Eναντίον κρατών και κάθε συλλογικότητας!
Γράφει ο: Κώστας Βενετσάνος

 

«... Υπάρχει σαφές σχέδιο για τη μηδενοποίηση των εθνικών κυβερνήσεων (...) θα υπόκεινται στις κατευθύνσεις που θα τις δίνει το κατευθυντήριο» (των Βρυξελλών)*.

Ανδρέας Παπανδρέου
Κάννες 1955. Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε.
 
 

Η δήλωση του Αντρέα πριν εικοσιδύο χρόνια επιβεβαιώνεται απροκάλυπτα από τον γνωστό μας πλέον, (από το περασμένο φύλλο της 7ης) αρχηγό του 3ου κόμματους του ευρω-Κοινοβουλίου Guy Verhofstadt, πρώην πρωθυπουργού του Βελγίου, όπου και οι Βρυξέλλες:

«Η ζώνη του ευρώ έχει ανάγκη τους δικούς της θεσμούς για την καλή διαχείριση: Μία κυβέρνηση, έναν προϋπολογισμό, μία δανειοδοτική ικανότητα, ενιαία εξωτερική εκπροσώπηση, (...). Αυτό σημαίνει νέα εκχώρηση κυριαρχίας σε δημοκρατικούς(!) και αντιπροσωπευτικούς(!) θεσμούς» και συμπεραίνει: «Ή αυτό ή θα βουλιάξουμε κι άλλο»1! Κι όλα αυτά τα «σπουδαία», τα ανατρεπτικά της ιστορικής πραγματικότητας, τα εθνοκαταστροφικά, για κείνο που κατηγορεί τους «εταίρους» μας, ότι «το αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι» δηλ. τη δημιουργία, την εγκαθίδρυση, την επιβολή «μιας πλήρους ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ»1, όπου «οι αποφάσεις θα λαμβάνονται κατά πλειοψηφία» (σελ. 276).

Καταλάβατε πού το πάνε λάου – λάου και συστηματικά; Με τί απατηλό και ύπουλο τρόπο; Στην κατάργηση της κρατικής μας οντότητας. Στην εξαφάνιση αυτού που επανακτήσαμε και κρατήσαμε μέχρι τώρα, με αίμα! Με ανυπολόγιστες θυσίες, με στερήσεις, με πόνο: την εθνική μας ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ! Αυτήν θέλουν να καταργήσουν, χάριν της παγκοσμιοποίησης. Χάριν της ομογενοποίησης των λαών, ώστε οι λαοί να χάσουν κάθε συνοχή και συνεκτική ικανότητα, για συλλογική αντίσταση και αντίδραση. Nα γίνουν άτομα αδύναμα και διαχειρίσιμα εύκολα.

Δεν είναισυνωμοσιολογία

Τα μέσα που χρησιμοποιούνται γι’ αυτό το σατανικό σκοπό είναι πρωτοφανή στην ιστορία:

Η βία χρησιμοποιείται περιορισμένα, για παραδειγματισμό και ακφοβισμό και μόνο στο βαθμό και στην περίπτωση που είναι αναγκαία. Εξ’ άλλου «κοστίζει πολύ», όπως έχει ομολογήσει απερίφραστα ο άλλος «Ευρωπαίος» διπλωμάτης, σύμβουλος του Τ. Μπλερ, στο δεύτερο πόλεμο με το Ιράκ και Γεν. Διευθυντής του Συμβουλίου της Ε.Ε. σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικο-στρατιωτικών Υποθέσεων, Σερ Ρόμπερτ Κούπερ, στο σύγγραμμά του, “η Διάλυση των Εθνών”. «Η τεχνολογία έκανε το τίμημα του πολέμου πολύ μεγάλο»2, λέει.

Κι έχει δίκηο. Βροχή από 59 πυραύλους «τόμαχοκ» έριξαν αμερικανικά αεροπλανοφόρα, στις αρχές Απρίλη, εναντίον στρατιωτικής βάσης της Συρίας (Αλ-Σααϊρατ) για να τιμωρήσει ο Τραμπ τον Άσαντ, γιατί έριξε υποτίθεται χημικά στην πόλη Ιντλίμπ. Με ποιο δικαίωμα; Έχουν κηρύξει οι ΗΠΑ τον πόλεμο στη Συρία; Όχι, βέβαια. Ε, τότε παραβίασε κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο, αλλά δεν είναι το θέμα μας σήμερα. Οι 59 πύραυλοι τόμαχοκ κατάστρεψαν τη βάση και σκότωσαν πέντε Σύριους στρατιώτες και έναν πτέραρχο! Έπληξαν εννέα μαχητικά αεροσκάφη, διάφορους χώρους και ελαφρώς την πίστα του αεροδρομίου, αποθήκες πυρομαχικών κ.λπ., όπως ενημέρωσε το αμερικανικό πεντάγωνο. Ποιον εξυπηρετεί αλήθεια αυτή η επίθεση; Μάλλον το ισλαμικό κράτος (ISIS) και κάποιους άλλους σκοπούς.

