Δεν γράφω υπέρ του νέου Συνδυασμού «ΔΑΔΑ με ΟΡΑΜΑ» της Βούλας, και δεν θα το κάνω για κανέναν συνδυασμό, - προσπαθώντας να κρατήσω την απόσταση που απαιτεί η δημοσιογραφική αντικειμενικότητα, της ελεύθερης και αδέσμευτης δημοσιογραφίας – αφήνοντας έτσι το έργο αυτό στους υπεύθυνους και πλουραλιστικά ενημερωμένους δημότες...

Η συγχώνευση ΔΑΔΑΣ με ΟΡΑΜΑ

ΜΙΜΗΣΙΣ

Πράξεως σπουδαίας…

 


Δεν γράφω υπέρ του νέου Συνδυασμού «ΔΑΔΑ με ΟΡΑΜΑ» της Βούλας, και δεν θα το κάνω για κανέναν συνδυασμό, - προσπαθώντας να κρατήσω την απόσταση που απαιτεί η δημοσιογραφική αντικειμενικότητα, της ελεύθερης και αδέσμευτης δημοσιογραφίας – αφήνοντας έτσι το έργο αυτό στους υπεύθυνους και πλουραλιστικά ενημερωμένους δημότες.

Θα παρουσιάσω όμως τα πρώτα θετικά αποτελέσματα που έφερε αυτή η ζύμωση, η σύμμειξη, το αμάλγαμα θα έλεγα καλύτερα, στον ίδιο το λαό της Βούλας, που είδε επιτέλους, πολιτικά πρόσωπα  να θέτουν το καλό της πόλης μπρος και πάνω από τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.  Τα μηνύματα προς την εφημερίδα μας ήταν πολλά και εύγλωττα.


Εκείνο όμως που μου έκανε περισσότερο εντύπωση, ήταν ο θετικός αντίκτυπος που δημιουργήθηκε σε άλλους γειτονικούς Δήμους της περιοχής μας. Υπήρξαν δύο τουλάχιστον περιπτώσεις, που υπέπεσαν στην αντίληψή μας, όπου η ενέργεια Αποστολάτου – Τσιριγώτη βρήκε μιμητές. Μπορεί να μην έλαβε «σάρκα και οστά» ακόμη αυτή η μίμηση, το υπόδειγμα αυτό της Βούλας, έγινε όμως η σύλληψη.

Η ιδέα και η πράξη υλοποίησής της, με πρώτα εμφανή αποτελέσματα, την εντυπωσιακή σε πλήθος και παλμό εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίττας και τις αντιδράσεις πανικού της εκλογικώς πλειοψηφούσας παράταξης, ενεργοποίησε αντανακλαστικά μίμησης, σε απεξαρτημένες κομματικά δημοτικές παρατάξεις και κινήσεις.

Σε μια δε περίπτωση, μας ζητήθηκε η γνώμη μας και η βοήθειά μας, για ν’ακολουθήσουν  «το δρόμο που φώτισε η “Δάδα” του Αποστολάτου, γιατί είχαν το ίδιο “Oραμα” με την Τσιριγώτη», όπως μας είπαν χαρακτηριστικά.

Δεν θα τους χαλάσω βέβαια τα σχέδια, αποκαλύπτοντας Δήμους και ονόματα. Θα το κάνω όταν οι ζυμώσεις τους αποδώσουν.

Και θα το κάνω,  γιατί αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα απεξάρτησης της τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Τοπικής κοινωνίας, από την ασφυκτική κηδεμονία των κομμάτων που ανέδειξε τις τελευταίες δεκαετίες  μετριότητες ή και ικανούς ανθρώπους - που τους έλειπε όμως η τόλμη της ανεξαρτησίας - σε διαχειριστές των τοπικών υποθέσεων. Τοπικές υποθέσεις που αφορούν όλους μας και τις οποίες συνηθέστατα χειρίστηκαν χωρίς επιδεξιότητα, χωρίς γνώση, χωρίς επίγνωση του χρέους τους απέναντι στους συμπολίτες τους και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, βλάπτοντας όλους εμάς και οφελώντας  ελαχίστους.

Οι ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις που υπάρχουν – όντως υπάρχουν  - υφίστανται για την επιβεβαίωση του κανόνα. Η κομματική της διασύνδεση ήταν συγκυριακή, ευκαιριακή ή αναγκαία πρακτική.


Τριάντα χρόνων θέσεις – θέσεις που στήριξα με λόγια και πράξεις – ιγια αδέσμευτη Δημαρχία, για ακηδεμόνευτη Τοπική Αυτοδιοίκηση δικαιώνονται!

Γι’ αυτό αναφέρομαι στο γεγονός.

Είναι γεγονός επωφελές, η μίμησις πράξεως σπουδαίας!

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 133 guests και κανένα μέλος