Ένα καθαρώς εθνικό ζήτημα  είναι ανεπίτρεπτο να εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα

Ανοιχτή Επιστολή του πολίτη Κώστα Βενετσάνου

Προς τους:

- Πρωθυπουργό

- Αρχηγούς αξιωματικής αντιπολίτευσης και λοιπών κομμάτων

- Βουλευτές της Ελληνικής Βουλής

Εκπρόσωποι του Λαού, Εκπρόσωποι των Ελλήνων πολιτών

Εθελοτυφλεί όποιος δεν βλέπει πως ένα πολύ μεγάλο μέρος του λαού καταφανώς διαφωνεί και βρίσκεται σε αναστάτωση, για την επικείμενη κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Και τούτο διότι ένα καθαρώς εθνικό ζήτημα είναι ανεπίτρεπτο να εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα, ή κομματικά, ή ιδεολογικές αγκυλώσεις, καλείσθε λοιπόν, χωρίς υποκρισίες, χωρίς ιδιοτελείς υπολογισμούς, χωρίς επικοινωνιακά πολιτικά παιχνίδια, χάριν στοιχειώδους δημοκρατικής ευαισθησίας και συνεπείας λόγων και έργων, ν’ αποφασίσετε άμεσα την προκήρυξη δημοψηφίσματος με ερώτημα αν συμφωνεί ή όχι, ο λαός με τη συμφωνία των Πρεσπών, για το κράτος των Σκοπίων, που εκ του πονηρού επιμένει να χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία» ή έστω παράγωγά του, όπως οι ίδιοι οι Αμερικανοί έχουν διακοινώσει (επίσημο έγγραφο Υπ. Εξωτερικών ΗΠΑ Stettinius αρ. πρωτ. 868614/26.12.1944):

«Η αμερικανική Κυβέρνηση θεωρεί δημαγωγία (δηλ. Απάτη) την ύπαρξη «μακεδονικού έθνους» και «μακεδονικής συνείδησης· (...) που στόχο έχουν την απόσπαση τμήματος της Ελλάδος».

Θεωρώ απαράδεκτη και ετεροβαρή τη Συμφωνία να προβλέπεται δημοψήφισμα – που πραγματοποιήθηκε – για τους πολίτες της FYROM και ν’ αποσιωπάτε, ως υποκρυπτόμενη ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ, για τους Έλληνες. Εκτός και θεωρείτε τους Έλληνες ανώριμους πολιτικά ή παρορμητικούς, σ’ αντίθεση με τους άλλους λαούς.

Κι ακόμη στο άρθρο 1, παράγραφος 4, εδάφιο ζ προβλέπεται πως «το πρώτο μέρος (η Ελλάς) θα κυρώσει χωρίς καθυστέρηση την παρούσα Συμφωνία».

Θεωρώ απαράδεκτη «εντολή» του Νίμιτς και των αντισυμβαλλόμενων τον όρο, «θα κυρώσει» - η ορθή διατύπωση θα ήταν, «θα φέρει προς κύρωση» - το δε «χωρίς καθυστέρηση», δεν μπορεί ν’ αποκλείει τις αναγκαίες δημοκρατικές διαδικασίες (όχι κομματικές αψιμαχίες – δεν υιοθετώ τον όρο «κοκορομαχίες»), διαδικασίες ενημέρωσης επί των όρων της συμφωνίας, ανταλλαγής απόψεων και διαβούλευσης και εν τέλει ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ.

Δημοψήφισμα λοιπόν, γιατί η ωριμότητα και η δημοκρατική συνείδηση δεν μπορεί ν’ αντιμετωπίζονται κατά περίπτωση: Δηλαδή για την εκλογή σας, επί πάντων των αιρετών, είναι ώριμος ο λαός, ενώ για να εκφράσει άποψη σ’ ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα που θίγει την αξιοπρέπειά του, τη συνείδησή του το εθνικό του φρόνημα, να θεωρείται ότι είναι ανώριμος.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 219 επισκέπτες και κανένα μέλος