Εκείνο που αποτελεί το κυριότερο και ισχυρότερο στοιχείο ενός λαού είναι το έθνος

Από το διάγγελμα του Πρωθυπουργού για την κατ’ αρχήν συμφωνία με την FYROM.

Είπε ο Αλέξης Τσίπρας:

«Σε μια περίοδο που χώρες γύρω μας βυθίζονται στον εαυτόν τους χτυπημένες από το μικρόβιο του εθνικισμού, η Ελλάδα πρωταγωνιστεί και πάλι...».

Πολύ ‘’εθνικιστικό’’ θαρρώ, να επαίρεται ο Πρωθυπουργός πως ‘’Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί και πάλι στα Βαλκάνια’’, με τον ενδοτισμό της, τουλάχιστον απέναντι στις απαιτήσεις των Αμερικανών να προωθήσουν το σχεδιασμό τους, συμπίεσης της Ρωσίας, και από τα Νοτιοδυτικά της, με την διεύρυνση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια.

Αλλά όχι μόνο απέναντι στους Αμερικανούς, μα και απέναντι στην γερμανική Ευρώπη, με τον οικονομικό έλεγχο των χωρών της Ε.Ε., μέσω του μεταμφιεσμένου γερμανικού μάρκου σε ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα (ευρώ).

Και δεν σκέφτηκε καθόλου το ηγετικό κογκλάβιο του Μαξίμου ότι τοιουτοτρόπως απολακτίζουμε κάθε δυνατότητα εναλλακτικής στήριξης από μια μεγάλη φιλική χώρα.

Αφήνω τη γενικόλογη ασάφεια «των χωρών γύρω μας, που τις έχει χτυπήσει “το μικρόβιο του εθνικισμού”», όταν η χώρα μας κυρίως, όπως και άλλες χώρες της Ευρώπης, έχουν πληγεί από τον ΗΙV από το AIDS των Εθνών. Είναι ο ιός που πλήττει θανάσιμα το ανοσοποιητικό σύστημα των λαών. Εκείνο που αποτελεί το κυριότερο και ισχυρότερο στοιχείο τους, το έθνος.

Το έχω αναναλύσει ξανά, αλλά πρέπει να το ξαναθυμηθούμε, γιατί οι λέξεις έχουν συγκεκριμένη σημασία.

Δεν θα απεμπολήσουμε τον ισχυρότερο συνεκτικό ιστό των λαών επειδή κάποιοι καπηλεύτηκαν και καπηλεύονται τον εθνικισμό που, ειρήσθω εν παρόδω, έχει αμφίσημη έννοια ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο- την καπηλεία- ούτε ‘’θα αλείψω βούτυρο’’ στο ψωμί των αόρατων συνωμοτών της παγκόσμιας διακυβέρνησης, που επιδιώκουν την ‘’διάσπαση των εθνών’’, με την οικονομική υποταγή των κρατών και την ομογενοποίηση των πολιτισμών, με τη δημιουργία, διεύρυνση, ανάπτυξη και υποβοήθηση των μεταναστευτικών ροών, εν είδη εισβολής μετακινούμενων πληθυσμών.

Αυτά που έκανε “η οργή του Θεού”, ο Αττίλας ο Τζένγκις Χαν και κάθε Χάν(ος) των ασιατικών ορδών του μεσαίωνα, οι κονκισταδόροι της Ισπανίας, της Αγγλίας, της Γαλλίας και άλλων αποικιοκρατικών χωρών, τα επαναλαμβάνει τώρα το μεγάλο ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο και η παγκόσμια διακυβέρνηση με άλλες μεθόδους και τρόπους, πιο “εκλεπτυσμένους” και επιστημονικούς· μικροπολέμους, οικονομική εξάρτηση, παραλλαγή της σημασίας των λέξεων, ευφημισμούς και αφορισμούς κ.λπ., με ισχυρότατο ψυχολογικό μέσο, το μαγικό ραβδάκι της Κίρκης· τα ΜΜΕ και κυρίως την τηλεόραση.

Να ξεκαθαρίζουμε λοιπόν τα πράγματα, κάθε φορά. Να τα επανακαθορίζουμε, για τί μιλάμε και να μη μας ξεγελάνε:

- Τί είναι έθνος;