Πόσο όμως κόστισε αυτή η επιχείρηση;

Σύμφωνα με αναλυτές του Reuters κάθε πύραυλος τόμαχοκ κοστίζει πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια3. Η επιχείρηση δηλαδή κόστισε κοντά 100 εκατομμύρια δολάρια για 6 στρατιώτες, 9 αεροπλάνα και κάτι «ψιλά»! Κάθε καταστροφή ανθρώπινης ζωής και κάθε αεροσκάφους κόστισε πάνω – κάτω 6 εκατομμύρια δολάρια.

Υπερβολικά μεγάλο κόστος (και αντίστοιχα κέρδη των πολεμικών βιομηχανιών), που επιβεβαιώνει την άποψη του R. Cooper. Τι κάνουμε λοιπόν; Οικονομικό πόλεμο, εκβιασμό, εξαγορά, απάτη. Η τελευταία μάλιστα, κοστίζει λιγότερα και σε συνδυασμό με τον εκβιασμό, την εξαγορά και τον οικονομικό πόλεμο, κοστίζει πολύ λιγότερο για να πετύχουν τους στόχους της παγκοσμιοποίησης, τη διάλυση των εθνών, την ομογενοποίηση των λαών και την ιδιώτευση των ατόμων - μονάδων, ώστε να εκπληρωθούν οι πόθοι των νεο-φιλελεύθερων “δημοκρατών”, “χριστιανο-δημοκρατών”, “Σοσιαλιστών” μασκαράδων, φλογερών Ευρωπαϊστών της παγκοσμιοποιημένης εταιρειοκρατίας.

Ο ίδιος ο εμπνευστής και εκτελεστής της πολιτικής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, λέει: «Οι περισσότεροι άνθρωποι δέχονται πιο εύκολα να γίνουν υποτελείς με κίνητρο κάποια ιδέα, παρά με τη βία»: Νεο-φιλελευθερισμός (που παραλείπεται το “νέο”), Ευρωπαϊσμός, αντικομμουνισμός, Παγκοσμιοποίηση!!! Ωραίο “οραμα”, θαυμάσια “ιδέα”! Σύγχρονη, ανθρώπινη, χριστιανική, “αριστερή”(!), αλλά προπάντων και στην πραγματικότητα μόνον εκχυδαϊσμένη Καπιταλιστική επιδίωξη. Όχι βέβαια “ιδέα”! Ο Καπιταλισμός δεν έχει ιδέες. Έχει μοναδικούς σκοπούς: Το άπληστο κέρδος. Ο Άνθρωπος δεν είναι σκοπός· είναι μέσον. Γι’ αυτό τον θέλει ξεκομμένο από “ομάδες”, έθνη και τάξη.

Τον θέλει απλά “να κοιτάει την πάρτι του”: «Οι περισσότεροι άνθρωποι - λέει ο R. Cooper - ενδιαφέρονται για την προσωπική τους εξέλιξη και την προσωπική κατανάλωση»,(...) ο καταναλωτισμός είναι ένας στόχος»! Αυτός είναι και ο κύριος στόχος του “μετα-νεωτεριστικού κράτους” της δυτικής “φιλελεύθερης δημοκρατίας” της ΕΕ. και της παγκοσμιοποίησης του κεφαλαιοκρατικού συστήματος: ο φιλοτομαρισμός “έχει αντικαταστήσει τον πατριωτισμό”.4

«Το μετα-νεωτεριστικό κράτος - όπως αυτή η ομοσπονδία που πάει να στήσει η Ε.Ε. και προσπαθεί να πειραματισθεί με την Κύπρο, - τοποθετεί πάνω απ’ όλα το άτομο». Ουσιαστικά ο πόλεμος είναι συλλογική δραστηριότητα. «Οι μάχες του 20ού αιώνα - λέει ο Σερ. R. Cooper - ήταν μάχες του φιλελευθερισμού - του δόγματος του ατόμου - λέει ο ίδιος, εναντίον διαφόρων μορφών συλλογικότητας: της τάξης, του Έθνους, της φυλής, της κοινότητας ή του κράτους»4. Γι’ αυτό συκοφαντείται συστηματικά και κατά κόρον το Έθνος, η τάξη κ.λπ. Ας σκεφθούμε και τα ξαναλέμε.

 

* μαγνητοσκοπημένη δήλωση στο ebdomi.com, link: http-//bit.ly/2rz4e4J

  1. Guy Verhofstadt: «Η ασθένεια της Ευρώπης”, εκδ. Παπαδόπουλος, σελ. 277 & 237.
  2. Robert Cooper: “The Breaking of Nations”, σελ. 32, 85.
  3. Πηγή: Newsbeast.gr
  4. R. Cooper: “Η διάλυση των Εθνών”, σελ. 85

Κώστας Βενετσάνος

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 178 guests και κανένα μέλος