Τελικά στην αντιπροσωπευτική «δημοκρατία» της αδίστακτης απάτης, του περίτεχνου ή ξεδιάντροπου ψεύδους, της δολοπλοκίας δεν μεταβάλλουν μόνο τη σημασία των λέξεων («.... την ειωθυίαν αξίωσιν των ονομάτων», που έλεγε ο Θουκυδίδης) αλλά ερωτούν σε δημοψηφίσματα «δημοκρατικότατα» άλλα αντ’ άλλων, ώστε δια της μεθόδου της ...καραμπόλας να πετύχουν το επιδιωκόμενο.

Εξηγούμαι: Γνωρίζετε ποιό ήταν το ερώτημα στο δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής στο κράτος των Σκοπίων; Διαβάστε:«Είστε υπέρ της ένταξης της χώρας σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. αποδεχόμενοι τη συμφωνία ανάμεσα στη Δημοκρατία της Μακεδονίας και την Ελληνική Δημοκρατία;»1

Η απάτη που διέπραξαν οι «δημοκράτες» των Σκοπίων, με την συμβολή των επικοινωνιολόγων τους – τη δουλειά τους κάνουν οι άνθρωποι – πρόβαλαν το απατηλά «ελκυστικό», την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ κυρίως, και την Ε.Ε., που προφανώς έχουν πείσει την πλειψοηφία του λαού τους ότι θα τους εξασφαλίσει ασφάλεια, ειρήνη και ευημερία(!), και σε δευτερεύουσα πρόταση του λένε ότι πλαγίως («αποδεχόμενοι») θα εγκρίνουν τη συμφωνία των Πρεσπών Ζάεφ – Τσίπρα, που την υπέγραψε, ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση με τη βούληση του ελληνικού λαού, πλην των παραμυθιασμένων και μπολιασμένων με τα ευρωπαϊκά ιδεώδη της παγκοσμιοποίησης και της «διάλυσης των εθνών», ταυτιζόμενος ο «αριστερός» Τσίπρας με τους πρώην «εθνικιστές» δεξιούς, που μεταλλάχθηκαν σε «ευρωπαϊστές»! Τέτοιες γελοιότητες, αποκυήματα καπηλείας!

Ξεκαθαρίζω: δεν αφορά όλους, ούτε ο χαρακτηρισμός, ούτε ο εθνομηδενισμός ή η αρνησιπατρία και πατριδοκαπηλία.

Η όλη «δημοκρατική» απάτη, μου θυμίζει παλιά συνοικέσια, όπου προβάλλονταν τα ελκυστικά προσόντα της νύφης (δηλαδή του ...πατέρα της) – κτήματα, σπίτια, χρυσές λίρες – στραβωνόταν απ’ αυτά ο γαμπρός και δεν έβλεπε τα «κουσούρια» της νύφης. Και το αντίθετο βεβαίως του ...«μεγαλούτσικου» γαμπρού... «με την κοινωνική θέση, τις καταθέσεις και τη μεγάλη σύνταξη».

Αλλά, ως φαίνεται, «δεν μασάει η κατσίκα ταραμά» ούτε στο αβάφτιστο (επισήμως) κράτος των Σκοπίων: Διχάστηκε η πολιτειακή ηγεσία της πΓΔΜ: Όχι» στη σύμβαση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «Ναι» ο Πρωθυπουργός. Το 64% των ψηφοφόρων «γύρισε την πλάτη», απέχοντας από την ψηφοφορία και αποκαλύπτοντας, εκτός επιδιώξεων, την ευρωατλαντική αντίληψη περί δημοκρατίας: Όχι την πειθαρχία της εκτελεστικής εξουσίας, στην εκφρασμένη παντοιοτρόπως, πραγματική βούληση του λαού, αλλά την εξασφάλιση τυπικής κάλυψης δια της επικυρώσεως. Τυπικής «νομιμοποίησης», δηλαδή νομιμοφάνειας. Αυτή είναι η «δημοκρατία» δυτικού, Αγγλοσαξονικού, αλλά και φραγγο-γαλατικού τύπου. Δημοκρατία της απάτης! (όποτε μας βολεύει, μπορεί συμπτωματικά να είναι και γνήσια).

Αν δεν τους βολεύει, με διάφορα τερτίπια, την παρακάμπτουν. Αν χρειαστεί, στην ανάγκη την ξεπερνάνε με τις ερπύστριες των τανκς! Αμφιβάλλετε;

Στην παρούσα περίπτωση, των Σκοπίων, της συμφωνίας των Πρεσπών Τσίπρα-Ζάεφ, τους «καλύπτει» το «μαγειρευτό», με αλγεβρικούς υπολογισμούς, τυπικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της περασμένης Κυριακής. (Σε ένα κράτος 25 ετών ο Κοτζιάς μας είπε ότι το 20% έχει μεταναστεύσει - αν και μπορούσε να ψηφίσει - και το 10% έχει ...πεθάνει· κανονικός αποδεκατισμός!).

Λάβετε τώρα ένα «μπουκέτο» από τις πρόσφατες δηλώσεις υπεύθυνων παραγόντων, για να κρίνετε. Ως βάση δεδομένων, παραθέτουμε πρωτίστως, τ’ αποτελέσματα του δημοψηφίσματος:

― Πληθυσμός πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, 2,081 εκατομ. (2016). Ανεξαρτητοποιήθηυκε το 1991.

― Εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους 1,8 εκατομ. Ψήφισαν το 36,8%

― Υπέρ του ερωτήματος ψήφισε το 91% αυτών, δηλαδή το 24,7% του συνόλου των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Δηλαδή το 75% είναι κατά της συμφωνίας.

