Τελικά το ψήφισαν και το «πολυνομοσχέδιο» με τα «προαπαιτούμενα», την πώληση της ΕΥΔΑΠ – ΕΥΑΘ κ.λπ. ΔΕΚΟ, για να πάρουμε τη δόση μας - με ...αρραγή την κυβερνητική πλειοψηφία των 152 ψήφων (συν έναν απόντα ασθενή, που δεν διαφοροποιήθηκε).

Οι «οικολόγοι» «πράσσειν άλογα», που έκαναν στην αρχή «νερά», για το νερό, που είναι «δημόσιο αγαθό», τελικά, «έβαλαν την ουρά στα σκέλια» και το υπερψήφισαν στο σύνολο!

Προφανώς και οι 152 ψήφισαν «κατά συνείδηση», όπως επιτάσσει το Σύνταγμα (αρθρ 60) και «ευσυνείδητα», κατά τον όρκο τους (αρθ. 59).

Κι εφόσον ψήφισαν κατά συνείδηση, να πουλήσουν το «νεράκι του θεού» στους ιδιώτες, δικαιούμαι να τους χαρακτηρίσω απερίφραστα ως ασυνείδητους. Θα τους θεωρούσα δε και δοσίλογους, αν δεν προστατεύονταν γι’ αυτό, από το Σύνταγμα (αρθρ. 61). Δεν τους προστατεύει όμως τίποτα, από την ηθική καταδίκη, στη συνείδηση και το φρόνημα των Ελλήνων πολιτών, εκείνων που έχουν επίγνωση και της ιδιότητας του πολίτη και των δικαιωμάτων τους και κυρίως, των ευθυνών τους απέναντι στα παιδιά τους και την ιστορία!

Είναι σίγουρο ότι πολλοί από τους 141 της όλης αντιπολίτευσης που το καταψήφισαν, το έκαναν καθαρά από κομματική – αντιπολιτευτική σκοπιμότητα, γιατί όταν πέρυσι ψήφιζαν το 3ο μνημόνιο, ψήφιζαν και τα προαπαιτούμενα (Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ και ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, κατά δήλωσή τους.

Τώρα, για την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ να σημειώσουμε ότι η κυβέρνηση έκανε νομοτεχνική βελτίωση, εκ του περισσού: πρόσθεσε στο σχετικό άρθρο τη φράση «με την επιφύλαξη των περιορισμών που προκύπτουν από το Σύνταγμα και της υποχρέωσης συμμόρφωσης στις δικαστικές αποφάσεις». Και είναι εκ του περισσού, γιατί όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις τελούν υπό την προϋποθέση της εναρμόνισής τους προς το Σύνταγμα (αρθρ. 93 §4). Και η συμμόρφωση προς τις δικαστικές αποφάσεις, είναι επιταγή επίσης του Συντάγματος (αρθρ. 94 §4 & 95 §4).

Το μεγάλο μου πρόβλημα όμως ΔΕΝ είναι ποια «κυβέρνηση» και ποια «σύνθεση Βουλής» έχουμε, δηλαδή αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ή η Ν.Δ. με το ΠΟΤΑΜΙ, ή ποιο κόμμα έχει τους πιο πολλούς βολεμένους! Πρόβλημά μου είναι ότι ΔΕΝ έχουμε κυβέρνηση που να κυβερνά κατά βούληση και σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της απέναντι στο λαό, και ΔΕΝ έχω Κοινοβούλιο από ελευθέρως και κατά συνείδηση σκεπτόμενους βουλευτές, αλλά «κυβέρνηση» - εντολοδόχο των αλλοδαπών κυρίως «αγορών» και «θεσμών» επίσης των αγορών, δηλαδή του παγκοσμιοποιημένου μεγάλου κεφαλαίου. Κοινοβούλιο δε αποτελούμενο κατά πλειονότητα από μαριονέτες!
Ντρέπομαι και που το γράφω.
Με τη συμπεριφορά τους έχουν διαβρώσει τον ίδιο το θεσμό. Τις έδρες και τα έδρανα στα οποία επικάθονται, απλώς για να κάθονται (και ν’ απολαμβάνουν). Και υλικώς, ελάχιστα έχουν ζημιώσει, ώστε να θεωρείται το βουλευτιλίκι επωφελές, ακόμη, αξίωμα και επικερδές επάγγελμα!

Ηθικά όμως; Θεωρούν ότι οι συμπολίτες τους, ακόμη και οι ψηφοφόροι τους τους βλέπουν με θαυμασμό, - όπως θα ‘πρεπε - με δέος; Ή με οίκτο, με συγκατάβαση ίσως, αν όχι με αγανάκτηση, με όλη τη διαβάθμιση αντίδρασης, ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία καθενός και το βαθμό ευαισθησίας και προσωπικού άλγους.
Δεν νομίζω να χρειάζεται να πείσω κάποιον, για όσα ανέφερα παραπάνω. Δεν νοείται κυβέρνηση και πρωθυπουργός που δεν μπορεί ν’ αλλάξει το ύψος ή την κλίμακα του ΦΠΑ!... Δεν νοείται υπουργός να λέει τη μια μέρα ότι οι δανειολήπτες με τα «κόκκινα δάνεια», θα μπορούν να τ’ αγοράζουν πρώτοι στο ποσοστό πώλησης στα ...κοράκια - Funs τα λένε «χαϊδευτικά» και την άλλη ημέρα ν᾽αναδιπλώνεται, τολμώντας να ισχυριστεί ότι δεν το επιτρέπουν .... οι «(θ)εσμοί»!

