Το επίδομα στους συνταξιούχους

 

“Όχι για την ωφέλεια, αλλά για την πλεονεξία σχημάτισαν τα κόμματα”
Θουκυδίδης
 
 

Θέλω να ξεφύγω από την επικαιρότητα κι αυτή δεν με αφήνει (οι παραλληλισμοί δικοί σας).

Απ’ τη μια ο Παρασκευόπουλος, απ’ την άλλη ο Ζουράρις. Δεν θα επεκταθώ στις δηλώσεις τους, που εσκεμμένως απομονώθηκαν, παρερμηνεύθηκαν και διογκώθηκαν με σκοπό να πλήξουν την ήδη τρωθείσα κυβέρνηση! Αλλά ποιοι το αποτολμούν; Οι ανεπανόρθωτα τρωμένοι και ευρύτατα εκτεθειμένοι απέναντι στο λαό και στην ιστορία. Είναι όμοιοι και χειρότεροι από την κυβέρνηση Τσίπρα. Η διαφορά των μεν από τους δε είναι ότι οι μεν πρώτοι ήταν προβλέψιμοι, οι δε τελευταίοι, απρόβλεπτοι.

Για να τελειώνουμε όμως με τους προαναφερθέντες, τον τ. Υπουργό Δικαιοσύνης – Παρασκευόπουλο και νυν υφυπουργό παιδείας Κ. Ζουράρι – θεωρώ ότι επέδειξαν πολιτική απειρία, ομιλούντες ως ακαδημαϊκοί, ενώ είναι πολιτικοί. Ο μεν Παρασκευόπουλος, σχετικά με την αποποινικοποίηση της καταστροφής των εθνικών συμβόλων, ήθελε να πει ότι τα θέματα της εθνικής συνειδήσεως δεν επιβάλλονται επ’ απειλή τιμωρητική, αλλά εμπνέονται διοχετεύονται και καλλιεργούνται πολύτροπα και ποικιλότροπα.

Αλλά βρήκαν την ευκαιρία οι χαμαιλέοντες, άλλοτε «εθνικόφρονες» και άλλοτε εθνοκτόνοι ευρωπαϊστές, να ξιφουλκήσουν, ξεχνώντας τον δικό τους τον Βαρβιτσιώτη τον νεότερο, που χαρακτήρισε τη σημαία «...ένα πανί».

Ο δε Ζουράρις, θέλοντας να τονίσει τη ζωτική σημασία της γλώσσας, χρησιμοποίησε την Αριστοτέλεια υπερβολή, αλλά και του Καντ, για τους νεότερους και δη «ευρωπαϊστές», λέγοντας: «... και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει. Τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε. Τη γλώσσα έχει σημασία να μη μας πάρουν» (αναθυμούμενος τον εθνικό ποιητή Διον. Σολωμό «Μήγαρις* έχω άλλο τι στο νου μου πάρεξ ελευθερία και γλώσσα».

Εν πάση περιπτώσει επειδή γνωρίζεις πόσο κακόβουλοι είναι ορισμένοι ημεδαποί και αλλοδαποί, όταν είσαι πολιτικός προσέχεις τι λες. (Κι όταν δημοσιολογείς και δημοσιογραφείς).

Το επίδομα στους συνταξιούχους

Κι έρχομαι στο σημαντικότερο που αποκαλύπτει πολλές πτυχές της πολιτικής μας τακτικής και πρακτικής και πολλές... φράντζες** των πολιτικών μας. Στις πομπώδεις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα, εν είδει διαγγέλματος, για το εφ’ άπαξ χριστουγεννιάτικο επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους, εκ τριακοσίων τουλάχιστον ευρώ!

Είναι κακό αυτό; Είναι κακή ή επιζήμια απόφαση; Για όποιον έχει εκατομμύρια ή, έστω εκατοντάδες ή και δεκάδες χιλιάδες αποταμιευμένα, είναι «ψίχουλα», που δίνονται εκ του πονηρού, για να του ξαναπάρει, και του έχει πάρει πολύ περισσότερα κ.λπ., κ.λπ.