Ας δούμε τώρα το απάνθισμα των δηλώσεων για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας!

Ο Πρόεδρος της εκλογικής Επιτροπής της πΓΔΜ, Ντέρκοσκι δήλωσε ότι, «το δημοψήφισμα που διενεργήθηκε την Κυριακή, δεν είναι έγκυρο, καθώς οι μισοί (και πλέον) από τους εγγεγραμμένους δεν ψήφισαν».

Την άποψή του συμμερίζονται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γκιόργκε Ιβάνοφ (που δεν ψήφισε), και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ αντιθέτως ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ έδειξε «ενθουσιασμένος» για το αποτέλεσμα, που πάντως – για να υποβαθμιστεί – θεωρήθηκε συμβουλευτικό. Ο Ζάεφ με απύθμενο θράσος πέρασε στην αντεπίθεση καλώντας τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να υπερψηφίσουν τις συνταγματικές αλλαγές που απαιτούνται από τη συμφωνία των Πρεσπών «υπακούοντας στη λαϊκή ψήφο»! Στη λαϊκή ψήφο του 26%!!! Ε!...

Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του της 2 Οκτωβρίου τ.έ., μεταξύ άλλων αναφέρει: «Το ποσοστό συμμετοχής του 36,8% σημαίνει ότι το δημοψήφισμα δεν μπορεί ν’ αναγνωρισθεί ως έγκυρο(...).

»Δείχνει ξεκάθαρα ότι οι “Μακεδόνες” ψηφοφόροι επέλεξαν να μποϊκοτάρουν τις λύσεις που επιβλήθηκαν απ’ το εξωτερικό στα Σκόπια και την Αθήνα, καθώς κορυφαίοι πολιτικοί χωρών μελών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. μετείχαν ανοιχτά σ’ αυτή τη μεγάλης έκτασης προπαγάνδα, παρεμβαίνοντας ανοιχτά στις εσωτερικές υποθέσεις αυτής της βαλκανικής χώρας»(...)

 

Οι δηλώσεις του ΝΑΤΟ της Ε.Ε. και του Γ.Γ. του ΟΗΕ

Εκτός από το θρασύτατο «προσκλητήριο» και τις απειλές του Ζάεφ, πως αν δεν υπερψηφιστεί στη Βουλή η συνταγματική αλλαγή, που μποϋκοτάρισε ο λαός, θα προκηρύξει άμεσα εκλογές, σ’ ενίσχυσή του προσέτρεξαν άμεσα οι «δημοκράτες» της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ.

Έτσι, ο αρμόδιος Eπίτροπος της Ε.Ε. «για τη διεύρυνση της Ε.Ε., Γιοχάνες Χαν έσπευσε να υιοθετήσει ασμένως την ερμηνεία που έδωσε ο Ζάεφ και «χαιρέτησε την ευρεία υποστήριξη που έδωσε ο λαός(!) στη συμφωνία και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να σεβαστούν τη λαϊκή ψήφο»!2 Είναι να τρελαίνεσαι με τη «λογική» τους και το θράσος τους.

Εχουμε κι έναν εκβιασμό εναντίον κορυφαίων στελεχών της Αντιπολίτευσης (YMAO-DPMNE), μεταξύ των οποίων και κατά του πρώην Πρωθυπουργού Γκρουέβσκι, για ποινικές διώξεις, που επιδιώκουν να συμψηφίσουν... Καταλαβαίνετε πώς λύνονται σοβαρότατα διεθνή προβλήματα γεωστρατηγικής; Και ημείς ...άδομεν!

Μ’ όλα ταύτα συνεχίζεται το εγκώμιον της θρασύτητας!

Το Υπουργείο Εξωτερικών των Η.Π.Α.: Χαιρετίζει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Π.ΓΔΜ «στο οποίο οι πολίτες εξέφρασαν την υποστήριξή τους για την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.», και καλεί τους ηγέτες της «να ξεπεράσουν τις μικροπολιτικές τους διαφορές(...) και να αδράξουν την ιστορική ευκαιρία, για να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον», μέσα από τη συμφωνία των Πρεσπών που «θα ανοίξει το δρόμο για την ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε.»3!

― Στο ίδιο πνεύμα ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ κι άλλοι επιφανείς Αμερικανοί και Ευρωπαίοι.

― Βεβαίως ακολουθεί και ο Γενικός Γραμματέας του Ο.Η.Ε.: «το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων ψήφισαν υποστήριξαν την συμφωνία, είναι σημαντικό». «Όσων ψήφισαν»! δηλαδή το 25% - η μειοψηφία· ένας στους τέσσερις! Διπλωματικότατο. Αυτό ακριβώς κάνει καταφανέστατο ότι τους ενδιαφέρει μόνον η νομιμοφάνεια, για να κάνουν τη δουλειά τους· όχι η δημοκρατική νομιμότητα. Όχι η δημοκρατία! Το γνωρίζουμε καλώς και από τα δικά μας.

Οι λαοί τους, που δεν έχω τίποτα μαζί τους, ιδιαίτερα με τους ανθρώπους του πνεύματος, που «δεν έχουν πουλήσει την ψυχή τους στο διάβολο», γιατί «μασάνε»;

- Γιατί τους ανέχονται; Έχουν ξεπεράσει και το Ναπολέοντα και τον Ταλεϋράνδο... στα καθαγιασμένα μέσα εξαπάτησης προς χάριν του... “ιερού σκοπού” του διεθνούς κεφαλαίου.

 


  1. 1. CNN.gr
  2. 2. Eliamep.gr (Ελλ. Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και εξωτερικής Πολιτικής), (πηγή: Καθημερινή).
  3. 3. iefimerida.gr

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 124 guests και κανένα μέλος