Αλήθεια, θα δεχόσασταν αυτό το ψευδεπίγραφο «αξίωμα», για τα ιδιοτελή και μόνον ωφελήματα; Ναι, πολλοί – πάρα πολλοί – θα το δέχονταν και θα διαγκωνίζονταν κιόλας, να το καταλάβουν. Προσωπικά, ΔΕΝ θα ‘θελα να ‘μαι τόσο ευτελής «πρωθυπουργός». Κι αν κάποιος μου συνιστούσε έναν τέτοιο «πρωθυπουργό» δεν θα του έδινα το χέρι μου, λέγοντάς του, «χαίρω πολύ»! Θα τον ρωτούσα πρώτα, τι καλό έχει κάνει στην πατρίδα του ή τι κακό έχει αποτρέψει. Από κει και πέρα, «διαπραγμάτευση» είχε κάνει και ο κατοχικός πρωθυπουργός Τσολάκογλου! Ναι, ναι.

Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα. Ευτέλησαν τα αξιώματα, τους πραγματικούς θεσμούς, τις ιδεολογίες. Η «δεξιά», τον πάλαι ποτέ «εθνικισμό», που για τους περισσότερους ήταν κάλπικος, κι εύκολα μεταλλάχτηκε σε ευρωλαγνεία. Οι σοσιαλιστές που αποδείχθηκαν ανορθόδοξοι και ανορθό-γραφοι, αφού έγραψαν το “σοσιαλιστές” με δύο λλ και η (σοσιαλ-ληστές) δηλαδή ληστές της κοινωνίας. Οι «αριστεροί» του ΣΥΡΙΖΑ δε που αποκαλύφθηκαν πλέον ως συστημικοί «σοσιαλδημοκράτες», ευρωλιγούρηδες, εθνομηδενιστές, ανακυβιστές μνημονιακοί και ιδιοτελείς εν τέλει «κουλτουριάρηδες», όπως πολύ σωστά τους είχε αποκαλέσει ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Τί σκιαμαχούν λοιπόν στη Βουλή όλοι αυτοί; Τί νόημα έχει αυτή η «κοκορομαχία», όπως πολύ εύστοχα είπε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αθ. Παφίλης: Τί είναι αυτή η αντιπαράθεση του πολυνομοσχεδίου; Είναι δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου, που τις είχαν ψηφίσει πέρυσι όλοι αυτοί μαζί με την κυβέρνηση.
Είναι δεσμεύσεις που έρχονται ακόμη από το 2ο μνημόνιο, αφού και η Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονταν να πουλήσουν το νερό.

"Όλη αυτή η αντιπαράθεση, όλος ο κυνοκαυγάς έχει σκοπό το γνωστό πολιτικό παιχνίδι «αντιστροφή και εναλλαγή των ρόλων» με στόχο να εγκλωβιστεί ξανά ο λαός σε πλαστά διλήμματα. Να εγκλωβιστεί στο δίλημμα ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής της δυστυχίας του!" (Παφίλης)

Συζητάμε, μ’ όλη τη ...σοβαρότητα, σε ακαδημαϊκό επίπεδο, επίπεδο του καθηγητού λ.χ. Γ. Σταθάκη (Υπουργού Οικονομίας), με το ειρωνικό χαμογελάκι, υπερόπτη του επιπέδου του, συζητάνε π.χ. ποιος γκαουλάιτερ θα τεθεί επικεφαλής του «υπερταμείου» διαχείρισης – ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας!

Και... διαπραγματευόμαστε!

Διαπραγματευόμαστε, τα τελευταία χρόνια, με τους βιαστές τους τρόπους, τα μέσα και τις στάσεις του βιασμού μας, αλλά ο βιασμός μας είναι δεδομένος! Είναι «αδιαμφισβήτητος»!!
Γέμισε το κείμενο «θαυμαστικά». Είναι να μη... θαυμάζεις το μέγεθος, το εύρος και τη διάρκεια της ξεφτίλας!

Ως πότε μωρέ, θα δεχόμαστε να μας παραμυθιάζουνε; Ως πότε θα χάνουμε τον προσανατολισμό μας με πλαστά και άκαιρα διλήμματα και διαφορές; Ως πότε, κάθε πραγματικός πατριώτης και γνήσιος λαϊκός αγωνιστής θα κρατάει το δικό του μπαϊράκι, το δικό του καπετανάτο!;
Κι επειδή στο άρθρο μου της περασμένης εβδομάδας, αναφέρθηκα σε επετείους, παραδειγματιστείτε μωρέ, από το Ε.Α.Μ. που έκλεισε στις 27 Σεπτέμβρη, 75 χρόνια από την ίδρυσή του. Δεν έλεγε «αριστερά», δεν αναφερόταν στο σοσιαλισμό (γι’ αυτόν μίλαγε ο Ζέρβας!). Έλεγε στη διακήρυξη και στον τίτλο του: Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο και καλούσε όλους τους αληθινούς Έλληνες στις τάξεις του, ν’ αγωνιστούν όλοι μαζί ενάντια στον κατακτητή και τους ντόπιους συνεργάτες του.

ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΣ

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 137 guests και κανένα μέλος