Τί δήλωσαν τα κόμματα λοιπόν, για το εφάπαξ επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους που εξήγγειλε ο Τσίπρας;

Κατ’ αρχήν η κυβέρνηση κάλεσε όλα τα κόμματα να υπερψηφίσουν τη σχετική τροπολογία, που συζητήθηκε στη Βουλή της Πέμπτης (15/12), όχι για να στηρίξουν την κυβέρνηση, αλλά για να στείλουν τα πολιτικά κόμματα και το κοινοβουλευτικό προσωπικό τους «ένα ισχυρό μήνυμα στην κοινωνία, που δοκιμάζεται από τις υφεσιακές πολιτικές των μνημονίων, ότι το πολιτικό σύστημα δεν αδιαφορεί για τους πιο αδύναμους, αλλά...».

«Και ένα ισχυρό μήνυμα στο εξωτερικό, ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο αποφασίζει για το πως θα κατανεμηθούν τα πλεονάσματα, μετά την εφαρμογή των συμφωνηθέντων...». (σ.Σ. Πες, επιβληθέντων!)

Και τί απαντά η Νέα Δημοκρατία δια του εκπροσώπου της Βουλευτή Μαρ. Σαλμά; «... η κυβέρνηση έχει μια διεθνή διπλωματία με την οποία συζητά με τους θεσμούς που δανείζουν τη χώρα, λύνει τα θέματα και μετά έρχεται και μοιράζει το πλεόνασμα στους κοινωνικά αδύναμους...»

Καταλάβατε τι εφαρμόζει η Ν.Δ.; Την υποτέλεια!

Την υποταγή τους τοκογλύφους που έχουν καταστρέψει την Ελλάδα.

Στη γερμανική στρατιωτική κατοχή 1941-44, αυτός ο κύριος θα συνιστούσε προφανώς να φερόμεθα ως ευπειθείς υπήκοοι του Γ’ Ράιχ. Και τη Βουλή γιατί την έχουμε, που μας στοιχίζει τόσα; Για να νομιμοποιεί «δημοκρατικά» τις εντολές των δανειστών; Είπε κι άλλα που μου «ανακάτεψαν τα άντερα», που έθιξαν βαρύτατα την εθνική μου αξιοπρέπεια, αλλά και την ανθρώπινη υπόστασή μου. Κι αλήθεια, διερωτώμαι: αυτούς στέλνουμε εμείς στο ελληνικό κοινοβούλιο, για να υπεραμυνθούν των εθνικών δικαίων, την εθνική ανεξαρτησία, τα δικαιώματα του ελληνικού Λαού; Αυτούς, και τους πληρώνουμε κιόλας; Το ενδιαφέρον τους είναι καθαρά κομματικό και προσωπικό. Αν διαβάζατε τα πρακτικά της Βουλής, αν τους ακούγατε, απ’ όλες τις πτέρυγες, θα φρίττατε.

«...Γιατί τα κόμματα δεν σχηματίστηκαν για να επιδιώξουν κοινή ωφέλεια με νόμιμα μέσα, αλλά αντίθετα, για να ικανοποιήσουν την πλεονεξία τους, παρανομώντας», όπως έλεγε, πριν 2.500 χρόνια ο Θουκυδίδης2.

