Πύρρειος “νίκη” του Τσίπρα με λαιμοδέτη

Αυτό το ''σαν κύριος'', ακούστηκε σαν ύβρις, στη στιχομυθία που είχα πριν κάποιες δεκαετίες, μ' έναν πιτσιρικά τότε, πεντάχρονο γιο ενός αναρχικού των Εξαρχείων, περίπου!

Ο λόγος που ''μ' έβρισε'' ο μικρός, ήταν γιατί γυρίζοντας από μία επίσημη παρουσία, ήμουν κουστουμαρισμένος και γραβατωμένος.

Σήμερα ο πιτσιρικάς είναι επιστήμονας –πολιτικός μηχανικός– και σίγουρα κάποιες φορές, θα φοράει γραβάτα, και ο Αναρχικός, αφού πέρασε από την “Πολιτική Άνοιξη” του Αντώνη Σαμαρά κατέληξε και ορθώς, στη μελέτη της Αρχαίας ελληνικής γραμματείας- και κομμουνιστές είχαν περάσει από την “Πολιτική Άνοιξη”, γιατί είχαν πιστέψει στην... ''υπέρβαση'' – το κύριο σύνθημα του Σαμαρά!

Μετά ήρθε η “επανίδρυση'' του Κώστα Καραμανλή, αφού είχε προηγηθεί η ''ΑΛΛΑΓΗ'' του Ανδρέα Παπανδρέου!

Ποια ''αλλαγή''; Ήρθε η αλλαγή; ''ΕΟΚ (Ε.Ε) και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο”.... Μείναμε... στο συνδικάτο!

Μήπως έγινε επανίδρυση του ελληνικού κράτους; Αυτή κι αν θα ήταν αλλαγή! Άλλαξε τακτική και νοοτροπία η Δημόσια Διοίκηση, οι πολιτικοί, οι θεσμοί, (τα θεσμικά όργανα της Δικαιοσύνης, της εκτελεστικής εξουσίας, του βουλευτικού, δηλαδή των πολιτικών κυρίως)

Μήπως έκανε την ''υπέρβαση'' (βαριά κουβέντα) ο Σαμαράς; Κι όμως, σαστισμένοι, αγανακτισμένοι, ευέλπιδες, ευπειθείς, ευκολόπιστοι και πάντα προδομένοι, πιστέψαμε- τί να κάναμε; - οι αφελείς πως “μ' ένα Νόμο, ένα άρθρο'' θα καταργούσε τα μνημόνια, την αρπαγή και δολερή υποταγή της Ελλάδας, ο Αλέξης Τσίπρας, ο...Αριστερός, βλέπεις – άλλο πράμα – νέος, δραστήριος, χαρισματικός ...θα έκανε τη ρήξη! Θα έσπαγε ως ριζοσπάστης τις ρίζες του κακού, του ενδοτισμού, της υποτέλειας· του ραγιαδισμού τύπου Εσπέρίας, σαν άλλος Καραϊσκάκης, σαν άλλος Κολοκοτρώνης, που έβαλε φωτιά και τσεκούρι στο ραγιαδισμό της Ανατολίας. Μπά!

Μας βγήκε κάλπικος, μας βγήκε ολίγιστος! “Άτολμος, καλό και υπάκουο παιδί'', των Αμερικανών και που γερμανικού Ράιχ. Του τέταρτου ιμπέριουμ (imperium) της Γερμανίας, του πέμπτου της ''Αγίας Ρωμαϊκής'' (γερμανική ήταν), Αυτοκρατορίας! Αυτής που ίδρυσε ο Κάρολος ο ''μέγας'', ο Καρλομάγνος, που θεωρείται σήμερα ο πρώτος ''οραματιστής της Ενωμένης Ευρώπης'', υπό το σκήπτρο του βεβαίως! - ο προτελευταίος ήταν ο Χίτλερ-.

Δεν είχε τα κότσια το “παιδί” να τα βάλει με τόσες υπέρτερες δυνάμεις, συνασπισμένες ή μη, και επείσθη να κάνει ''το καλό παιδί'', μπας και μας λυπηθούν και μας βγάλουν από τα μνημόνια, απ' την κρίση – κρίση οικονομική, κοινωνική, πολιτική, θεσμών, δημοκρατίας και αξιοπρέπειας – και υπόγραψε το 3ο Μνημόνιο υπό την πίεση των εταίρων και συμμάχων, του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα που λειτούργησε ως θεματοφύλακας του “ευρωπαϊκού κεκτημένου” και το σύνολο των συστημικών κομμάτων (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ κ.λπ.), που το παίζουν τώρα τιμητές και διαπληκτίζονται εντόνως (δήθεν) και διαγκωνίζονται για την κατάληψη της υποτελούς εξουσίας!

