Τι τον κοιτάτε, ρε;

«Οι Λαοί που δεν διδάχθηκαν από την Ιστορία είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν».

«Η Ιστορία, από το παρελθόν διδάσκει το μέλλον»!

 

Ερντογάν προς Γαλλία: «Ποιοί είστε εσείς που μιλάτε για μεσολάβηση ανάμεσα στην Τουρκία και μια τρομοκρατική οργάνωση»; Είπε ο Ερντογάν απευθυνόμενος προς τον Εμμανουέλ Μακρόν, σε ιδιαίτερα αυστηρό και επιτιμητικό ύφος μετά την υποδοχή στα Ιλίσια εκπροσώπων των Κούρδων της Συρίας (PYD).

«Ποιός σου ανέθεσε αυτό το καθήκον; Ποιός σου είπε ν’ ανακατεύεσαι σ’ αυτά τα πράγματα που είναι μεγαλύτερα από το μπόι σου», όπως επισημαίνουν τα πρωτοσέλιδα των μεγάλων τουρκικών εφημερίδων, στις ηλεκτρονικές τους εκδόσεις, σύμφωνα με όσα αναγράφει το «Zougla online – kosmos”, και άλλα μέσα ενημέρωσης.  

«Όσοι φιλοξενούν στο υψηλότερο επίπεδο τα μέλη μιας τρομοκρατικής οργάνωσης... θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από έκφραση εχθρότητας απέναντι στην Τουρκία» είπε ο Ερντογάν, (διευκρίνιση: «Τρομοκρατική Οργάνωση» για τον Ερντογάν είναι η εθνικοαπελευθερωτική οργάνωση ΡΥD του Κουρδικού λαού της Συρίας, που επιθυμεί την αυτοδιάθεση και την ανεξαρτησία του, όπως και το ΡΚΚ για τους Κούρδους της Τουρκίας. Οπως δηλαδή ήταν «τρομοκρατική Οργάνωση» πριν 200 χρόνια η «φιλική εταιρία» των επαναστατημένων Ελλήνων, επί σουλτάνου Μαχμούτ του Β’

Εξίσου επιθετικός ήταν και ο τόνος του αναπληρωτή πρωθυπουργού Μπεκίρ Μποζντάγ, ο οποίος «εξήγησε» στον Εμμανουέλ Μακρόν ότι με αυτό τον τρόπο στηρίζει και νομιμοποιεί τρομοκρατικές οργανώσεις.

«Αυτοί που είτε συνεργάζονται ή δείχνουν την αλληλεγγύη τους σε τρομοκρατικές οργανώσεις που επιτίθενται στην Τουρκία θα αποτελέσουν και οι ίδιοι στόχο της Τουρκίας, ακριβώς όπως οι τρομοκράτες», έγραψε στο twitter, και εξέφρασε την ελπίδα ότι η «Γαλλία δεν θα προχωρήσει σε μια τόσο παράλογη ενέργεια».

Δεν είναι η πρώτη φορά που «ξεσπαθώνει» ο Τούρκος Σουλτάν (sultan= εξουσία, δύναμη) Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Θυμηθείτε πριν ένα χρόνο, τις γερμανικές και Ολλανδικές απαγορεύσεις συγκεντρώσεων Τούρκων μεταναστών για το τουρκικό δημοψήφισμα, και τι μύδρους είχε εξαπολύσει κατά των χωρών αυτών και πως ήθελε να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ολλανδία και Γερμανία, μέσω των εκατομμυρίων Τούρκων μεταναστών.

Ο Ερντογάν δεν παύει ν’ ανασκαλεύει την ιστορία όπου τον συμφέρει. Κατηγόρησε πέρυσι τέτοιο καιρό την Ολλανδία για την εμπλοκή της στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα (1995), στη διάρκεια του πολέμου για τη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας. «Ξέρουμε την Ολλανδία και τους Ολλανδούς από τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα. Ξέρουμε πόσο η ηθική τους(...) έχει υποστεί πλήγμα από τους 8.000 Βόσνιους που σφαγιάστηκαν», δήλωσε ο Ερντογάν.

