Τα Σκόπια πέτυχαν, με την υπερψήφιση της πρότασης του Πρωθυπουργού τους, Ζάεφ, για αποδοχή της Συνταγματικής αναθεώρησης, όπως αυτή ορίζεται στη Συμφωνία των Πρεσπών, πέτυχαν περηφανή νίκη, έναντι των Αθηνών!

Οργιο Εξωτερικής παρέμβασης

Με την εξασφάλιση των δύο τρίτων, που ορίζει το Σύνταγμά τους, δηλαδή 80 βουλευτών, πέρασε η πρόταση Ζάεφ. Το ότι του έλειπαν 7-8 βουλευτές από την «κωλοτσέπη» - όπου συνηθίζεται να τοποθετούνται οι βουλευτές στην δυτικού τύπου κοινοβουλευτική «Δημοκρατία» - μέχρι την τελευταία στιγμή, ξεπεράστηκε όπως συνηθίζεται με εσωτερικές και διεθνείς πιέσεις, εκβιασμούς και συναλλαγές. Από τις καταγγελίες που έγιναν από το Γραμματέα του Αντιπολιτευόμενου κόμματος Ιγκόρ Γιανούσεφ, φαίνεται ότι κάποιοι γλύτωσαν τις ποινικές διώξεις και κάποιοι ίσως και οι ίδιοι έγιναν αρκετά πλουσιότεροι, με κατά κεφαλήν κόστος εξαγοράς, όπως καταγγέλθηκε, 250 χιλιάδες έως 2 εκατομμύρια ευρώ! Όπως συμπτωματικά, τρεις βουλευτές που κρατούνταν στις φυλακές και δύο στον ανακριτή αφέθηκαν ελεύθεροι την ημέρα της ψηφοφορίας.

Όσον αφορά τον χρηματισμό, η όλη υπόθεση κόστισε 5 – 10 εκατομμύρια μόνο. Δεν γνωρίζω ποιος πλήρωσε, ούτε με ενδιαφέρει στο παρόν. Αν δηλαδή είναι ένας Σόρος, κάποιος διεθνής οργανισμός, όπως το ΝΑΤΟ ή η Ε.Ε., ή κάποιο κράτος, από τα μυστικά κονδύλια που διαθέτει για «ενισχύσεις» φίλων και συμμάχων και εξαγορές συνειδήσεων. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις ισχύει το cherchez la fame (κυριολεκτικά, αναζητήσατε τη γυναίκα, για τις αστυνομικές υποθέσεις), δηλαδή εκείνος που οφελείται γεωστρατηγικά και οικονομικά.

Τι πέτυχαν όμως οι Σκοπιανοί Νοτιοσλαύοι (όχι δα και «Μακεδόνες»). Την πιθανότατη είσοδό τους στο ΝΑΤΟ! – μεγάλο επίτευγμα το ζέψιμο στο ζυγό του ΝΑΤΟ1. Kι εδώ οι Σκοπιανοί αποδεικνύονται και αγνόμωνες προς τη Ρωσία, που έσπευσε από τους πρώτους να τους αναγνωρίσει ως “Μακεδονία”, πριν από 26 χρόνια - επί Γιέλτσιν...

Το δεύτερο, ν’ αρχίσει η ενταξιακή διαδικασία της ...”Μακεδονίας” στην Ευρωπαϊκή Ένωση (.Ε.Ε.). Άλλο «μεγάλο» επίτευγμα κι αυτό! Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι στην Ε.Ε. μαζί με την υπόλοιπη Ελλάδα, όπου την έβαλε ο Μακεδόνας Κων/νος Καραμανλής. (Αυτό δεν το λένε οι Νεοδημοκράτες του Κυριάκου).

Το τρίτο που πέτυχαν ήταν «παράπλευρο» επίτευγμα. Πέτυχαν να πετάξουν την «καυτή πατάτα» ή τη «μπάλα» αν θέλετε, στη μικρή περιοχή της ελληνικής κυβέρνησης. Μένει να δούμε αν ο Τσίπρας είναι καλός τερματοφύλακας και καταβάλλοντας «υπεράνθρωπες» προσπάθειες, εκτιναχθεί ως αίλουρος και πιάσει την «μπάλα» ή την «καυτή πατάτα» και τσουρουφλιστεί!

Ή μήπως μπει κι αυτός στα δίχτυα, μαζί με τη μπάλα.

