Υιοθετώ τον τίτλο της Βρετανικής εφημερίδας Daily Express: «Δόξα τω Θεώ, φεύγουμε»!

 

Ένας διπλωμάτης – τεχνοκράτης και θεωρητικός της αμερικανοκρατούμενης παγκοσμιοποίησης, ο Ρόμπερτ Κούπερ, (R. Cooper), Γενικός Διευθυντής του Συμβουλίου της Ε.Ε. και το αποκαλυπτικό έργο του «Η Διάσπαση των Εθνών».

Ένας ευφάνταστος επιφανής πολιτικός, ευρωπαϊστής, εταιριστής, ομοσπονδιακός, υπολογίσιμος παίκτης του ευρωκοινοβουλίου (πρόεδρος της 3ης δύναμης), ο Γκι Φερχόφσταντ (Guy Verhofstadt), με το επίσης αποκαλυπτικό πρόσφατο έργο του «Η ασθένεια της Ευρώπης» - όπου ως «ασθένεια” χαρακτηρίζει την «χρόνια πάθηση του εθνικισμού» και την καθυστέρηση της «ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», όπως νοείται, με ξεκάθαρη μετατροπή της σε Ομοσπονδία, όπου τα «κράτη» θα υποβιβαστούν σε επαρχίες ή περιφέρειες, υποτελή και υπήκοντα σε μια «δημοκρατικά» εκλεγμένη Κεντρική Κυβέρνηση!

Τα δύο αυτά βιβλία, κυρίως, γιατί είναι κι άλλα πειστήρια του προμελετημένου και προσεκτικά σχεδιασμένου τερατώδους εγκλήματος, ήρθε να επισημοποιήσει και να «δέσει» προ ολίγων ημερών, ο πλέον αρμόδιος και γνωστός μας Ζαν - Κλοντ Γιουνκέρ, Πρόεδρος της Κομισιόν, με την ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου εξέθεσε το «φιλόδοξο όραμα» του!

Το «ΟΡΑΜΑ» του Γιουνκέρ και ο εφιάλτης της Ευρώπης

Ας προσπαθήσουμε να «στίψουμε» τις 13 σελίδες επιστολής του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ προς τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό της Εσθονίας που έχει την Προεδρία της Ε.Ε. αυτή τη στιγμή, ταυτόσημη με την ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα.

Στο απολογιστικό μέρος της έκθεσής του ο Πρόεδρος της Κομισιόν λέει μεταξύ άλλων που επισημάναμε:

«Οι τελευταίοι δώδεκα μήνες ήταν δύσκολοι για τους Ευρωπαίους πολίτες και όλους εμάς. Το 2016 ήταν από πολλές απόψεις “annus horribilis” (φρικτό έτος) για το ευρωπαϊκό εγχείρημα. Από το δημοψήφισμα για το Brexit ως τις τρομοκρατικές επιθέσεις, τη βραδεία ανάπτυξη και τη διαρκώς υψηλή ανεργία σε πολλά από τα κράτη μέλη μας, καθώς και τη διαρκή μεταναστευτική κρίση, η Ευρώπη αμφισβητήθηκε πολλαπλώς.

Οι ευρωπαϊκές μας αξίες και δημοκρατίες δοκιμάστηκαν από την αφύπνιση λαϊκιστικών δυνάμεων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, παράλληλα με την αυξανόμενη γεωπολιτική αβεβαιότητα που ακολούθησε τις προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και τα κράτη μέλη μας χρειάστηκε να καταβάλουν σκληρές προσπάθειες και να αναλάβουν ηγετικό ρόλο στο πολιτικό στερέωμα, ώστε να διατηρήσει την πορεία του το ευρωπαϊκό εγχείρημα σ’ αυτούς τους ταραγμένους καιρούς

[...] Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων, το οποίο υποστηρίζεται από τον κοινό μας ενωσιακό προϋπολογισμό και από το έργο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, έχει ήδη κινητοποιήσει επενδύσεις άνω των 225 δις, ευρώ. Η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή έχουν ήδη συγκροτηθεί και είναι πλήρως επιχειρησιακές στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε., στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Ιταλία ή την Ισπανία.

Ερώτημα παραμένει πώς η Τουρκία αγνοεί και αμφισβητεί παντελώς «τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.» (που συμπίπτουν με της Ελλάδας) και τα παραβιάζει καθημερινά και προκλητικά!