Όποιος δεν τον “προσκυνάει”, “καταχεριάζεται”, λεκτικώς όσο δεν μπορεί ακόμη, ή δεν βλέπει κατάλληλη τη στιγμή να το διαπράξει κυριολεκτικά, ώστε να νιώσει καλά ο επιπληττόμενος «τί εστί οθωμανικό χαστούκι».

Ο Σουλτάν, συγγνώμην, ο «Μεγάλος Πρόεδρος», ήθελα να πω, αλλά η απόλυτη εξουσία δεν έχει μεγάλη σημασία πως ονομάζεται.

Ο τίτλος του «μεγάλου» Προέδρου απενεμήθη στον Ερντογάν, στην πρόσφατη Σύνοδο της Ε.Ε. με την Τουρκία, που έλαβε χώρα στη Βάρνα, υπό τη βουλγαρική προεδρία, χάριν διπλωματικής φιλοφροσύνης προφανώς, από τον Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ – κάτι σαν Πατισάχ, δηλαδή (βασιλεύς, βασιλέων), αλλά δεν έπιασε. Κλείνω την παρένθεση.

“Οθωμανικά χαστούκια”

Ο Ερντογάν λοιπόν δείχνει να μη λογαριάζει κανέναν.

― Καταρρίπτει ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος, πριν δυο χρόνια περίπου και σκοτώνει δύο Ρώσους αεροπόρους... και τώρα όλα μια χαρά· “μέλι – γάλα” με τον Πούτιν. Και ρώσικους πυραύλους S 400 θ’ αρχίσει να παραλαμβάνει από το προσεχές έτος, παρ’ όλες τις αρνητικές αμερικανικές προειδοποιήσεις, και πυρηνικό σταθμό ενέργειας εγκαινίασε απέναντί από την Κύπρο, παρουσία του Πούτιν, και τους ίδιους τους Αμερικανούς “απειλεί” με «οθωμανικά χαστούκια» και όλοι τον χαϊδεύουν και τον θεωρούν στρατηγικό “Σύμμαχο” και “εταίρο” και θέλει να γίνει και... «μόνιμο μέλος» του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών(!) ως μεγάλη δύναμη!!!

Κι επειδή δεν ομιλώ και πολύ περισσότερο, δεν γράφω στον αέρα, αλιεύω ή σταχυολογώ δυο – τρεις πρόσφατες αποδείξεις:

«Όσοι πιστεύουν ότι εξαπατούν την Τουρκία λέγοντας ότι θα πάρουν πίσω τα όπλα που έχουν δώσει στην τρομοκρατική ομάδα PΥG θα καταλάβουν ότι έκαναν ένα μεγάλο λάθος τελικά, αλλά αυτοί θα ζημιωθούν» δήλωσε ο Ερντογάν, αναφερόμενος σε σχετικές διαβεβαιώσεις του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ.

«Θα προσκομίσουμε το τιμολόγιο για κάθε σταγόνα αίματος που θα χυθεί από αυτά τα όπλα στους πραγματικούς ιδιοκτήτες αυτών των όπλων. Δεν θα επιτρέψουμε ένα τρομοκρατικό κράτος στη βόρεια Συρία να εγκατασταθεί στα σύνορά μας», δήλωσε ο πρόεδρος, σημειώνοντας ότι ο τουρκικός στρατός «θα συνεχίσει να κάνει ό, τι είναι απαραίτητο στη Συρία».