Θεωρώ απαραίτητο να θυμίσω ότι όλη αυτή η προδοσία, όλη αυτή η σκευωρία έλαβε χώρα παρά τη ρητή εκφρασμένη αντίθετη και γενναία θέληση του 63% του ελληνικού λαού, στο δημοψήφισμα εκείνο του 2015!

Ο Τσίπρας απεδείχθη άτολμος, άπειρος, αμαθής στην πολιτική πρακτική και τη μόνη ριζοσπαστική πράξη που τόλμησε και τον άφησαν να κάνει, ήταν να καταργήσει τη....γραβάτα! (χωρίς μάλιστα, το συμβολισμό της).

Θαρρούσε ίσως πως εξασφάλισε έτσι την εκτίμηση των ''πιτσιρικάδων'' της πολιτικής και κοινωνικής αντίληψης, που δεν θα τον θεωρούσαν ''κύριο''!

Τώρα που μας έβγαλε από το μνημόνιο και μας έβαλε στον προκούστη της επιτήρησης, του γερμανικού τραπεζικού συστήματος μέχρι το 2060 και βλέπουμε, θεώρησε ότι πέτυχε μια νίκη και μπορεί να το γιορτάσει· να γίνει Κύριος! Κι έβαλε στο ΖΑΠΠΕΙΟ την περασμένη Παρασκευή (22.6.18), τη γραβάτα! Την κόκκινη βεβαίως, καθ’ ότι ''αριστερός”.

Είπε: “όλα αυτά τα χρόνια, τη μάχη την έδινα με τη στολή εργασίας, χωρίς γραβάτα! {..}έτσι θα συνεχίσω να την δίνω.

Εμείς κερδίσαμε μια μάχη, όχι όμως τον πόλεμο. Ο πόλεμος είναι εκεί, έξω {...} και κάθε φορά που θα πετυχαίνουμε νίκες, θα φοράμε τη γραβάτα..».

Προς θεού ΟΧΙ άλλες ''ΝΙΚΕΣ''

Είναι όμως “νίκη'' ό,τι πετύχαμε στο eurogroup της 22ας Ιουνίου τ.ε.; Είναι νίκη, αλλά Πύρρειος! Το μόνο που πετύχαμε ήταν ότι παρατάθηκε η “περίοδος χάριτος'' για τα δάνεια των 110 δις ευρώ του 2ου μνημονίου PSI, του παράνομου μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων του 2012, πραξεων της παράνομης Συνταγματικά Κυβέρνησης Λουκά Παπαδήμου. Παράνομης και πραξικοπηματικής, όπως έχω κατ' επανάληψη αναλύσει και ο συνταγματολόγος Υπουργός Γ. Κατρούγκαλος έχει παραδεχθεί, ενώ άλλοι επέλεξαν να είναι Συβιλικοί, αλλά κανείς δεν έχει τεκμηριώσει μιαν αντίθετη επιστημονική θέση. Οι πράξεις της κυβέρνησης εκείνης, του 2011- 2012, ήσαν και είναι ανυπόστατες.

Για 10 χρόνια λοιπόν τα 110 δις ''παγώνουν''· τα πληρώνουμε αργότερα. Δεν κουρεύουν τίποτα· ούτε τους τόκους, ούτε τα επιτόκια. Αντίθετα μας βάζουν τα δυο πόδια σ’ ένα παπούτσι, με την απαρέγκλιτη τήρηση των συμφωνημένων και ''θεσμοθετημένων” μέχρι το 2060. Δεσμεύει δηλαδή δύο γενιές! Και τα “μέτρα”, μέτρα:

― Μείωση των συντάξεων από του χρόνου (2019)

― Μείωση του αφορολόγητου ορίου, το 2020.

― Επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% επί του ακαθάριστου εθνικού προιόντος (ΑΕΠ) κατ' έτος (δηλαδή στύψιμο κανονικό, χωρίς πρόβλεψη για ανάπτυξη). Αυτό μέχρι το 2022. Μετά πέφτει στο 2,2% επί του ΑΕΠ κατα μέσον όρο, από το 2023 εως το 2060.

Κι άλλες λεπτομέρειες που θα τις μελετήσουμε και θα τις ζήσουμε όσο ζούμε, με αυστηρούς κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας (προπαντός) και βέβαια υπό αυστηρή επιτήρηση!

Αυτός είναι ο συμβολισμός της γραβάτας, ελληνιστί ''λαιμοδέτης''! κοινώς λαιμαριά. Και την λαιμαριά θα την φοράμε μεχρι το 2060 αν δεν την επιμηκύνει κάποιος άλλος Τσίπρας, Μητσοτάκης, Βενιζέλος, Σαμαράς, ...όπουλος, ...άκης..., ή ...ίδης (βάλτε όποιος πρόσημο θέλετε). Εκτός κι αν αποφασίσουμε ως λαός να πάψουμε ν’ αδρανούμε και ν’ αντιδράσουμε.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 182 επισκέπτες και κανένα μέλος