Ή μήπως «η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή» υπάρχει μόνο για τους πρόσφυγες και τους λαθρομετανάστες, που τους καίει, γιατί την ευθύνη, τον κίνδυνο και το κόστος, για τις αναχαιτίσεις των εναέριων παραβιάσεων το επωμίζεται η ελληνική Αεροπορία. Και δεν ήθελα, βέβαια, Γερμανούς αεροπόρους, αλλά αρκούσε μια ξεκάθαρη δήλωση προς την Άγκυρα ότι η παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου ισοδυναμεί με παραβίαση των ευρωπαϊκών συνόρων, με άμεσες επιπτώσεις σε διπλωματικό και οικονομικό επίπεδο.

Αλλά πού; Κόντρα στα συμφέροντά τους και κόντρα στα γεωπολιτικά συμφέροντα των υπερατλαντικών «συμμάχων»;

Αλλά ας πάμε στα «οράματα» που είναι και προεκλογικά – μην το ξεχνάμε, το 2019 έχουμε ευρωεκλογές.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν λοιπόν, οραματίζεται να διευρυνθεί η Ευρωζώνη και η ζώνη Σένγκεν με όποια χώρα-μέλος της Ε.Ε. το επιθυμεί.

Την παρακολούθηση της ευρωπαϊκής οικονομίας και ιδιαίτερα της Ευρωζώνης, θα την έχει ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, που θα εποπτεύει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και θα έχει τη διαχείριση του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου. Αυτός θα είναι ο «τσάρος» της Οικονομίας της Ε.Ε. (Ενδεχομένως ο Σόιμπλε να γίνει “θεσμός”!).

― Η Τραπεζική Ενωση θα ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν.

― Η Ε.Ε. θα ενισχύσει την κοινή εξωτερική της πολιτική με την μερική, αρχικά, κατάργηση του δικαιώματος αρνησικυρίας (veto), σε τομείς που θα έχουν συμφωνήσει ομόφωνα! (Αν δεν ξέρετε, μπορείτε να φαντάζεσθε πως γίνονται αυτά. «Κοίτα, θα σε στηρίξω στην αξιολόγηση, αλλά...».

― Παράλληλη θα γίνουν άλματα και προς την κατεύθυνση της κοινής Άμυνας, όπως επιθυμεί το ΝΑΤΟ!!!

Όλα αυτά τα σημαντικά δεν τα συμπεραίνουμε εμείς.

Αυτά είναι μια σταχυολόγηση από τα δρομολογημένα «οράματα» του Γιουνκέρ:

Έλεγχος των προϋπολογισμών, ασφυκτικός οικονομικός έλεγχος,
Υπερυπουργός Οικονομικών
Κοινή Εξωτερική Πολιτική – Υπουργός Εξωτερικών
Κοινή Αμυντική (ή επιθετική) πολιτική – Υπερυπουργός Άμυνας.
 

Αυτά είναι τα οράματα του Γιουνκέρ, του Κούπερ, του Φερχόφσταντ, των Γερμανών από το 1933, επί Αδόλφου Χίτλερ, όπως ισχυρίζεται και ο σύγχρονος Αμερικανός ιστορικός Mark Mazower1. Ένα «όραμα» που πραγματοποίησε πρόσκαιρα, πριν από 200 χρόνια, ο Ναπολέων Βοναπάρτης και υλοποίησε για 1000 χρόνια ο αιμοσταγής «θεμελιωτής» της ευρωπαϊκής ένωσης Καρλομάγνος!

Αυτό το «όραμα» εγώ το βλέπω σαν εφιάλτη, και υιοθετώ απόλυτα τον τίτλο της Βρετανικής εφημερίδας Daily Express: «Δόξα τω Θεώ, φεύγουμε»! Οι Άγγλοι, για την ώρα).

Δεν γνωρίζω αν ο θεός «φώτισε» τους Βρετανούς, πάντως αυτοί αποφάσισαν με δημοψήφισμα, που η βρετανική πολιτική ηγεσία, μαζί με τη βασίλισσα σεβάστηκαν απολύτως, γιατί σύμφωνα και με τον Άγγλο Συνταγματολόγο Taylor, του τέλους του 19ου αιώνα, «Ο Λαός είναι βασιλιάς»! (The piple is king)2.

Για τους ραγιάδες, ασχέτως «ιδεολογίας» και κομματικής ένταξης, αυτά είναι «ψιλά γράμματα».

Ε, μωρέ Έλληνες, που θα ‘λεγε ο Γέρος «Σκώτε, ορέ, να φύγουμε»3!


    1. Μ. Μαζόουερ: «ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΗΠΕΙΡΟΣ»,. Τομ. 1ος
    2. Ν. Σαρίπολος: ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ, τόμ. 1ος.
    3. Στρατηγός Ι. Μακρυγάννης (ο «Γέρος» είναι ο Θ. Κολοκοτρώνης).

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 114 guests και κανένα μέλος