kostas venetsanos 2015Μετά από μία μακρά απουσία, δεν είναι εύκολο να επιστρέψω αναπολόγητος. “Απολογούμαι” λοιπόν:

Έδινα μία μάχη έξω απ’ τα νερά μου. «Στα μαρμαρένια αλώνια»... την κέρδισα. Είχα σύμμαχο την επιστήμη και ψυχολογική στήριξη, την αγάπη σας!

Σας ευχαριστώ και επιστρέφω σιγά – σιγά.

Έλεγα να γύρναγα με κάτι «πιο γενικό»... φιλοσοφικό, αλλά δεν μ’ άφησε η ...Novartis. Η γνωστή «φαρμακευτική» με διεθνή σκανδαλο-γενή ανταγωνιστική πρακτική και μεταλλαγή λειτουργών και πολιτικών σε εμποράκους και βαρόνους των φαρμακευτικών σκευασμάτων της.

Πρέπει κανείς να υποστεί τη βάσανο της αποκατάστασης της υγείας του, τη δοκιμασία της πάλης για την επιβίωσή του, το άγχος της οικογενείας του, το ξετίναγμα των οικονομικών του, ή ...την αναμονή πραγματοποίησης ραντεβού στο δημόσιο σύστημα για μεταθάνατον, πιθανόν, «επέμβαση», για να συνειδοτοποιήσει τί σημαίνει ΥΓΕΙΑ και τι κρατικό ή ιδιωτικό Σύστημα Υγείας. Το “είναι” και το “δέον”.

Και τότε θα δει τί σημαίνει «υγιής» ανταγωνισμός, όχι στην πώληση Ι.Χ. αυτοκινήτων, αλλά για τη φαρμακευτική αγωγή, την περίθαλψη και την αποκατάσταση της υγείας σου, για τη ΖΩΗ σου!

Εδώ απαιτείται φιλοσοφική σκέψη. Πολύ φιλοσοφική σκέψη. Εδώ βρίσκεται η διαχωριστική γραμμή, ανάμεσα στον κοινωνιστή - αλτρουιστή – ανθρωπιστή και στον ατομιστή – εγωιστή.

Εδώ και η διαφορά ανάμεσα στον ιερουργό – λειτουργό ιατρό και στον ...επαγγελματία(;)

Βλεπετε, «δεν μου πάει», δεν μου ‘ρχεται να τον χαρακτηρίσω αλλιώς, όπως για παράδειγμα, άκουσα χθες (Τετάρτη) στη Βουλή, προβεβλημένο βουλευτή της αντιπολίτευσης, πανεπιστημιακό καθηγητή (του Συνταγματικού δικαίου) και πρώην Υπουργό, ν’ αποκαλεί τον Πρωθυπουργό της χώρας «αρχησυμμορίτη»!!!

Ο άλλος, επίσης καθηγητής, υπουργός κ.λπ., θυμήθηκε τον αλήστου μνήμης εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που συνεργάστηκε ως πρώτος Πρωθυπουργός με τη χούντα των Συνταγματαρχών, για να τον παραβάλει με τους σημερινούς δικαστικούς λειτουργούς, που χειρίζονται την υπόθεση Novartis. Μια υπόθεση πολλών δισεκατομμυρίων χρηματισμών, εκμετάλλευσης ασφαλιστικών ταμείων και ασφαλισμένων βεβαίως.

Άλλος, έφτασε να πει «ή Δημοκρατία ή φασισμός»! Ποιά «δημοκρατία»; Η «δικιά μας», προφανώς «δημοκρατία», που αναμοχλεύει εμφυλιοπολεμικά πάθη!

Όσοι διχάζουν τους Έλληνες, ιδιαίτερα τούτες τις στιγμές, ΔΕΝ είναι Έλληνες.

Όσοι προτάσσουν το νομιζόμενο προσωπικό και κομματικό τους συμφέρον από το εθνικό συμφέρον, είναι εχθροί της πατρίδας και του ελληνικού λαού.

Ευτυχώς, σε καλό και ευπρεπές επίπεδο κινήθηκαν οι αγορεύσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του αρχηγού της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπα (πιθανόν και κάποιων άλλων), ο οποίος μάλιστα έφτασε στη ρίζα του κακού: Στην παγκοσμιοποιημένη καπιταλιστική κερδοσκοπία, ασχέτως μέσου, μέτρου και επιπέδου διαβάθμισης ανάγκης. Αντιθέτως, όσο πιο μεγάλη είναι η ανάγκη τόσο η εκμετάλλευση είναι πιο στιγνή, πιο σκληρή, πιο μεγάλη.

Και δυο λόγια ακόμη για την ίδια την προανακριτική, για «το μεγαλύτερο σκάνδαλο»: ΟΛΟΙ, όλοι μηδενός εξαιρουμένου, αναγνώρισαν ότι υπάρχει σκάνδαλο! Αλλά οι θιγόμενοι «διέρρηξαν τα ιμάτιά τους». Τόσο ευαίσθητους, τόσο διαπρύσιους μαχητές, δεν τους είδα σε κανέναν θέμα που ταλανίζει το λαό μας· σε κανένα εθνικό θέμα, ιδιαίτερα τις ημέρες αυτές που δεχόμαστε κατάφωρη, ξεδιάντροπη επίθεση από την Τουρκία.

Και διερωτώμαι ακόμη: Ωραία, σκάνδαλο υπάρχει· ενεργητικοί και παθητικοί δράστες δεν υπάρχουν; Δηλαδή έχουμε έγκλημα. Εγκληματία ΟΧΙ!

Αυτό δεν είναι η δουλειά της προανακριτικής και των δικαστών; Η διερεύνηση του εγκλήματος, η ανεύρεση των εγκληματιών και ο καταλογισμός των ευθυνών και τέλος, εφόσον εξερευνηθούν και αποκαλυφθούν οι δράστες, η επιβολή ποινών!

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 170 guests και κανένα μέλος