Το ότι, πλέον του ενός τρίτου των Ελλήνων είναι ήδη πτωχοί ή σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού (35,7%), δεν τους ανησυχεί. Τους ανησυχεί τί θα πουν οι «θεσμοί»! Ποιοι θεσμοί, μωρέ; Έχουμε ψηφίσει εμείς, «ο κυρίαρχος λαός», τίποτα θεσμούς και δεν το ξέρουμε;

Αλλά, για να μη νομίζετε ότι τα ‘χω μόνο με τη Ν.Δ., σας θυμίζω ότι τα ‘χω με όλους! Και με τους “κομίτες”, ΠΟΤΑΜΙ, Ενωση Κεντρώων κ.λπ. Όσο και με τη «Χρυσή Αυγή» όπως που σιγομουρμουρίζουν κάποιοι, δεν είναι αυτό που διατείνονται, «εθνικόφρονες», γιατί δεν είναι εθνικιστής αυτός που υποδαυλίζει την εθνική διχόνοια, αλλά εκείνος που καλλιεργεί την εθνική ομοψυχία. Και επιπλέον δεν ανέχομαι τη βία, που είναι και διχαστική, χωρίς ν’ αναφερθώ στα άλλα που την κατηγορούν, γιατί εκκρεμούν.

Και με το ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. γιατί μας πρόδωσαν και διέλυσαν τις ελπίδες που είχαν γεννηθεί το 2015. Κι ακόμα, γιατί με τη «συνθηκολόγηση» που «αναγκάστηκαν» να υπογράψουν τον Ιούλιο του ’15 αναδείχθηκαν μαζί με τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ πραξικοπηματίες ενάντια στην εκφρασμένη ξεκάθαρη βούληση του ελληνικού λαού. Οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, δεν τους απαλλάσσουν. Έγιναν υπό το κράτος της συγχύσεως και της ψυχολογικής βίας.

Ούτε το ΚΚΕ μένει αλώβητο και μόνο με τη φράση που κατά κόρον επαναλάμβαναν τα κομματικά του στελέχη, για το έκτακτο επίδομα ότι είναι «ψίχουλα!» Ψίχουλα, είναι· αλλά τα «ψίχουλα» κόβουν τη λιγούρα προσωρινά εκείνων που πεινάνε1 Για όποιον βέβαια, ξοδεύει τα 300 ευρώ σ’ ένα κοινό γεύμα, είναι ψίχουλα και δεν καταλαβαίνει. Ευτυχώς, όμως το ΚΚΕ, η Δημ. Συμπαράταξη, η Χ.Α. και τρεις ανεξάρτητοι υπερψήφισαν την τροπολογία.

Όσο για τους άλλους, Ν.Δ., Ποτάμι, Ε.Κ., που ψήφισαν «παρών» και τα τοιαύτα ας τους κρίνει ο λαός. Δεν έχουν καν την πολιτική εξυπνάδα, για να θεωρούνται αξιόπιστοι, να υποστηρίζουν το σωστό· το κοινωνικό και εθνικά συμφέρον, όταν παρουσιάζεται.

Εξ’ ίσου σημαντικό, ίσως και σπουδαιότερο, είναι, κάποια στιγμή να δείχνουμε εθνική ενότητα και να μη λειτουργούμε, έστω εκόντες – άκοντες, ως 5η φάλαγγα του εχθρού!

Ναι, περί εχθρού πρόκειται. Ομιλώ για τον Σόιμπλε, τους ομοίους του και τους συντασσόμενους. Δεν ομιλώ για τους λαούς. Όπως και όταν βάλλω κατά των κομμάτων, δεν εχθρεύομαι τους οπαδούς και ψηφοφόρους τους.

Τους κρίνω, τους επιπλήττω, ίσως, αλλά κι εγώ μπορεί να σφάλω, ας το δεχθώ λογικά, γιατί, δυστυχώς, τα γεγονότα και η ιστορία με δικαιώνουν.


* Μήγαρις = Μη τάχα;
** Φράντζα: ταινιόπλεγμα. Ένδυμα αποκαλυπτικό, κροσάτο.
1. Εμμ. Θραψανιώτης, εισηγητής ΣΥΡΙΖΑ, επίσημα πρακτικά Βουλής, 15/12/16.
2. Θουκυδίδου ΙΣΤΟΡΙΑ, 3.82.6.
 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 176 guests και κανένα μέλος