«Όπως τόνισα στην τελευταία σύνοδο στις Βρυξέλλες θα απαντούμε σε κάθε τρομοκρατική επίθεση από τη Συρία ή το Ιράκ στην Τουρκία στα δικά τους εδάφη» προειδοποίησε ο Ερντογάν.
Απευθυνόμενος στους εταίρους του στο ΝΑΤΟ είπε ότι «από τη μια πλευρά να είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ, αλλά από την άλλη πλευρά να ενεργείτε μαζί με τρομοκρατικές οργανώσεις. Τότε το ΝΑΤΟ θα πρέπει να επανεξετασθεί. Όλες αυτές οι κινήσεις είναι εναντίον του ΝΑΤΟ». (athina 984.gr και αλλού 26.6.17 Κοσμος 12.30).

 

Σημ.Συντάκτη: Ν’ αρπάξουμε την ευκαιρία. Ότι το ΝΑΤΟ “πρέπει να επανεξεταστεί”, πρέπει να το θέσουμε ΕΜΕΙΣ. Τι σόι συμμαχία είναι αυτή, που όταν τη χρειαζόμαστε “γλυστράει” (“κοιτάξτε να τα βρείτε”) και ο μόνος ουσιαστικά εχθρός μας, που μας απειλεί και μας απασχολεί μονίμως και μας αφυδατώνει οικονομικά με τους εξοπλισμούς, ο μόνος εχθρός είναι η “σύμμαχος” γειτονική Τουρκία!

“Μύδροι Ερντογάν εναντίον ΗΠΑ και Ισραήλ για Ιερουσαλήμ”

«Από εδώ και στο εξής, αποκλείεται οι μεροληπτικές ΗΠΑ να διαδραματίζουν ρόλο μεσολαβητή», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τον Ντόναλντ Τραμπ προδίδει «σιωνιστική νοοτροπία» και επιτέθηκε εναντίον του Ισραήλ. Τόσο στην εναρκτήρια ομιλία του όσο και στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της συνόδου, ο Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε και εξαπέλυσε μύδρους εναντίον του Ισραήλ, κάνοντας λόγο για «κράτος- τρομοκράτη», «χώρα που πίνει αίμα» και «δύναμη κατοχής».

Κι άλλο πιο φρέσκο, κατά των ΗΠΑ, με αφορμή πάλι τη Συρία: «Μία χώρα την οποία αποκαλούμε σύμμαχο επιμένει να συγκροτήσει έναν τρομοκρατικό στρατό στα σύνορά μας. Τι άλλο μπορεί να στοχεύει αυτός ο τρομοκρατικός στρατός εκτός από την Τουρκία; Αποστολή μας είναι να τον στραγγαλίσουμε πριν καν δει το φως της μέρας». (tanea.gr/news).

Κι όταν λέει κάτι ο Σουλτάνος το εννοεί. Μετ’ ολίγον εισέβαλε σε μια ξένη χώρα – μέλος του ΟΗΕ, τη Συρία και η διεθνής κοινότητα, όπως και οι λαοί – που δεν είναι ποτέ “αθώοι” – έκαναν πως δεν κατάλαβαν τίποτα· σαν να μη συνέβη τίποτα έναν ολόκληρο μήνα, μέχρι να καταλάβουν οι Τούρκοι το Αφρίν. Οι Γερμανοί πούλαγαν τανκς, οι Ρώσοι ετοιμάζουν να παραδώσουν εγκαίρως τους S400 και το πυρηνικό εργοστάσιο (δηλαδή εκτός των κινδύνων ατυχήματος για όλη τη γύρω περιοχή, να καταστήσουν και την Τουρκία πυρηνική δύναμη, αφού θ’ αποκτήσει την τεχνογνωσία). Οι Αμερικανοί ξύνουν πληγές (Ιερουσαλήμ – Παλαιστινιακό, «δημοκρατική αντιπολίτευση» στη Συρία κατά των Ασαντ, δηλαδή εναντίον Ιράν και Ρωσίας, οι λαοί παρακολουθούν... ποδόσφαιρο κι ο Μητσοτάκης «βαράει» τον Καμμένο γιατί βιάζεται να γίνει... Πρωθυπουργός!!! Ε, μετά μην απορείτε για τον παγκόσμιο «ασύμμετρο πόλεμο», τη λεγόμενη τρομοκρατία, ούτε για τις ασύνετες, ασύνδετες, ασυνείδητες και υποσυνείδητες «ατομικές ή παρεΐστικες επαναστάσεις» που εκφράζονται με αναρχικές αντιεξουσιαστικές δράσεις και εγκληματικότητα του κοινού ποινικού δικαίου...