Για να αποφύγουμε τον αναλυτικό ορισμό, στον οποίο συγκλίνουν αστοί πολιτειολόγοι και κομμουνιστές [καταγωγή, παράδοση, ιστορία, γλώσσα, θρησκεία (διαφωνούν οι κομμουνιστές), η οικονομία και οι οικονομικές σχέσεις (διαφωνούν οι αστοί), κοινή συνείδηση (συμφωνούν όλοι)], παρακάμπτοντας τον Ηρόδοτο ( ‘’το όμαιμον, ομόγλωσσον, ομόθρησκον’’) και τον ορισμό του Στάλιν, μετά το συνέδριο της Βιέννης το 1916, για ‘’το ζήτημα των εθνών’’, που λέει όλα τα παραπάνω, εκτός από τη θρησκεία, να το πούμε εμείς με πιο απλό τρόπο: έθνος είναι ο λαός εν δυνάμει. Διαχρονικά και διατοπικά. Για τον ελληνικό λαό ε.π., οι Έλληνες της σημερινής Ελλάδας, της Κύπρου, της Αυστραλίας, του Καναδά, των ΗΠΑ, ...και διαχρονικά, οι σημερινοί απανταχού Έλληνες, οι “χθεσινοί”, αυτοί που πέθαναν και κάποιοι για την πατρίδα μας χύνοντας και ποτίζοντας με το αίμα τους το χώμα τούτο, το υποθηκευμένο στο ΤΑΙΠΕΔ, και οι “αυριανοί”, οι αγέννητοι, που θα μας πουν: Γιατί πατέρα και μητέρα δεν μού ‘δωσες ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα να ζήσω υπερήφανος όπως σού ‘δωσε εσένα ο δικό σου πατέρας ή ο παππούς, χύνοντας το αίμα του στην Αλβανία και το Ρούπελ, στον Όλυμπο, στην Αλαμάνα και στην Γκιώνα, στις συνοικίες της Αθήνας κι αλλού;

Γιατί παράδωσες κάτι που δεν σου ανήκει και που διαβατάρης όπως είσαι, σίγουρα περαστικός, όφειλες ως θεματοφύλακας, να παραδώσεις ακέραιο στους απογόνους σου, ό,τι παρέλαβες από τους ηρωικούς προγόνους σου.

Ποιό “μικρόβιο του εθνικισμού” είχε “χτυπήσει” τον Άρη Βελουχιώτη, το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΠΕΕΑ, (την κυβέρνηση του βουνού) γιατί το ΕΑΜ σήμαινε Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο, η ΠΕΕΑ σήμαινε Πολιτική Επιτροπή Εθνικής Αντίστασης, όπως και η Εθνική Αλληλεγγύη!

Τι σόι “μικρόβιο” έχει βαρέσει τους σύγχρονους ‘’αριστερούς’’, ώστε να αισθάνονται απέχθεια για το ‘’εθνικό’’, για το έθνος για το εθνικιστικό; Ας ανατρέξουν στην γραμματική, να δουν ποιά είναι η διαφορά ‘’εθνικού’’, που παράγεται από το ουσιαστικό ‘’έθνος’’ (το του έθνους) και του ‘’εθνικιστικού’’, που παράγεται από το επίθετο ‘’εθνικός’’.

Το ορθό είναι να ονομάζεται ‘’εθνικός’’, ο του έθνους. Το αλλάξανε και το έκαναν ‘’εθνικιστικός’’ για ν ‘αποφεύγεται η σύγχυση που είχε επιφέρει στο Βυζάντιο η λέξη ‘’εθνικός’’, εκείνος δηλαδή που [παρέμενε πιστός στην εθνική θρησκεία του δωδεκάθεου και δεν είχε ασπαστεί τον χριστιανισμό]. Είναι περίπου έγκλημα καθοσίωσης για την σύγχρονη αριστερά να δηλώσεις ‘’εθνικιστής’’, δηλαδή εθνικός, όπως και στο Βυζάντιο του Ιουστινιανού, του Θεοδόσιου, κ.α, και σου κολλάνε αμέσως την ρετσινιά του...φασίστα, του ακροδεξιού!

‘’Θεέ και κύριε’’ (τρόπος του λέγειν), εγώ ακροδεξιός; εγώ ο κοινωνιστής;

-Ά, “κοινωνιστής” δηλαδή σοσιαλιστής και εθνικιστής (“εθνικός”) άρα εθνικοσοσιαλιστής, δηλαδή φασίστας!...

Καλά. Ας μελετήσουν λίγο και θεωρία και ιστορία οι διάφοροι αριστρο-δεξιοί και τότε θα δουν, θα γνωρίσουν ποια είναι η σημασία και η ιδεολογία του έθνους, του εθνικού, του εθνικιστικού με τον Σωβινισμό, (άκρατος και μανιώδης εθνικισμός), με τον φασισμό και τον Ναζισμό που εμπεριέχει τον ρατσισμό (νομιζόμενη, περιστασιακώς και “εποχιακή” υπεροχή ενός έθνους (ράτσας), έναντι των άλλων εθνών τα οποία οφείλουν υποταγή.

Μπορείς να είσαι κομμουνιστής ή κοινωνιστής και εθνικός (εθνικιστής) βεβαίως. Σεβόμενος τα άλλα έθνη με τα οποία συνεργάζεσαι φιλικά, ώστε να καταστεί πραγματοποιήσιμος ο διεθνισμός, τον οποίο δεν πρέπει να συγχέουμε με την παγκοσμιοποίηση του κεφαλαίου. Δεν μπορείς να είσαι εθνικιστής και να μην πρεσβεύεις και υπηρετείς τα εθνικά ιδεώδη! Και αυτά για το ελληνικό έθνος είναι η πραγματική δημοκρατία- που εμπεριέχει την αναλογική ισότητα και την δικαιοσύνη- και την ελευθερία. Δεν μπορεί να είσαι εθνικός και να σπέρνεις την έχθρα και την διχόνοια στο έθνος.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 80 επισκέπτες και κανένα μέλος