Την περασμένη εβδομάδα ένιωσα αυθόρμητα ένα έντονο, πηγαίο, όσο και παράξενο αίσθημα: θέλησα να ‘μουνα Τούρκος!!!
Αν ήμουνα Τούρκος, θα ‘μουν υπερήφανος για την ηγεσία μου, για την εξωτερική πολιτική της χώρας (μου), για τη δύναμη και το σεβασμό που εμπνέει η πατρίδα (μου) στους ισχυρούς της γης....

Θέλησα να ‘μουν Τούρκος!…


Την περασμένη εβδομάδα ένιωσα αυθόρμητα ένα έντονο, πηγαίο, όσο και παράξενο αίσθημα: θέλησα να ‘μουνα Τούρκος!!!

Αν ήμουνα Τούρκος, θα ‘μουν υπερήφανος για την ηγεσία μου, για την εξωτερική πολιτική της χώρας (μου), για τη δύναμη και το σεβασμό που εμπνέει η πατρίδα (μου) στους ισχυρούς της γης.

Θα ένιωθα για ακόμα μια φορά ψυχική ευφορία!

Τι κι αν δεν θα ΄χα ένδοξη πολιτισμική ιστορία, τι κι αν δεν είχα φιλόσοφους, τραγικούς, επικούς και λυρικούς ποιητές, μαθηματικούς, καλλιτέχνες. Εξ’ άλλου, όπως μ’ έχουν κάνει να πιστέψω, κι ο Ομηρος δικός μας ήταν! Βέβαια…

Μήπως κι ο Αλέξανδρος ήταν Ελληνας; Μακεδόνας ήταν, Σκοπιανός!!! Στρατηλάτες πάντως είχα. Μέχρι τη Βιέννη είχαμε φτάσει. Τώρα αν ήμασταν λίγο σκληροί… ήταν οι εποχές. Για τα σχετικώς πρόσφατα… υπερβολές. Εξ’ άλλου αυτά έχει ο πόλεμος! Ασκήσαμε τα νόμιμα δικαιώματά μας στη Κύπρο. Τι εγγυήτρια δύναμη θα ‘μασταν, στα λόγια; Απ’ την άλλη, είχαμε μουδιάσει. Από το 1922 είχαμε να πολεμήσουμε!

Το ότι δεν πήραμε μέρος στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, ε, δεν μας επιτέθηκε κανένας. Εξ’ άλλου το είδαμε έξυπνα το πράγμα. Το ζυγίσαμε από δω, το είδαμε από κει και στο τέλος, βρε τζάνεμ, πήγαμε με το νικητή! Είχαμε πάρει το μάθημα από τον Α’ παγκόσμιο πόλεμο, που λίγο έλλειψε να την πατήσουμε. Απόδειξη ότι ενεργήσαμε σωστά είναι ότι δεν μας κράτησαν κακία, ούτε οι Αγγλοι ούτε οι Αμερικάνοι, που μας έβαλαν αμέσως στο ΝΑΤΟ. Γι’ αυτό κι ο πολυχρονεμένος μας Πρόεδρος πήγε να το διαλύσει.

Θέλετε κι άλλη απόδειξη. Στην ομιλία του ο Μπαράκ Ομπάμα στην τουρκική εθνοσυνέλευση, την περασμένη Δευτέρα ούτε που τον θυμήθηκε τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Θυμήθηκε όμως τον πρώτο!

«Στο τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Τουρκία θα μπορούσε να είχε υποκύψει στις ξένες δυνάμεις που προσπαθούσαν να διεκδικήσουν τα εδάφη της ή να αναστήσουν μία αρχαία αυτοκρατορία(!)

Απελευθερωθήκατε από τον ξένο έλεγχο και ιδρύσατε μία δημοκρατία που απολαμβάνει του σεβασμού ολόκληρου του κόσμου. Υπάρχει μια απλή αλήθεια σε αυτή την ιστορία: η Τουρκική Δημοκρατία είναι δικό σας επίτευγμα. Δεν επιβλήθηκε από κάποια εξωτερική δύναμη ούτε ήρθε χωρίς αγώνα και θυσίες» είπε ο Μπαράκ Ομπάμα.

“Ξέχασε” βέβαια κάποιες μικρολεπτομέρειες:

“Ξέχασε” δηλαδή ότι στον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο στο στρατόπεδο των ξένων δυνάμεων ήταν και οι ΗΠΑ – σύμμαχος της Αντάντ και της Ελλάδας. Ξέχασε ακόμη ότι στις “θυσίες” περιλαμβάνονταν εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες άμαχοι, που σφαγιάστηκαν και ξεσπιτώθηκαν και ξεριζώθηκαν από τα πατρογονικά τους εδάφη! Ηταν και 1,5 εκατομμύριο Αρμένιοι. Ηταν και οι Πόντιοι!...

Θυμήθηκε όμως ότι: «Το μεγαλείο της Τουρκίας είναι ότι βρίσκεται στο κέντρο των πραγμάτων. Η θέση της δεν είναι στο σημείο όπου χωρίζεται η Δύση από την Ανατολή, αλλά εκεί που ενώνονται».

