν μέρος της κυριαρχίας τους, υπέρ της ομοσπονδίας, όπου συνήθως υπάρχει ένα ανώτερο και ισχυρότερο κράτος – στρατιωτικά ή οικονομικά, συνήθως και πληθυσμιακά – και άλλα υποδεέστερα κράτη. Αυτό ακριβώς επιδιώκουν όσοι θέλουν να μετατραπεί η Ε.Ο.Κ. που έγινε Ε.Ε., σε Ε.Π.Ε. (Ενωμένες Πολιτείες Ευρώπης)3.

Αυτό που προσφωνούσε προς τον νεοεκλεγέντα τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, η Πρόεδρος της Βουλής Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη4: «Στις μέρες σας θα μειωθεί η εθνική κυριαρχία...»

Ρεζίλι! Ρεζίλι για τη Βουλή, για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για το λαό! (για τον τελευταίο υπάρχουν κάποια ελαφρυντικά).

Αύριο ο λαός ΔΕΝ θα έχει ελαφρυντικά όταν ψηφίσει κόμματα5 που επιδεικνύουν αυτή την ομοσπονδιοποίηση, «ολοκλήρωση» την έχουν βαφτίσει, της Ε.Ε. θα είναι υπεύθυνος για την υποτέλεια που θα υποστεί ο ίδιος, με τη «θέληση» του και για το αίμα που πιθανότατα θα χυθεί «αύριο», των παιδιών του.

Τώρα, παρά ποτέ η ψήφος είναι «σφαίρα» κατά του μέλλοντος της πατρίδας μας.

―――――――

  1. Αριστοτέλης: «ΠΟΛΙΤΙΚΑ»
  2. Ηλία Κάνταρου: Εισήγηση σε προσυνεδριακή διημερίδα της ΝΑΡ (7.10.17).
  3. Δ. Βεζανή: Γενική Πολιτειολογία, Μέρος Γ, τ.β. σελ. 72.
  4. ΕΒΔΟΜΗ: 19/3/2012 (video)
  5. Αυτά τα κόμματα είναι κυρίως, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ
Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 192 guests και κανένα μέλος