Θα αναφέρω μερικά γεγονότα που έγιναν τις ίδιες εκείνες ημέρες του φετινού Μάη
γράφει ο: Κώστας Βενετσάνος

 

22 Μαΐου 2017, Μάντσεστερ: 22+1 (ο θύτης) νεκροί.

23 Νεκροί και τριπλάσιοι τραυματίες, από τρομοκρατική επίθεση ισλαμιστή καμικάζι. Ανάμεσα στα θύματα και πολλά παιδιά και έφηβοι. Ένα ακόμη αποτρόπαιο γεγονός, στην αλυσίδα της τρομοκρατικής δράσης ως επιλογή αντιπαράθεσης, αντίδρασης, αντίστασης ή φανατισμού διαφόρων κοινωνικών ομάδων ή ενοτήτων.

Δεν θ’ αναλύσω στο παρόν το θέμα, δεν θ’ αναφερθώ στα αίτιά του. Δεν θα γράψω στο παρόν «άρθρο». Αποφεύγω τις προχειρότητες. Ούτε είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω – εν είδει «νομιμοφροσύνης» - για μια ακόμη φορά, κάθε φορά, τον αυτονόητο αποτροπιασμό μου.

Μόλις πληροφορήθηκα το γεγονός και τις εξελίξεις, δεν ξέρω πως, ήρθαν στο μυαλό μου τα καουμπόικα έργα με τους Ινδιάνους, που ήταν της μόδας, στα παιδικά μου χρόνια:

Οι Ινδιάνοι, οι ερυθρόδερμοι, με τα ημίγυμνα αθλητικά κορμιά και τα τρομακτικά βαμμένα πρόσωπά τους με ανατριχιαστικά ουρλιαχτά επιτίθονταν με τσεκούρια και βέλη κατά των “αθώων” λευκών που εποικούσαν (και κατακτούσαν) την αμερικανική Ήπειρο.

Όπως τα έβλεπα στα έργα, μου δημιουργούσαν μια απέχθεια γι’ αυτούς τους «άγριους» και έναν θαυμασμό για ...τον Γκάρι Κούπερ π.χ. και τους σκαπανείς του αγγλικού ή αμερικανικού στρατού και των λοιπών κονκισταδόρων.

Πέρασαν πολλά χρόνια για να μάθω για τα 100 εκατομμύρια τουλάχιστον Ινδιάνους γηγενείς που εξολοθρεύτηκαν, για τη γη και τον πλούτο που τους άρπαξαν οι «καλοί», γοητευτικοί και γενναίοι ξανθοί Ευρωπαίοι! Για την περιθωριοποίηση έως και εξαφάνιση όσων απέμειναν...

Θα αναφέρω μερικά γεγονότα που έγιναν τις ίδιες εκείνες ημέρες του φετινού Μάη, γεγονότα που αλίευσα στο ίντερνετ, γιατί δεν τα είδα στα «κανάλια» ή δεν τα αντιλήφθηκα, και θ’ αφήσω εσάς να “γράψετε” το άρθρο...

― Μαζική σφαγή από το ISIS, γυναικοπαίδων σε χωριό στην Ανατολική Χάμα. Δεκάδες πολίτες σφαγιάστηκαν σύμφωνα με φιλοκυβερνητικές πηγές. Για 52 νεκρούς εκ των οποίων 15 παιδιά και 100 τραυματίες έκανε λόγο ο διευθυντής του κρατικού νοσοκομείου της Salamiyeh..

― Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν 19 πολίτες σε επαρχία της Συρίας, Σάββατο 20 Μαΐου 2017.

― στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία η διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνει ότι τουλάχιστον 115 νεκρά ανθρώπινα σώματα ανακαλύφθηκαν στη συνοριακή πόλη Μπανγκασού, περισσότερα από όσα πίστευαν αρχικά. Νωρίτερα, στην πόλη έγινε επιδρομή από παραστρατιωτικούς, με απολογισμό 26 νεκρούς σύμφωνα με ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών.

― Ο αριθμός των θυμάτων από την επίθεση που έγινε σε αεροπορική βάση ευρισκόμενη υπό τον έλεγχο του λιβυκού στρατού στη νότια Λιβύη αυξήθηκε σε 140 άτομα (BBC).

― Στο νότιο Αφγανιστάν, σε επιδρομή των Ταλιμπάν σκοτώνονται τουλάχιστον 20 αξιωματικοί της Αστυνομίας (AFP μέσω Dunya News)

― Σύμφωνα με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, σε επιδημία χολέρας που ενέσκηψε στην Υεμένη από τις 27 Απριλίου έχουν πεθάνει τουλάχιστον 115 άτομα και άλλα 8.500 έχουν νοσήσει (Al Jazeera).

― Βόμβα πλήττει αυτοκινητοπομπή που μεταφέρει τον αντιπρόεδρο της Γερουσίας του Πακιστάν, Αμπντουλ Γκαφούρ Χαϊντερί, κοντά στην πόλη Μάστουνγκ της επαρχίας του Μπαλουχιστάν του Πακιστάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 25 και να τραυματιστεί ο ίδιος και άλλα 34 τουλάχιστον άτομα. (Reuters).

― Σε επίθεση αυτοκτονίας με στόχο αυτοκινητοπομπή του ΝΑΤΟ στην Καμπούλ σκοτώνονται 8 πολίτες και τουλάχιστον άλλα 28 άτομα τραυματίζονται (Reuters).

― Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα τουλάχιστον 38 άτομα σκοτώνονται, έπειτα από την επίθεση του ΙΚΙΛ σε στρατόπεδο για άστεγους Σύρους και Ιρακινούς πρόσφυγες κοντά στην Αλ Σαντάντα στην κυβερνητική επαρχία Αλ Χασακάχ (ΒΒC).

Στις περιπτώσεις που ανέφερα παραπάνω σκοτώθηκαν τουλάχιστον 539 άνθρωποι! Κι εγώ τουλάχιστον, ΔΕΝ πήρα είδηση. Αφήνω (για την ώρα) τα παιδιά που πέθαναν από την πείνα και άλλες παρεμφερείς αιτίες στις χώρες του “τρίτου” κόσμου. Αυτοί, δεν είναι άνθρωποι ή φταίει το χρώμα τους, η φυλή τους η τάξη τους και η κατάταξή τους, ως αδιάφορες οντότητες;...

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 196 guests και κανένα μέλος