Αυτά τα είπε για να πιέσει ακόμη περισσότερο τους Γάλλους, τους Γερμανούς και τους άλλους Ευρωπαίους, να δεχθούν ασθμένως την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Προσπάθησε προφανώς να αποπροσανατολίσει τους Ευρωπαίους από το πρόβλημά τους, την αποδυνάμωση δηλαδή της Ε.Ε. ή και τη διάλυσή της ακόμη.

Γι’ αυτό τους διαμήνυσε από την τουρκική εθνοσυνέλευση ότι: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν σθεναρά την υποψηφιότητα της Τουρκίας στην Ε.Ε…. σας ενώνουν, είπε απευθυνόμενος προς Ευρωπαίους και Τούρκους, αιώνες ιστορίας, πολιτισμού και εμπορίου»(!)

(Μας ενώνουν ή μας χωρίζουν; Καλά το “εμπόριο”, αλλά “ιστορία και πολιτισμός;”)

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι οι ΗΠΑ κόπτονται όχι μόνο να εγκαταστήσουν ένα γερό προγεφύρωμα ελέγχου της Μέσης και εγγύς Ανατολής, στην Τουρκία, αλλά να μπάσουν κι ένα Δούρειο Ιππο στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Κι αυτό δεν είναι δική μου «φαντασίωση» ή «φοβία». Ας θυμηθούμε τι είπε ο Ντε Γκολ, το 1966, για το ΝΑΤΟ (μιας και γιόρτασε τα εξηκοστά γενέθλιά του): «Το ΝΑΤΟ είναι ο Δούρειος Ιππος της Αμερικής στην Ευρώπη». Κι αυτό είναι!

Συμβαίνει και στα καλύτερα “σπίτια” στο μάναντζμεντ. Σε μια πολυεθνική, ανταγωνιστική (εχθρός) είναι οι ανταγωνίστριες εταιρείες, αλλά και μέσα στο “σπίτι”, εχθρός είναι και ο συνάδελφος κι ο προϊστάμενος και ο υφιστάμενος που αλληλοϋποβλέπονται. Ας βλέπουν λοιπόν και οι Ευρωπαίοι τι τους περιμένει και πού το πάνε οι Αμερικανοί. Ευτυχώς που υπάρχει και ο Σαρκοζί!

Το παζάρι που έκανε ο Αμπντουλάχ Γκιουλ απέφερε καρπούς (φανερούς αλλά και αφανείς).

Πώς να μην ήμουνα λοιπόν υπερήφανος, αν ήμουν Τούρκος!

Ακόμα κι ο Δανός Ράσμουσεν (Γενικός Γραμματέας πλέον του ΝΑΤΟ) αναγκάστηκε σε δήλωση μετανοίας περίπου, για τις θέσεις που είχε πάρει για τα σκίτσα του μεγάλου προφήτη. Υποσχέθηκε να κλείσει και τον τηλεοπτικό σταθμό των Κούρδων στη Δανία. Όλα τα κέφια τους τα κάνουν.

Τους τα κάνουν γιατί οι Τούρκοι ξέρουν να κάνουν πρακτική, αποφασιστική και ομόθυμη εθνική πολιτική.


Τώρα που είμαι Ελληνας, γιατί να καμαρώνω; Για τον ηρωισμό μας στην Αλβανία και το Ρούπελ; Οσο τους βόλευε μας θαύμαζαν και μας “φούσκωναν”  με ωραία μεγάλα λόγια. Μετά «πέσαμε μπουνταλάδικα στο σακί» του Τσόρτσιλ και φάγαμε τις σάρκες μας.

Ηρθε και η προδοσία της Κύπρου, πανταχόθεν.

Φουντώσανε και τα λαμόγια σ’ όλες τις κλίμακες και σήμερα είμαστε έρμαια των επιβεβλημένων έξωθεν στρατιωτικών δαπανών και των δανειστών… Α’ μας γλύκανε ο Αμερικανός Πρόεδρος με τις κοινές ιστορικές εμπνεύσεις και… τη σχολή της Χάλκης!


Είδα δίπλα στον Ομπάμα τον Καραμανλή – που τον απασχολούσε ο Παυλίδης και τα οικονομικά μας – κι έπαθα κατάθλιψη!

Και τα Σκόπια, «Μακεδονία» τα ‘πε ο Ομπάμα! Και για την Κύπρο, να τα βρουν μεταξύ τους «οι δύο ηγέτες»…


Αστα  να πάνε στο διάβολο…


Ε, μωρέ Ελληνες, μόνοι μας είμαστε, μωρέ! Ας αφήσουμε τις λαμογιές και τα βολέματα κι ας δούμε τι ιστορία και τι καθήκον μας βαραίνει κι ας ενωθούμε!

Μόνοι μας είμαστε και μόνο ευκαιριακούς συμμάχους έχουμε. Σήμερα έχουμε τους Γάλλους και τους Ρώσους κι όποιους άλλους. Αύριο άλλους.

Αν είμαστε ενωμένοι, σοβαροί, υπερήφανοι - πράγμα που δικαιούμαστε - και αποφασιστικοί, θα είμαστε και σεβαστοί.

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 617 επισκέπτες και κανένα μέλος