Και η «ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ» που ενέπνευσε ιδιαίτερα τον Υφυπουργό Οικονομικών Πέτρο Δούκα, και οι μεγάλοι αστοί οικονομολόγοι που διδάχθηκε στα μεγάλα αμερικανικά Πανεπιστήμια που σπούδασε, πάνε «περίπατο» μπροστά στα «χρηματοοικονομικά» του ΜΒΑ (U.S.A.) και τον εύκολο πλουτισμό αλληλοεξαρτώμενων αρπακτικών της δημόσιας (κοινής) περιουσίας...

Και η «ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ» που ενέπνευσε ιδιαίτερα τον Υφυπουργό Οικονομικών Πέτρο Δούκα, και οι μεγάλοι αστοί οικονομολόγοι Ricardo, Adam Smith, Keynes, Galbrathe κλπ., που διδάχθηκε στα μεγάλα αμερικανικά Πανεπιστήμια που σπούδασε, πάνε «περίπατο» μπροστά στα «χρηματοοικονομικά» του ΜΒΑ (U.S.A.) και τον εύκολο πλουτισμό αλληλοεξαρτώμενων αρπακτικών της δημόσιας (κοινής) περιουσίας.

Μετά τη «νόμιμη» μίζα των εκατομμυρίων ευρώ των δομημένων ομολόγων που έπρεπε ν’ αγοραστούν μέσω… Λονδίνου, γιατί τα ταμεία βρίσκονται μακρυά από την «Πανεπιστημίου», όπου στο Γ.Λ.Κ. (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους) ετοιμάζεται νέα «νόμιμη» κομπίνα, made in Columbia.

Κι εδώ δεν είναι όπως τα «μαμημένα τα ομόλογα», που θα ΄λεγε ο συγχωρεμένος Ε. Γιαννόπουλος, που τα είχε «νομιμοποιήσει» - θεσμοθετήσει το ΠΑΣΟΚ, αλλά το Business Leasing της αρπαγής των ακινήτων του Δημοσίου θεσμοθετείται από την Ν.Δ. και τον αρμόδιο Υπουργό της Πέτρο Δούκα.

Συγκεκριμένα: Όπως γράφουν η «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ» της Καθημερινής 20/5/07 και το ΒΗΜΑ «Ανάπτυξη» της 23ης Μαΐου, με νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να κατατεθεί σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή, από το Υπουργείο Οικονομικών, η Κυβέρνηση προτίθεται να πουλήσει όχι τα «ασημικά του σπιτιού» - που έλεγε παλιότερα η Ν.Δ. για να κατηγορήσει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ – αλλά το ίδιο το σπίτι.

Και μάλιστα με εγγυημένο νοικάρη, μέχρι και 99 χρόνια, το ίδιο το δημόσιο!

Δηλαδή το Δημόσιο από νοικοκύρης θα γίνει νοικάρης σε εταιρείες που θα έχουν φορολογικές απαλλαγές (των συμβάσεων και των μεταγραφών απ’ όλους τους έμμεσους φόρους, υπεραξίες, τέλη χαρτοσήμου κλπ.) κάτι που εκτιμάται, κατά τους εμπνευστές του Ν/Σ., ότι θα συμβάλει στην αύξηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος! Εμ, βέβαια.

Οι εταιρείες αυτές – Α.Ε. Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (Α.Ε. Ε.Α.Π.) θα μπορούν ν’ αποκτούν ακίνητα από 80% μέχρι και του 100% του ενεργητικού τους και με «δανειακές διευκολύνσεις» που θα φθάνουν το 50% του ενεργητικού τους.

Επιπλέον προβλέπεται και η δυνατότητα χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) μέσω της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (Κ.Ε.Δ.).

 

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ και ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

Η ΚΕΔ υποχρεούται μέσα σε έξι μήνες από την κατάθεση του Ν/σχεδίου να έχει καταγράψει όλα τα ακίνητα του δημοσίου, που υπολογίζονται σε 100.000! (κατασχέσεις, σχολάζουσες κληρονομίες, δωρεές,… «τυχερά» κλπ).

Στην περίπτωση των «τυχερών», δηλαδή των κατά λάθος κληροδοτημάτων, συμπεριλαμβάνεται ασφαλώς και το Διαμαντοπούλειο Γηροκομείο Βούλας, και που κατά πως φαίνεται, δεν παραχωρείται στον πραγματικό αποδέκτη Δήμο Βούλας, εδώ και τόσα χρόνια, για να μην ξεφύγει από τα ράμφη των αρπακτικών και αυτό…

Ο Δήμαρχος κάνει «πολιτική» δικαστηρίων και ο φίλος του ο Δούκας στρίβει δια… της δικαιοσύνης. Έτσι, κάποιοι «καλοί ιδιώτες», που θ’ απαλλαγούν από φόρους, που θα τους πουληθεί στην αντικειμενική αξία ως οικόπεδο, ίσως με μειωμένη κι αυτή κατά τη δαπάνη κατεδάφισης του κτιρίου, θα εποφεληθούν της αγαθής προαίρεσης και αφέλειας (φευ) ενός καλού πολίτη, που ήθελε να οφελήσει τον τόπο του και τους συμπολίτες του, της τρίτης ηλικίας. Τα περήφανα και καταφρονεμένα γηρατειά.

ΕΡΩΤΗΜΑ προς τον κ. Δούκα

Θα μου πούλαγε μ’ αυτούς τους όρους το σπίτι του και μετά να μου πληρώνει και νοίκι για να μένει μέσα;

Σημείωση: Μη χαίρονται οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι για την κριτική που του ασκώ. Δεν έχω τίποτα μαζί του, αλλά αυτός είναι υπουργός, αυτόν κρίνουμε. Αν διαφωνούν μαζί του, λέω για τους άλλους νεοδημοκράτες βουλευτές της περιοχής, ας του κάνουν ανοιχτή κριτική κι ας καταψηφίσουν το Νομοσχέδιο, αν έχουν τα κότσια.

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 339 guests και κανένα μέλος