Προσέξτε τώρα. Έχουν καμμιά αξία οι “λεονταρισμοί”, τα νταϊλίκια και τα “οθωμανικά χαστούκια” του Ερντογάν;

Στην Ουάσιγκτον, στο press room, όταν έγινε σχετικό ερώτημα για το “οθωμανικό χαστούκι”, η εκπρόσωπος τύπου και οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι έβαλαν τα γέλια!

Όταν το διάβασα, άθελά μου, το μυαλό μου πέταξε 80 χρόνους πριν όταν ο Τσάμπερλεν, Πρωθυπουργός της Αγγλίας - της αποικιοκρατικής αυτοκρατορίας στην οποία “ο ήλιος δεν έδυε ποτέ”, επιστρέφοντας από τη συνάντηση που είχε στο Βερολινο με τον Χίλτερ καθησύχαζε τους Λονδρέζους, καθησυχασμένος ο ίδιος: «πηγαίνετε, αγαπητοί μου, να κοιμηθείτε ήσυχοι» ο Χίλτερ εξοπλιζόταν δήθεν εναντίον των μπολσεβίκων, των κοινών εχθρών!

Οι δικοί μας, τώρα, για να μας καθησυχάσουν, λένε πως τα λέει ο Ερντογάν για “εσωτερική κατανάλωση”. Λάθος - να διαβάσουν ιστορία. Να διαβάσουν ιδιαίτερα για τον Χίτλερ, για τον Ναπολέοντα, για την προέλευση και την πορεία και τις μεθόδους της οθωμανικής Αυτοκρατορίας, τότε που έφτανε μέχρι την Ουγγαρία και τα περίχωρα της Βιέννης.

Να διαβάσουν για τον “Όρκο του Έθνους” (misak-i milli) τον οποίον επικακαλέσθηκε πρόσφατα (2016) ο Ερντογάν, αμφισβητώντας τη συνθήκη της Λωζάνης. Αυτός ο “όρκος” αναφέρεται στην τελευταία απόφαση του οθωμανικού Κοινοβουλίου το 1920, που απαιτούσε να παραμείνουν τουρκικά εδάφη η βόρεια Συρία και το βόρειο Ιράκ, η Κύπρος, και η δυτική Θράκη, τα Δωδεκάννησα και άλλα νησιά του Αιγαίου...

Ο εφησυχασμός ισοδυναμεί με νάρκωση.

Κι απευθυνόμενος προς μικρούς και “Μεγάλους” τους “κουνάω το δάχτυλο” προειδοποιητικά, και προφητικά τους λέω: Τι τον κοιτάτε, ρε; Αυτός διέβη τον Ρουβίκωνα. Τα παίζει όλα για όλα. Όχι παρορμητικά, μα ψύχραιμα και με υπολογισμούς. Έχει διαβάσει πολλά και καλά· έχει διαβάσει τον Μακιαβέλλι. Έχει διαβάσει το Κοράνι και τ’ άλλα ιερά κείμενα. Έχει ενστερνιστεί τις στρατηγικές εντολές προς τους πιστούς και έχει επιλέξει να ηγηθεί όλων των Μουσουλμάνων. Γι’ αυτό πρέπει να τον υπολογίζετε στα σοβαρά. Να τον φοβούνται Αμερικανοί, Ρώσοι και Ευρωπαίοι! Να φοβούνται την εξέλιξή του, τις βλέψεις του και να τον διαλύσουν τώρα, που σπάει το κέλυφος του φιδιού.

Κώστας Βενετσάνος

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 92 guests και κανένα μέλος