Χωρίς αλληγορίες, τώρα: Το πρόβλημα πλέον δεν είναι στην περιοχή των ηγετών της Π.Γ.Δ.Μ. (Δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν – πρώην – τέτοιο κράτος, Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, αλλά ως «πρώην» ήταν ομόσπονδη περιοχή με το όνομα «Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας» ή ακόμα νωρίτερα (προ του 1944), προτού δηλαδή κάνει ο Τίτο τις εξυπνάδες του, «Βαρντάρσκα Μπανόβινα»).

Αυτή η νεόκοπη χώρα λοιπόν που κοροϊδεύει το λαό της και τη διεθνή κοινότητα, εκ του πονηρού, κατάφερε μ’ όλες τις παραπάνω μεθοδεύσεις, που καθιστούν οποιαδήποτε Συμφωνία ΑΚΥΡΗ, για όποιον εκ των συμβαλλομένων θέλει να την καταγγείλει - κατάφερε, λέω να δειχθεί στην Διεθνή Κοινότητα ότι τηρεί τα συμπεφωνημένα με ιδιαίτερο ζήλο. Κι έτσι, από κει που περίμεναν τα «καλά παιδιά» της ελληνικής κυβέρνησης, ότι η συμφωνία θα σκάλωνε στα Σκόπια και θα «ένιπταν τας χείρας των» κρατώντας αρραγή και αλώβητη την κυβερνητική ενότητα μέχρι τις εκλογές, τώρα τα βρίσκει «μπαστούνι».

Το τελευταίο οχυρό υποχώρησης για τον Πάνο Καμμένο

Και δεν τα βρίσκει "μπαστούνι" τόσο ο Τσίπρας, που έχει εύκολους κάποιους πρόθυμους ευρωπαϊστές του Ποταμιού, του σκοινιού και του παλουκιού και «ελεύθερα πουλιά» και αδέσποτα, όσο ο Καμμένος.

Ο Πάνος Καμμένος έχει βάλει «κόκκινη γραμμή» στο θέμα της ονοματοδοσίας, και μένει να δούμε αν θα την τηρήσει ή θα την πατήσει.

Η έντιμη θέση και η στρατηγική υπεράσπισής της, είναι να προειδοποιήσει ρητά τον Τσίπρα ότι θα ρίξει την κυβέρνηση προτού φέρει τη συμφωνία των Πρεσπών προς ψήφιση στη Βουλή.

Αν δεν το κάνει αυτό και απλά την καταψηφίσει «κατά συνείδηση» όταν θα έλθει στη Βουλή, για την τιμή των όπλων, η Συμφωνία θα περάσει με το «ΠΟΤΑΜΙ» και τους άλλους και κάποιους «δικούς του», και ο Καμμένος (ο καημένος) θα έχει κοροϊδέψει τον εαυτό του, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον ελληνικό Λαό.

Την κυβέρνηση δεν θα την ρήξη προς χάριν της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, που δεν δικαιούται «δια να ομιλεί», γιατί, μην ξεχνάμε, πως η αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη, ως Υπουργός Εξωτερικών της Κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή είχε δεχθεί και προτείνει ονομασία των ΣΚΟΠΙΩΝ με παράγωγο τη Μακεδονία και γεωγραφικό προσδιορισμό, που έσπευσαν όλοι οι άσχετοι πολιτικά ή αδιάφοροι και αναίσθητοι εθνικά, να την υιοθετήσουν. Μην το ξεχνάμε και παριστάνουν μερικοί – μερικοί τους Μακεδονομάχους. Καιροσκόποι είναι! Εκτός και δηλώσουν μετανιωμένοι, οπότε... συγχωρεμένοι!

Λάβαρο και γιγαντοαφίσα έγγραφο του ΥΠ.ΕΞ. των ΗΠΑ

Αντί όλων αυτών όμως, και οι παρόντες και οι προηγούμενοι έπρεπε να είχαν κάνει λάβαρο και σημαία, τα πραγματικά γεγονότα2 με την πρόσφατη και απώτερη ιστορία (τα έχω πει σε ομιλία μου και τα έχω δημοσιεύσει το 2007). Μα το σπουδαιότερο έπρεπε να κάνουν blow up2 (φωτογραφική μεγέθυνση) την εγκύκλιο του state Department (υπουργείου Εξωτερικών) των ΗΠΑ, του Υπουργού Εξωτερικών Stettinius που είχε σταλεί στις αμερικανικές πρεσβείες στις 26/12/1944, σε αντίδραση της μετονομασίας από τον Τίτο της Βaρντάρσκα Μπανόβινα, σε Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας, με αριθμό πρωτοκόλου 868.014/26.12.1944 και τη δημοσιεύουμε παρακάτω.

Βέβαια, σπεύδουμε να προλάβουμε εκείνους που θα ισχυριστούν ότι στο διάβα του χρόνου, αλλάζουν τα δεδομένα και επομένως και οι πολιτικές στοχεύσεις των κρατών. Ναι, αλλά τότε μη μας μιλάνε για Συμφωνίες που πρέπει να τηρούνται, για pacta sunt servanta, για προαιώνιες αγάπες και φιλίες, για ευρωπαϊκές και Αμερικανικές «αξίες» και κουραφέξαλα!...


  1. Δηλαδή θα γίνουν βάση και στόχος για την πολιτική των ΗΠΑ, περικύκλωσης της Ρωσίας στο ζωτικό της και ιστορικό της χώρο.
  2. Blow up: Εκρήγνυμαι, αλλά και μεγεθύνω, από την ομώνυμη ταινία του Μικαλάντζελο Αντονιόνι που πήρε το 1ο βραβείο ως καλύτερης ταινίας, στις Κάννες, το 1967.

Κώστας Βενετσάνος


Ακολουθεί η εγκύκλιος του state Department (υπουργείου Εξωτερικών) των ΗΠΑ, του Υπουργού Εξωτερικών Stettinius.


 

Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ
Edward Stettinius
 
 

Προς αντιπροσώπους των ΗΠΑ (Ουάσιγκτον, 26 Δεκεμβρίου 1944)

Ο Υπουργός προς συγκεκριμένους διπλωματικούς και προξενικούς υπαλλήλους

Τα κατωτέρω είναι προς συμβουλή σας και γενική πληροφόρηση και όχι υποχρεωτικά για οποιαδήποτε ενέργεια επι του παρόντος.

Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει αντιληφθεί με μεγάλη ανησυχία αυξανόμενες προπαγανδιστικές φήμες και ημιεπίσημες δηλώσεις προς όφελος μιας αυτόνομης Μακεδονίας προερχόμενες από τη Βουλγαρία, αλλά και από Γιουγκοσλαβικές κομματικές και άλλες πηγές με την ένδειξη ότι ελληνικές περιοχές θα συμπεριλαμβάνονται στο προβλεπόμενο κράτος.

Αυτή η κυβέρνηση θεωρεί ότι η λέξη «Μακεδονικό Έθνος», «Μακεδονική Πατρίδα» ή «Εθνική Μακεδονική Συνείδηση» είναι μία αδικαιολόγητη δημαγωγία η οποία δεν αντιπροσωπεύει εθνική ή πολιτική πραγματικότητα και αποβλέπει στην παρούσα αναβίωσή της σε έναν πιθανό μανδύα για επιθετικές προθέσεις εναντίον της Ελλάδας.

Η εγκεκριμένη πολιτική της κυβέρνησης αυτής είναι να αντιταχθεί σε κάθε αντίπαλο του μακεδονικού ζητήματος που σχετίζεται με την Ελλάδα. Το ελληνικό τμήμα της Μακεδονίας κατοικείται σε μεγάλο βαθμό από Έλληνες και ο ελληνικός λαός αντιτίθεται σχεδόν ομόφωνα στη δημιουργία ενός «μακεδονικού κράτους». Οι ισχυρισμοί της σοβαρής ελληνικής συμμετοχής σε οποιαδήποτε τέτοια αναστάτωση μπορούν να θεωρηθούν ψευδείς. Η κυβέρνηση αυτή θα θεωρήσει υπεύθυνη οποιαδήποτε κυβέρνηση ή ομάδα κυβερνήσεων που κηρύσσει ή ενθαρρύνει απειλητικές ή επιθετικές πράξεις «μακεδονικών δυνάμεων» κατά της Ελλάδας. Το Υπουργείο Εξωτερικών θα εκτιμούσε κάθε πληροφορία σχετική με αυτό το θέμα, η οποία θα μπορούσε να υποπέσει στην προσοχή σας.

Στετίνιους

Πηγή: Τμήμα Εξωτερικών Σχέσεων Υπ. Εξ. Ηνωμένων Πολιτειών

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 153 guests και κανένα μέλος